MVGYOSZ hírlevél 48/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 2

Ma éjfélig még 20% kedvezménnyel vásárolhat

Az elmúlt kilenc napban a segédeszközbolt munkatársai számtalan online megrendelést kezeltek és személyes vásárlást segítettek lebonyolítani. Ha esetleg valami lemaradt a bevásárlólistáról, és még megtalálható a webáruház termékei között, ma éjfélig még 20%-os kedvezménnyel megvásárolhatja. Holnaptól november 30-áig, már nem akciósan, de az érdeklődők még beszerezhetnek termékeket a webáruházból. November 30-át követően a segédeszközbolt leállítja a személyes és az online vásárlást a szövetség költözése miatt.
TOVÁBB
 
Loyalty is Royalty

Immáron kilencedik alkalommal fogtak össze hazai zenészek, előadók, sportolók és közéleti személyiségek a Dorko-val a vakvezetőkutyák képzésének támogatására. A Loyalty is Royalty kampány 2015-ben indult azzal a nemes céllal, hogy minél több Magyarországon élő látássérült ember mellé kerülhessen egy hűséges segítőtárs. További részletek a Dorko Facebook-oldalán:
TOVÁBB
 
Székház-kvíz 7. feladvány

A fehérbot napján indította el az MVGYOSZ a szövetség székházával kapcsolatos kvízjátékot. Elrepült ez a pár hét, immár a hetedik, befejező feladathoz érkezett el a fejtörő. Mielőtt azonban új kérdést tennénk fel, idézzük fel, hogy mi volt a múlt heti feladvány. A kérdés így hangzott: Melyik építészt kérte fel az MVGYOSZ a székházberuházás tervezőjének? A helyes válasz Falvai Balázs neve volt. Befejező feladványunkkal virtuálisan és a valóságban is egy lépéssel közelebb visszük a játékosokat a megszépült székházhoz. Melyik héten kezdi meg az MVGYOSZ a visszaköltözést a Hermina úti épületegyüttesbe?
A megoldást 2023. november 30-án (csütörtök) éjfélig kell elküldeni az info@mvgyosz.hu e-mail címre. Az eredményhirdetésre 2023. december 1-jén kerül sor a honlapon és a hírlevélben.
 
A bolt kínálatából – Tapintható colstoktól a szabócentiig

A mai termékajánlóban, ha nem is mérlegelünk, de mindenképpen mérünk! A kétméteres, tartós műanyagból készült tapintható colstokra sok helyzetben lehet szükségünk, ha távolságot, mélységet vagy magasságot mérünk. Egy-egy elem 22 cm hosszú, centiméterenként pontok, öt centiméterenként pedig függőleges kis vonalak jelzik a hosszúságot, de az eszköz felső részen tapintható számsor is elhelyezésre került. Tagi kedvezményes ára Black Friday kedvezménnyel: 15491 Ft. Ha nem merev, hanem inkább hajlítható mérőeszközt keres, akkor az 1,5 méteres szabócentit ajánljuk, ez Black Friday kedvezménnyel 879 Ft-ért vásárolható meg ma éjfélig.
TOVÁBB
TOVÁBB
 
Narrálva ajánljuk – Szerdai gyerek  

Magyar-német filmdráma (2015)
A film egy különös felnőtté válási történet, melyben egy olyan lánynak kell anyává érnie, akinek magának nem volt édesanyja. A film hőse az állami gondozásból frissen kikerült 19 éves Maja (Vecsei Kinga): felelőtlen kamasz, aki egy négyéves kisfiúért tartozik felelősséggel. Maja önsorsrontó hajlama ellenére azért harcol, hogy fia felügyeleti jogát megszerezze - nem akarja, hogy a gyerek sorsában a sajátja ismétlődjön meg. 
TOVÁBB
 
Okosmorzsa - Üzenet megválaszolása a zárolt képernyőről

A Válasz üzenettel funkció lehetővé teszi, hogy egy értesítésre válaszoljon közvetlenül a zárolt képernyőről anélkül, hogy fel kellene oldania az eszközt, és meg kellene nyitnia az adott alkalmazást. 
TOVÁBB
 
Idén is kivonult a LESEK-re a Gépházas csapat

Informatikai és kevésbé informatikai segédeszközök, sok kedves ismerős és új arc, vadonatúj fejlesztések – többek közt ezt kínálta a 2023-as LESEK, melyről a Gépház is tudósított.
TOVÁBB
 
Vaksötét est Mácsai Pállal

Az MVGYOSZ együttműködő partnere, a Bodor Tibor Kulturális Egyesület újabb Vaksötét estre hívja a látássérült és ép látású érdeklődőket. December 10-én, vasárnap 18:00 órától 19:45-ig Mácsai Pál színművész lesz a Vaksötét estek sorozat következő vendége. Helyszín: Danubius Hotel Hungária (Budapest, VII. kerület, Rákóczi út 90.). Részletek az esemény Facebook-oldalán.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Irodalmi antológia a vakságról a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban 

Kőrössi P. József, Kiss Bori szerk.: Mélységek fölött – Magyar írók novellái a vakságról, látókról és nem látókról (2000)
Játékidő: 4 óra 10 perc
Felolvassák: Kálid Artúr, Kulka János, Ráckevei Anna

Milyennek látta a sarki vak koldust a kávéházi asztala felé siető Kosztolányi? Vajon Kaffka Margit saját élettragédiájának visszatükröződésén kívül mást is kiérzett a vak szomszédasszony sorsából? És Karinthy számára csupán írói alapanyag volt a vendéglőben gunyorosan szemügyre vett hunyori, nagy hangon okoskodó, szenvtelen arcú társaság? A „Mélységek fölött” hátborzongató, ám mélyen elgondolkodtató időutazásra hív bennünket a múlt század első évtizedeibe, ahol a legnagyobb magyar tollforgató is viszolygó szánalommal nézett a fogyatékos emberekre, és ezt nem volt rest megírni.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640 
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email