MVGYOSZ hírlevél 19/2022 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 2

Április 28-án ülésezett az MVGYOSZ elnöksége

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöksége 2022. április 28-án, csütörtökön tartotta meg soron következő ülését online keretek között. A szövetség időszaki és éves beszámolóin túl, az MVGYOSZ 2022. évi küldöttgyűléséről és a székházfelújításról is szó esett.
TOVÁBB
 
Partnerségben a MÁV és az MVGYOSZ

Írásos megállapodásban erősítette meg a MÁV Zrt. és az MVGYOSZ a két szervezet között évek óta zajló és az elmúlt időszakban egyre intenzívebbé váló szakmai együttműködést. A megállapodás célja, hogy a hazai vasúti közlekedés színvonala és annak egyenlő esélyű hozzáférhetősége folyamatosan fejlődjön.
TOVÁBB
 
Akadálymentes fizetés – az MVGYOSZ felmérést készít

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) a látássérült személyek jelzései alapján szembesült azzal a problémával, hogy több hazai üzlet, szórakozóhely, rendezvényszervező és más vállalkozás által működtetett fizetési terminál nem felel meg az egyenlő esélyű hozzáférés alapvető kívánalmainak.
TOVÁBB
 
Közelgő határidő

A Vakok Lakásgondjainak Megoldását Támogató Alapítvány által meghirdetett felhívásra 2022. május 24-ig lehet elküldeni a pályázatot. A maximálisan elnyerhető támogatási összeg 2022-ben 400.000 Ft, az Alapítvány alapító okirata szerint legfeljebb 10 pályázó részesülhet egyösszegű, vissza nem térítendő pénzbeli támogatásban.
TOVÁBB
 
Áprilisi Okosmorzsa: Hogyan kaphatunk értesítéseket rendkívüli időjárási eseményekről valós időben?

Az iPhone készülék gyári Időjárás alkalmazásának van egy rejtett lehetősége arra, hogy értesítéseket kérjünk és kapjunk a rendkívüli időjárási eseményekről, mint például eső, zivatar, szélvihar, havazás stb. Mindezt valós időben tudatja velünk, ezzel teljességgel szükségtelenné teszi más hasonló alkalmazás használatát.
TOVÁBB
 
A pénteki Gépházban meglessük a BlindShell 2 legújabb frissítéseit

Töretlenül bővül a BlindShell 2 mobilkészülék tudása, így épp ideje volt, hogy újfent vendégül lássuk a Gépházban. Nem is érkezett hiába.
TOVÁBB
 
Harminc évvel ezelőtti hangos híradó

A hangoskönyvtár alkalmazásba bekerült a 90-es évek elejéről az 1. vakvezetőkutyás hangos híradó Nagy Péter felolvasásában. Az archív anyag többek között beszámol a vakvezetőkutyákkal közlekedők szakosztályának 1996. február 17-i vezetőségi üléséről, számos hasznos dolgot tudhatunk meg a labrador fajtáról, tájékoztatást kapunk kutyaátadókról, valamint nemzetközi ügyekről is szó esik. Kérjük, hogy, akinél még esetleg fellelhető további szám, küldje meg az info@mvgyosz.hu címre. Köszönjük!
 
Heti könyvajánló
Olasz ifjúsági regény a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Niccoló Ammaniti: Én nem félek (2001)
Felolvassa: Kollár László

A 66-os születésű római szerző az ezredforduló évében egy pugliai búzatábla mellett autózott el. Az aranysárga tenger láttán elgondolkodott, vajon az életet adó kalászok alatt tanyát üthet-e a Gonosz, aki csíp, mar, fájdalmat okoz. Ez a kép adta az „Én nem félek” ötletét, mely azóta kötelező olvasmány lett a legtöbb olasz középiskolában.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 
A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email