MVGYOSZ hírlevél 18/2024 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 1

Elérhető a székházmegnyitó narrált összefoglalójának hosszabb verziója az MVGYOSZ YouTube-csatornáján

Kíváncsi a megnyitóünnepségen elhangzott beszédekre? Szeretné megnézni az operettgálát? Május harmadikától már elérhető a szövetség YouTube-csatornáján a Hermina úti felújított székház 2024. február 20-i átadásáról szóló kisfilm 51 perces narrált verziója. Az MVGYOSZ megbízásából a filmet Dicső Dániel készítette. Narráció: Bakos Éva, Tandem Csoport.
TOVÁBB

Az MVGYOSZ együttműködő partnere a Befogadás Hangja Fesztiválnak

A Máltai Szeretetszolgálat Csilla Háza Páty Integrált Intézmény által szervezett Befogadás Hangja Fesztiválon elismert, akadályozottsággal élő profi és amatőr előadók lépnek fel a MOMkult Kupolatermében. A Máltai Szeretetszolgálattal összhangban az MVGYOSZ is azt vallja, hogy minden ember érték, mindenki a maga ajándékaival és akadályozottságával együtt teljes. Ennek jegyében ajánljuk követőink figyelmébe a fesztivált, melynek az MVGYOSZ is együttműködő partnere. Keresse tájékoztató anyagainkat a fesztiválon!
TOVÁBB

Hogyan mutatja meg a szabad helyet a vakvezetőkutya - 1%-os kampányfilm a Facebookon!

A vakvezetőkutyák kiképzése egy kidolgozott program szerint zajló, hosszú folyamat, amely „kutyára szabva” egészül ki az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központjában (VKK) dolgozó munkatársak szakmai tapasztalatával. Mindegyik kutyus önálló egyéniség, egyedi tanulási képességekkel. Annyiban azonban mind megegyeznek, hogy szeretik a dicséretet, a simogatást, no és persze a jutalomfalatot, amit a feladat elvégzése után kapnak. Egy vakvezetőkutya kiképzése csaknem 5 millió forintba kerül. Ez hatalmas összeg. Évente mintegy 10 vakvezetőkutyát tudunk kiképezni, ami a ti segítségetek nélkül nem lenne lehetséges! A videó Schiff Mónika és Szollát Nóra, az MVGYOSZ VKK munkatársai és Vanka vakvezető-tanulókutya közreműködésével készült. Ezúton is köszönjük a bemutatót!
TOVÁBB

Áprilisi sajtótükör (2. rész)

Az első teljes tavaszi hónapban zajlott az élet az MVGYOSZ háza táján, így a hónap második felének megjelenéseiből összeállt egy újabb ajánló. Ha valamiről lemaradt, az összefoglalóban található linkek segítségével most is közvetlenül elérheti az MVGYOSZ-ről szóló híradásokat.
TOVÁBB

Iratrendezés tippek

Mint minden háztartásban, a látássérült ember otthonában is sok irat és egyéb síkírású dokumentum gyűlhet össze, esetleg nagy fejfájást okozva ezzel az érintettnek. Az iratok rendszerezésére több praktikus megoldás létezik, lássunk ezek közül néhányat.
TOVÁBB

A bolt kínálatából – Rubik-kocka tapintható jelzéssel

Újra kapható a világot meghódító logikai játék tapintható verziója! A Rubik-kocka egy háromdimenziós mechanikus logikai játék, amit 1974-ben talált fel ifjabb Rubik Ernő. A vak és gyengénlátó embereknek készült kocka a hagyományos Rubik-kocka továbbfejlesztett változata, amely taktilis jelzésekkel ellátott, így a hat különböző színű felület a kitapintható formák révén is megkülönböztethető. A játék egyszerre fejleszti a logikai és az analitikus gondolkodást, valamint a memóriát, mivel a kocka oldalainak kirakása során a játékosnak előre kell gondolkodnia, meg kell terveznie a lépéseit, gyorsan kell döntenie és mindezt fejben kell tartania. A tapintható jelzésekkel ellátott Rubik-kocka tagi kedvezményes ára: 6388 Ft
TOVÁBB

Narrálva ajánljuk – Gyilkosság az Orient Expresszen

Dátum: 2024. május 5. 19:00 óra
Helyszín: Thália színház, 1065 Budapest, Nagymező utca 22-24.
Narráló: Seres Edit
Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri. Hóakadály, sikoly, lövés. Rettegni lehet, kiszállni nem. “3D mozi élőben”: A klasszikus krimi színházi változata, elsöprő, magyar színpadon egyedülálló látványvilággal.
TOVÁBB

Hallgatói ajánlásra próbálunk ki webalkalmazásokat a mai Gépházban

Egyikőjük segítségével egyszerűen tudunk fájlokat mozgatni különböző eszközök között, legyen az PC, Apple eszköz vagy Android, a másik delikvens pedig azt ígéri, valós időben készít írott anyagot beszédünkből, magyarul, akár központozással is.
TOVÁBB

Heti könyvajánló
Kamaszlelkű nyomdászregény a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Vámos Miklós: Borgisz (1976)
Játékidő: 5 óra 35 perc
Felolvassa: Fekete Teréz

Vámos Miklós (1950) már gimnáziumi évei alatt publikált szépirodalmi szövegeket, érettségi után mégis a jogi kart választotta. Ám itt sem hagyta abba az írást, az egyetemi újság szerkesztője lett és hamarosan két elbeszéléskötete is megjelent. Első regénye, az erősen önéletrajzi ihletésű „Borgisz” számos egyéb erénye mellett magyarázatot ad arra is, miért fecsérelt el a született író annyi évet Justitia tógáján ücsörögve.
TOVÁBB


Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban a Hírlevél kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet.
A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/playKöszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!


A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email