Látássérültek Vas Vármegyei Egyesületének friss hírei

MVGYOSZ hírlevél 6/2024 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Visits: 8

Ön már regisztrált a székházmegnyitó ünnepségre? Akadálymentesített terek, kívül és belül megújult épületegyüttes, a hagyomány és a modernitás találkozása. Mint arról a múlt heti hírlevelünkben hírt adtunk, az MVGYOSZ felújított székháza 2024. február 20-21-én nyílik meg a tagság számára szervezett székházbejárással és ünnepi gálaműsorral.

MVGYOSZ hírlevél 5/2024 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Visits: 3

Meghívó ünnepélyes székházmegnyitóra Az elmúlt év decemberében befejeződött az MVGYOSZ székházának felújítása, amelynek köszönhetően a szövetség újra méltó körülmények között biztosítja a látássérült emberek életvitelét megkönnyítő szolgáltatásait. A felújított épületegyüttes 2024. február 20-21-én a tagság számára szervezett székházbejárással és ünnepi gálaműsorral nyitja meg kapuit.

MVGYOSZ hírlevél 4/2024 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Visits: 6

Terülj, terülj, asztalkám! – pár praktikus módszer az asztalterítéshez Lehet vakon főzni? Képes egy vak ember levágni a saját körmét? Aki nem lát, intsen búcsút a sminkelésnek? Hasonló kérdésekre kíván választ adni a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének mindennapos tevékenységekről szóló sorozata.

Szemfüles magazin 2024. január

Visits: 2

Egy kis összefoglaló visszatekintéssel elindult az Újév. Ez és a Braille írás Világnapja körüli gondolatok töltik ki januári műsorunkat. Először Nagy Lászlónét az egyesületünkből, majd a Vas Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központból Gorza Norbertet halljuk. A Braille írásról ismét Nagy Lászlónéval készült riport hangzik el.

MVGYOSZ hírlevél 3/2024 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Visits: 12

Visszatér a webáruház Január 23-án újra szélesre tárja digitális kapuit az MVGYOSZ webáruháza, a megszokott árukészlet mellett új termékek, hiánypótló játékok és webáruház-nyitó akciók várják a vásárlókat. TOVÁBB Változás az MVGYOSZ telefonos ügyfélszolgálatánál Új ügyfélkezelő rendszert vezetett be az MVGYOSZ a telefonos megkeresések kezelésére.

MVGYOSZ hírlevél 2/2024 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Visits: 17

Elindul a Braille- és a hangoskönyvek postázása Január 15-én az MVGYOSZ újra elindítja a Braille- és a hangoskönyvek kölcsönzését, a kiválasztott műveket postai úton juttatja el a szervezet az olvasóknak. TOVÁBB 2024-ben is várja vendégeit az MVGYOSZ balatonboglári üdülője A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége hosszú évtizedek óta biztosít kedvezményes üdülési lehetőséget az érdekképviseleti szervezet látássérült tagjainak,

MVGYOSZ hírlevél 1/2024 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Visits: 7

Sajtóközleményben emlékeztünk meg a Braille-írás világnapjáról Tapintható pontok a liftben, a gyógyszeres dobozon, a múzeumi tárgyak feliratán vagy a bankautomata kezelőfelületén. Az ép látású embereknek értelmezhetetlen pontok, a látássérült személyeknek ugyanakkor az információszerzés és a tanulás elengedhetetlen feltételei. A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége számos olyan szolgáltatást biztosít,

Hanna a sakkozó sikerlány

Visits: 15

Egyesületünk mindig büszkén ad hírt az olyan tagjainkról, akik öregbítik közösségünk hírnevét. Most is akadt ilyen.


Az ifjú hölgy Vilics Hanna, aki 2021-ben csatlakozott hozzánk, mint látássérült sorstárs.
A csendes diáklány informatikai képzésre jött közénk pár alkalommal,

Szilveszteri üdvözlet 2024

Visits: 8

Kedves sorstársak, barátok, pártoló tagok, ismerősök és érdeklődők!

Szeretetben, egészségben, sikerekben és programokban gazdag Boldogságos Új Évet kívánunk minden kedves tagtársunknak, segítőnknek, sorstársunknak és ismerősünknek.        

    Látássérültek Vas Vármegyei Egyesülete Szombathely BÚÉK – 2024

Szemfüles magazin 2023. december

Visits: 6

Év végi műsorunkban a szokottól eltérően egy hosszabb lélegzetű beszélgetést hallunk. Egyesületünkbe gyakran hívunk előadót különféle témák körüljárásához. Az egyik ilyen alkalommal a megnyugtató biztonság volt terítéken. Erről szól a riportunk, különös tekintettel a sérült, esetleg tetézve krónikus betegséggel élőkre.

(A riportokat Bősze György készítette,