Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesületének friss hírei

MVGYOSZ hírlevél 34/2021 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Találatok: 0

Kitöltötte már a PASCAL projekt kérdőívét?
Az önvezető autók fokozódó elterjedése folyamatosan foglalkoztatja a közvéleményt. Sok látássérült ember is lát bennük lehetőséget, ugyanakkor legalább ennyien vannak, akik idegenkednek tőlük. Egy nemzetközi kutatásban 2021. szeptember 3-áig az Ön véleményére is számítanak.

MVGYOSZ hírlevél 33/2021 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Találatok: 10

Második születésnapját ünnepli a Távszem Pontosan két évvel ezelőtt, 2019. július 16-án kezdte meg nyilvános működését a látássérült emberek számára távoli segítségnyújtást biztosító szolgáltatás, a Távszem. Az MVGYOSZ által fenntartott szolgáltatás éjjel-nappal folyamatosan elérhető, és közel 1300 látássérült felhasználónak nyújt segítséget a mindennapokban.

MVGYOSZ hírlevél 32/2021 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Találatok: 6

Félidejéhez érkezett a Vak és gyengénlátó költők és írók antológiájára való jelentkezés Ugyan folyamatosan érkeznek a művek a meghirdetett pályázatra, de azért jelezzük, nehogy valaki kimaradjon, hogy már csak bő két hónap, pontosabban 84 nap áll rendelkezésre arra, hogy az, aki szeretné magát megmérettetni az irodalmi pályázaton,

MVGYOSZ hírlevél 31/2021 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Találatok: 7

Ingyenes szakképzés, nyelvvizsga-amnesztia – változtak a fontosabb oktatásügyi jogszabályok A fogyatékossággal élő tanulókat és hallgatókat érintő egyes jogszabályváltozásokat a pandémia hatására bekövetkezett veszélyhelyzet indokolt, más módosításokra azonban már jó ideje vártunk. Kapcsolódó cikkünkben ismertetjük a fontosabb tudnivalókat. TOVÁBB   Használna önvezető autót?

Szemfüles magazin 2021. június

Találatok: 6

A riportokat Bősze György készítette, vágta, szerkesztette: Kopcsándi Gyula

Júniusi műsorunk első két riportja a Látássérültek Zalaegerszegi Kistérségi Egyesületénél készült. Az Azáleás völgybe tervezett sétát az eső megakadályozta, de a sportnap jó eredményekkel ért véget. Arcképcsarnok rovatunkban Horváth Nikoletta mesél életének mostani szakaszáról.

MVGYOSZ hírlevél 30/2021 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Találatok: 5

Olaszországi delegációval tárgyalt az MVGYOSZ vezetősége A Nyugati pályaudvaron zajló felújítási és karbantartási munkálatok keretében megkezdődött az utascsarnok és a peronok látássérült utasok számára történő akadálymentesítése. A munkálatok megkezdésére az olasz, taktilis burkolatokat gyártó cég képviselői is Magyarországra látogattak és az MVGYOSZ vezetőivel is megbeszélést folytattak.

Szemfüles magazin 2021. május

Találatok: 2

A riportokat Bősze György készítette, vágta, szerkesztette: Kopcsándi Gyula

Májusi műsorunk első riportjában Csapláros Andrea a Savaria Múzeum igazgatója beszél a bezártság idején folyó -nem látványos- munkáról, készülve az újra nyitásra. Ezután Soós László a Kerékpáros Sportegyesület elnöke mutatja be a Bike Kitchen szombathelyi épületét és különlegességeit.

MVGYOSZ hírlevél 29/2021 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Találatok: 7

Eredménytükör – Összegzés a májusi elnökségi ülésről A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöksége 2021. május 27-én online ülést tartott, melyen többek között döntés született a taktilis burkolati jelzések kialakításáról szóló új állásfoglalásról, a tagegyesületek szakmai munkáját értékelő szempontrendszerről és a székházfelújítás aktualitásairól is tájékoztatást kaptak a résztvevők.

A Tesco „ Ön választ mi segítünk” pályázata

Találatok: 0

 

A világon a legszebb dolog egy kisgyermek őszinte mosolya!

Ezúton szeretném minden kedves olvasó és követő figyelmét felhívni a következőkre:

A TESCO által kiírt „Ön választ mi segítünk” pályázaton továbbjutottunk abba a szakaszba, ahol már Önökön,

MVGYOSZ hírlevél 28/2021 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Találatok: 2

Új állásfoglalás a taktilis jelzésekről Ma már az utca embere is sejti, mire valók a járdákon lévő, hosszúkás és "pöttyös" domborulatok. De még a szakemberek közül is kevesen tudják, hogyan kell úgy kialakítani azokat, hogy a látássérült közlekedőknek valóban támpontot nyújtsanak. Ebben segít az MVGYOSZ új állásfoglalása.