MVGYOSZ hírlevél 47/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 7

Emlékeztető a szolgáltatások leállításáról

Ugye nem felejtette el, hogy közeledik a november 30-i dátum, amikortól az MVGYOSZ időlegesen leállítja a személyesen igénybe vehető szolgáltatásait a Hermina úti székházba történő visszaköltözés miatt?
TOVÁBB
 
Még két hét áll rendelkezésre a folyóiratok előfizetésére

Az MVGYOSZ 2024-ben is kiadja sajtótermékeit (VV sík, Braille, elektronikus, valamint az RTV újság Braille változatát). A megrendeléseket 2023. december 1-éig küldhetik el az elofizetes@mvgyosz.hu e-mail címre. Tájékoztatjuk az olvasókat, hogy az előfizetési díjak nem módosulnak egyik termékforma esetében sem a 2024-es évre.
TOVÁBB
 
Dr. Nagyné Berke Mónika szolgáltatásvezető volt a Hobby Rádió vendége

Hogy halad a szövetség Hermina úti székházának felújítása, és mikor költözik be a szervezet az új épületekbe? Milyen informatikai jellegű fejlesztéseket hoz magával a teljes körű felújítás? Mi a terve a szövetségnek a DITAL szolgáltatással, amelynek üzemeltetését nemrég átvette? Hogy halad a Távszem új webalkalmazásának bejáratása? Milyen újdonságok vannak a segédeszközboltban, és hogyan érinti annak működését a szövetség költözése? Ilyen és hasonló kérdésekről faggatták a műsorvezetők – Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté – dr. Nagyné Berke Mónikát a Gépház múlt heti adásában. A teljes adás ezen a linken hallgatható vissza.
TOVÁBB
 
Székház-kvíz 6. feladvány

A fehérbot napján indította el az MVGYOSZ a szövetség székházával kapcsolatos kvízjátékot. Az elmúlt héten, ötödik heti feladványként azt kérdeztük, hogy melyik évben indult el a hamarosan befejezésre kerülő székházberuházás, amely keretében megújult a Sipeki-villa és új szolgáltatóház épült. A helyes válasz: a 2021-es év megjelölése volt. Hatodik heti kérdésünkre egy személy nevét várjuk. Melyik építészt kérte fel az MVGYOSZ a székházberuházás tervezőjének? A megoldást 2023. november 23-án (csütörtök) éjfélig kell elküldeni az info@mvgyosz.hu e-mail címre.
 
A bolt kínálatából – Hunóra magyarul beszélő karóra 

Több méretben, fekete és fehér számlapos kivitelben, bőr-, rugós és csatos acélszíjjal is választható a Hunóra, az első magyarul beszélő karóra. A vastagított mutató és a fehér/fekete számlap segítséget nyújt a gyengénlátó személyeknek az idő leolvasásában. Az eszköz hangos funkciói az idő és a dátum bemondására is alkalmasak. Beállítható az óránkénti figyelmeztetés rajta, valamint ébresztőóra funkcióval is rendelkezik. A 35 mm-es, csatos fémszíjjal ellátott fehér óra 20%-os Black Friday kedvezménnyel 16844 Ft tagi áron érhető el. A további Hunóra termékeket keresse az MVGYOSZ Segédeszközboltjában.
TOVÁBB
 
Narrálva ajánljuk – Ezeregy éjszaka (musical)

Dátum: 2023. november 18. 19:00 óra
Helyszín: Pesti Magyar Színház
Az Ezeregy éjszaka az egyik legismertebb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is. Az izgalmas world musical kezdetén Sahriár király szerelmi bánatban szenved, de elé vezetik Seherezádét, a rabnőt, aki – hogy életét mentse és a királyt felvidítsa – mesélni kezd. Meséiben megelevenedik a varázslatos kelet világa, különleges hőseivel, vicces vagy épp félelmetes figuráival. Felhívjuk a figyelmet, hogy az előadásban olykor füstöt, pirotechnikát és erős hanghatásokat alkalmaznak.
TOVÁBB
 
A szokásos pénteki adás után szombaton élőben is jelentkezik a Gépház

A héten a Gépház csapata dupla adást tervez. A szokásos péntek esti adásban hallgatói kérdésekkel, míg a szombati, csaknem hat órán át tartó maratoni élő műsorban a Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciájával foglalkozunk.
TOVÁBB
 
Budapest 150 – Készül a Budapest Nagyregény hangos változata

Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulója alkalmából 23 kortárs magyar író közös munkája eredményeként a mai napon a könyvesboltokba került a Budapest Nagyregény. Ezzel egy időben nálunk is kezdetét vette egy izgalmas projekt: 24 önkéntes felolvasó részvételével készül az egyedülálló irodalmi emlékkönyv hangos változata, amely hamarosan az MVGYOSZ Bodor Tibor Hangoskönyvtárának gyűjteményét gazdagítja.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Felejthetetlen magyar novellák a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Örkény István: Novellák II. (1957-1973)
Játékidő 21 óra 20 perc
Felolvassa Mach András

Örkény István (1912 – 1979) három évtizednyi novellatermésének javát maga a szerző válogatta két vaskos kötetbe. Az irodalmi köztudatba erősen beágyazódott szövegek és a felfedezésre váró kevéssé ismert darabok Mach András ihletett, értő előadásában szólalnak meg. Állandó kolumnistánk ez alkalommal a második kötetet méltatja.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640 
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email