MVGYOSZ hírlevél 27/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 7

Elnökségi üléssel zárta a júniust az MVGYOSZ

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöksége 2023. június 28-án online elnökségi ülést tartott. A megbeszélésen a március 30-ától végzett szakmai munkáról szóló beszámolók elfogadásán túl az idei Braille-emlékérmek adományozásáról is döntöttek a résztvevők.
TOVÁBB
 
Újabb állatkert látogatható kedvezményesen

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége újabb állatkerttel vette fel a kapcsolatot, melynek eredményeként a napokban megkötötte az együttműködést a győri Xantus János Állatkerttel is. A megállapodásnak köszönhetően a Nyugat-Dunántúl régió egyik népszerű kulturális létesítményét is kedvezményesen látogathatják a látássérült emberek.
TOVÁBB
 
Megjelent a Vakok Világa 2. lapszáma

A Vakok Világa folyóirat idei, napokban megjelent második lapszáma több olyan írást közöl, melyeknek előzményei a 2022-es évben, vagy még korábban indultak. A 84. évfolyamát betöltő lapban többek között beszámolunk a Távszem szolgáltatás megújulásáról, a Vakok Kertje megnyitásáról, kiderül, kik kaptak idén Rithnovszky-díjat, valamint több példaértékű életútról is olvashatunk.
TOVÁBB
 
A bolt kínálatából – Bieber Mária: Bevezetés a Braille-írás-olvasás rejtelmeibe

A Braille-írás-olvasás múltját, jelenét, jövőjét és szabályait, továbbá az oktatási módszereit, az alkalmazható területeket és a saját, évtizedek alatt összegyűjtött tapasztalatait mutatja be az olvasó számára a könyv szerzője, Bieber Mária tanár és gyógypedagógus. A keményborítású, A4-es méretű, síkírásos, 158 oldalas kiadvány tagi kedvezményes ára: 3601 Ft.
TOVÁBB
 
Narrálva ajánljuk – Még egy kört mindenkinek

Dátum: 2023. 08. 14. 19:00
Helyszín: Városmajori Szabadtéri Színpad, Budapest

Igaz, hogy mindannyian fél ezreléknyi véralkoholhiánnyal születünk? Legalábbis ezt állítja egy híres pszichiáter merész feltevése. Négy jó barát, akik kicsit mintha elveszítették volna ifjúi lelkesedésüket és lendületüket, erre alapozva kezd kísérletbe. Megpróbálnak úgy élni, dolgozni és szórakozni, hogy ez a bizonyos fél ezrelék soha ne hiányozzon. De vajon ez a megoldás a régi kedv és vidámság visszaszerzésére?
A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal jár, ha az ember megpróbálja elengedni a kontrollt.
TOVÁBB
 
Távszem és BlindShell újdonságokkal rendezzük be pénteken a Gépházat

A hét elején startolt el a teljesen megújult Távszem, így összeszedtük az elmúlt napok tapasztalatait róla. Emellett bemutattuk a BlindShellre már egy ideje elérhető, mégis kevés érdeklődésre számot tartó Skype alkalmazást is.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Az év, amikor majdnem elolvastam egy könyvet

Az ezredforduló táján az Élet és Irodalom hasábjain Bartis Attila remek tárcanovellákban magyarázta el olvasóinak, miért nem adott le a héten tárcanovellát a folyóiratnak. Kolumnistánk hasonló módon kísérli meg érzékeltetni szövegelvonásos napjai gyötrelmeit a könyvbarátokkal. Mert néha van úgy, hogy a forrás mellett hal szomjan az ember…
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640 
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email