MVGYOSZ hírlevél 18/2022 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 2

Több mint 1%, 100% felelősség

Lassan 25 éve van lehetőségünk arra, hogy szabadon rendelkezzünk személyi jövedelemadónk 1+1 százalékának felhasználásáról. Az adónk egyik 1 százalékával magyarországi egyházakat vagy kiemelt költségvetési előirányzatokat támogathatunk, míg a másik 1 százalék felajánlásával arra jogosult civil szervezeteket segíthetünk céljaik megvalósításában. Támogassa SZJA 1%-ával az MVGYOSZ-t és a magyar vak és gyengénlátó emberek mindennapjait megkönnyítő szolgáltatásait!
TOVÁBB
 
Még lehet jelentkezni az Együtt a jövőnkért áprilisi alkalmára

Áprilisban az Együtt a jövőnkért online találkozósorozat következő alkalmán a nyelvtanulással kapcsolatos fontos tudnivalókat és tapasztalatokat osztjuk meg az érdeklődőkkel.
TOVÁBB
 
Szintet lép a hangoskönyvtár

A Bodor Tibor Hangoskönyvtár közel 5000 cd-t tartalmazó állománya elavult – új lejátszó került bevezetésre!
TOVÁBB
 
Facebooktól a LinkedInig – MVGYOSZ eredmények a közösségi médiában

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége a szervezet honlapja mellett egyre több közösségi felületen ad hírt érdekképviseleti tevékenységéről, valamint a látássérült emberek számára nyújtott szolgáltatásokról. A Facebook, YouTube, TikTok mellett a napokban a LinkedIn-oldal is elindult.
TOVÁBB
 
A Gépházban bemutatjuk az Apple iTunes szoftver néhány funkcióját

Az iTunes alkalmazás egyik fő szolgáltatása, hogy számítógépünkről kezelhetjük vele Apple mobilkészülékeinket. Ezúttal megmutatjuk, miként lehet zenéket és csengőhangokat másolni telefonunkra a szoftver használatával.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Lélegzetelállító bibliai regény a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Michel Tournier: Gáspár, Menyhért, Boldizsár (1980)
Időtartam: 8 óra 31 perc
Felolvassa: Tóth Barnabás

Michel Tournier (1924-2016) túl van már megrázó Robinson-átiratán, (Péntek vagy a Csendes-óceán végvidéke) a goethei ballada ihlette Rémkirályért pedig a Francia Akadémia irodalmi nagydíját is kiérdemelte, amikor bontogatni kezdte a művészek és laikusok tömegeinek képzeletét magával ragadó bibliai témát. A világjáró germanista egy centivel késte le a Nobel-díjat, és mostanában nemigen emlegetik munkásságát, de vájt fülű régi és új olvasói a mai napig csodálják stílusát és képzeletének teremtő erejét.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email