MVGYOSZ hírlevél 29/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 3

Sirokai Mátyás estje a Vakok Kertjében

Különleges eseménynek ad otthont a Vakok Kertje 2023. augusztus 3-án 18 órától. A Füst Milán-díjas költő, zenész, Sirokai Mátyás a Lomboldal című kötetéből fog felolvasni, keretes dobokon megszólaltatott, rövid zenei kommentárok kíséretében. A látássérült emberek pihenőparkja, a Vakok Kertje az esemény ideje alatt a látó vendégek számára is nyitva áll. A belépés mindenki számára díjmentes.
TOVÁBB
 
Fontos információ a csomagok szállításával kapcsolatban

Felhívjuk vásárlóink figyelmét arra, hogy az MVGYOSZ segédeszközboltjában az utánvétellel történő vásárlás még nem érhető el. Ahogy a korábbi híradásainkban is jeleztük, a csomagküldés a GLS Futárszolgálattal valósul meg, de az új rendszerre történő átállás néhány napot igénybe vesz. Az utánvét lehetősége is csak akkor lesz elérhető, amikortól a csomagokat a GLS szállítja. A webáruházban történő vásárlás során tudjuk majd kiválasztani azt, hogy hogyan szeretnénk fizetni, amíg az utánvét lehetőség nem választható a fizetési módoknál, addig nincs mód a megvásárolt termékek utólagos fizetésére. Megértésüket köszönjük!
 
Rövid ideig nem töltünk fel új könyveket a hangoskönyvtárba  

Az MVGYOSZ online hangoskönyvtárában több mint 6500 mű érhető el. Minden héten átlagosan 10 könyvet teszünk elérhetővé az olvasók részére. Egy rövid ideig most nem tudunk új könyveket feltölteni, mert a feltöltő oldal fejlesztése történik. Az MVGYOSZ is több visszajelzést kapott arról, amit bizonyára Önök, kedves olvasók is tapasztaltak, hogy nem minden fejezetet játszik le az alkalmazás a könyvekből. Hogy mi ennek az oka, annak a fejlesztőcsapat utána jár, és megkeresi a megoldást rá. Előfordulhat, hogy olyan könyvet is inaktiválunk, amely már elérhető volt, de mivel nem játssza le az alkalmazás, ezért ideiglenesen nem lesz elérhető. Ezeket a műveket csak azután lehet ismét olvasni, ha a feltöltő oldal fejlesztése már lezárult. Türelmüket köszönjük!
 
Álláshirdetés: kertész

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége csepeli telephelyére, az 1978 óta működő Vakvezetőkutya-kiképző Központba kertész munkatársat keres.
TOVÁBB
 
A bolt kínálatából – Billentyűzet gyengénlátó személyeknek

Keresse a webáruházban a Logic márkájú, kifejezetten gyengénlátó felhasználók számára készült USB-s számítógépes billentyűzetet. Az eszköz alapszíne sárga, a billentyűzeten lévő karakterek kontrasztosak, feketék és vastagon szedettek. A billentyűzeten két USB-port található, közülük az egyikbe a termékhez járó kb. 30 cm hosszú, hajlítható gégecsöves, 10 ledből álló lámpát csatlakoztathatjuk, így plusz fényforrást biztosíthatunk magunknak. Tagi kedvezményes ár: 51505 Ft.
TOVÁBB
 
Két termékünket mutatják be a Visor Podcast-en

A podcast július 12-i adásában két olyan terméket mutatnak be és próbálnak ki, amelyek az MVGYOSZ segédeszközboltjában megvásárolhatóak. Az egyik a bolt mai kínálatában ajánlott számítógépes billentyűzet, a másik pedig egy különleges powerbank. A Visor Podcast hangos útmutató a számítógépes programok, a telefonos alkalmazások és a segédeszközök használatához. A hallgatók – látóként vagy látássérült felhasználóként, kezdőként vagy akár haladóként – segítséget kaphatnak a számítógépek, okostelefonok, segédeszközök használatához.Az adások minden szerdán 10 órai kezdettel érhetőek el az ismert podcast szolgáltatóknál és az Alko-Soft YouTube-csatornáján.
TOVÁBB
 
A pénteki Gépházban kipróbáljuk az új online árfigyelő rendszert

Az alig két hete elindult állami portál a Gazdasági Versenyhivatal égisze alatt működik, célja pedig, hogy a felhasználók egyetlen felületen, néhány másodperc alatt tájékozódhassanak jónéhány népszerű élelmiszer aktuális áráról, elérhetőségéről. Műsorunkból kiderül, mennyire használható vakon a felület.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
My Vass-list 2.0 – Újabb kortárs magyar szerzők Vass Istvántól

A hangoskönyvtár alkalmazás minden felhasználója gyűjtöget címeket „Kedvencek” fedőnevű egyéni kívánságlistájára. Az enyém tele van kortárs magyar szerzők műveivel Vass István tolmácsolásában. A napokban meg is kértem, hogy a felolvasásuk időrendjében haladva váltsunk szót mindegyikről, ezzel is népszerűsítve kicsit a köztünk élő, alkotó irodalmárokat. Íme a második szeánsz anyaga!
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640 
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket! A hírlevelet szerkesztette: Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email