MVGYOSZ hírlevél 28/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Visits: 3

Változik a csomagok szállításának módja

Tekintettel arra, hogy az elmúlt hónapokban egyre több reklamáció érkezett a csomagkiszállításokkal kapcsolatban, az MVGYOSZ új szolgáltatóval kötött szerződést. A szövetség segédeszközboltjából a webáruházon keresztül megvásárolt termékeket mostantól a GLS Futárszolgálat szállítja.
TOVÁBB
 
Partnereink is beszámoltak a Távszem szolgáltatás megújulásáról

Közel két hete indult el a távoli segítségnyújtást biztosító szolgáltatás, a megújult Távszem tesztidőszaka. Az átállás zökkenőmentes volt, a felhasználók eddigi tapasztalatai azt mutatják, hogy a jobb kép- és hangminőséggel, valamint a BlindShell telefonon való elérhetőséggel sokan elégedettek. De mit gondolnak partnereink?
TOVÁBB
 
Cikkajánló: Akadályok (nélkül) a digitális térben   

„Jóllehet számos eredmény született az elmúlt években az online  akadálymentesítés területén, bőven van még teendő. Az érintőképernyő rohamos terjedése például nagy kihívást jelent a látássérült emberek számára. Érthető, hogy az online felületek akadálymentesítésére vonatkozó, 2025 júniusában hatályba lépő európai uniós jogszabályt nagy várakozás előzi meg.” Olvassa tovább Mallász Judit dr. Nagy Sándorral és dr. Velegi Dorottyával készült interjúját a Computerworldben.
TOVÁBB
 
Álláshirdetés: kertész

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége csepeli telephelyére, az 1978 óta működő Vakvezetőkutya-kiképző Központba kertész munkatársat keres.
TOVÁBB
 
Igényeljen Gondosórát!

A Gondosóra program Magyarország Kormánya által elindított ingyenesen igénybe vehető, 65 év felett alanyi jogon hozzáférhető jóléti szolgáltatás, amelynek célja, hogy az idősek szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat. A Gondosóra pótolhatatlan segítséget nyújthat az idősebb látássérült embereknek is, akik otthonukban egyedül élnek. Részletek a gondosora.hu weboldalon.
TOVÁBB
 
A bolt kínálatából – Angolul beszélő hőmérő bel- és kültérre

A nagy melegben igen praktikus ez a falra vagy akár az asztalra helyezhető hőmérő. 
A hőmérő angolul beszél, be- és kikapcsolható a beszédfunkciója, a hangereje szabályozható. A külső és belső hőmérséklet mérése egy időben történik. Számos kiegészítő funkcióval rendelkezik, például ébresztőfunkció, óránkénti hőmérséklet bemondás. A készülék két darab AAA-s elemmel működik. Tagi kedvezményes ár: 11.970 Ft. Az ár az elemeket NEM tartalmazza.
TOVÁBB
 
iPhone-on elegyedtünk szóba a mesterséges intelligenciával

Az év elején a köztudatba berobbanó Chat GPT fantázianevet viselő csevegőrobot fejlődése úgy tűnik, továbbra is töretlen. Nemrég vált elérhetővé a hivatalos Chat GPT mobilapplikáció, mi pedig ezúttal iOS rendszeren próbáljuk azt ki.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Iván Péter 75

Kicsit csalóka a cím, mert akik nem ismerik hírlevelünk könyvajánlóinak íróját, azok talán azt gondolnák, hogy házi szerzőnk ezüstkorba lépett. De nem, kedvenc kolumnistánknak bizony még ősz hajszálai sincsenek, nemhogy 75 éves lenne.  A kissé provokatív címet az ihlette, hogy az MVGYOSZ weboldalán jelenleg 75 hamisítatlan „ivánpetis” könyvajánló érhető el, ami bizony nem kevesebb mint 300.000 karakter. A vaskos állomány akár egy önálló kiadványt is megtöltene, melyek közül sok az elmúlt hónapokban már újragondolt formában érhető el az oldalon. Addig míg Péter a jól megérdemelt pihenését tölti, mi a nyári melegben egy-egy felfrissített ajánlót kínálunk olvasóinknak. Elsőként lapozzunk Orwell 1984 című regényének recenziójához!
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640 
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email