MVGYOSZ hírlevél Különkiadás/2022 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 1

Kutyajó-kvíz 4+2 lábra szabva

Minden évben április utolsó szerdáján ünnepeljük a vakvezetőkutyák világnapját. A népszerű kvízjátékok folytatásaként most játékos kedvű olvasóink a vakvezetőkutyákkal kapcsolatos tudásukat tesztelhetik.
TOVÁBB
 
Elindult az MVGYOSZ podcast-csatornája

A vakvezetőkutyák világnapján indult el az MVGYOSZ podcast-csatornája, melyen a szövetség munkájába, a szervezettel kapcsolatos történésekbe nyerhetnek bepillantást a hallgatók.
TOVÁBB
 
Fényképes beszámoló az utógondozási napról

Hamisítatlan tavaszi hangulatban telt április 23-án a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Vakvezetőkutya-kiképző Központjában az utógondozási nap. A csepeli központban megrendezett eseményre több, mint 20 látássérült gazdi és négylábú segítője látogatott el. A találkozón nemcsak egymással, hanem hajdani kiképzőikkel is találkozhattak kutyusok és gazdáik.
TOVÁBB
 
Fókuszban a vakvezetőkutya

Az elmúlt napokban számos sajtómegkeresés érkezett a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségéhez a vakvezetőkutyák világnapjához kapcsolódóan. Sajtókörképünk az MVGYOSZ munkatársaival készített interjúkból nyújt ízelítőt.
TOVÁBB
 
Színezz és nyerj!

Szeretnél egy vakvezetőkutyás bögrét? Töltsd le az MVGYOSZ Facebook-oldaláról a vakvezetőkutyás színezőt, színezd ki és küldd el a rajzot a poszt alatti kommentben. A képen található szövegből az is kiderül, milyen színű hámot viselnek az MVGYOSZ vakvezetőkutyái, valamint, hogy mely fajtából kerül ki a legtöbb négylábú segítő. A játékban korhatár nélkül mindenki részt vehet. Azok között, akik május 4-éig elküldik a képet, egy vakvezetőkutyát ábrázoló bögrét sorsolunk ki.
TOVÁBB
 
Kövesse a Kutyahíradót!

Az MVGYOSZ Kutyahíradó címmel posztsorozatot indított a Facebookon, melyben Nala, egy fehér tibeti terrier számol be a csepeli hatos iker kutyakölykök mindennapjairól. Kövesse az MVGYOSZ Facebook-oldalát, csatlakozzon a száguldó riporterhez, és értesüljön első kézből az exkluzív hírekről!
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 
A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email