MVGYOSZ hírlevél 46/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Visits: 2

Adja Ön is a hangját!

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége együttműködve a Bodor Tibor Kulturális Egyesülettel várja azon önkéntes személyeket, akik szívesen olvasnának fel látássérült emberek számára könyveket. Hiszen olvasni jó, olvasni öröm!
TOVÁBB
 
Együtt a jövőnkért 2023. november – A pénzügyi tudatosság jegyében

A pénzügyi tudatosság nem csak a nagybetűs felnőtt élet része. Sokan későn eszmélnek rá arra, hogy a pénzügyi ismeretek helyes elsajátítására gondot kell fordítani, és ezt érdemes mielőbb elkezdeni. Ez alól a látássérült fiatalok sem képeznek kivételt, akik az akadálymentes pénzkezelési és bankügyi lehetőségekkel megismerkedve boldogulhatnak a fejlődő pénzügyi területeken.
TOVÁBB
 
Székház-kvíz 5. feladvány

A fehérbot napján indította el az MVGYOSZ a szövetség székházával kapcsolatos kvízjátékot. A negyedik heti feladványként azt kérdeztük: mikor építették a villához a szocreál stílusú mellékszárnyat? A helyes évszám: 1973. A következő, immár ötödik kérdés így hangzik: melyik évben indult el a hamarosan befejezésre kerülő székházberuházás, amely keretében megújult a Sipeki-villa és új szolgáltatóház épült? A megoldást 2023. november 16-án (csütörtök) éjfélig kell elküldeni az info@mvgyosz.hu e-mail címre.
 
A bolt kínálatából – Kisalakú 2024-es Braille-naptár

Közeledik az év vége, már csak nyolc hét és egy újabb esztendő köszönt ránk.
Sokan szeretnek előre tervezni a következő évre, így örömmel tájékoztatjuk a vásárlókat, hogy már elérhető a 2024. évi, táskában hordható, A/5-ös Braille-naptár, amelyben természetesen a névnapok és az ünnepek is jelölve vannak. A termék az MVGYOSZ saját gyártású terméke. Ezen a héten a tagi kedvezményes ára 815 Ft, de felhívjuk a figyelmet, hogy 2023. november 13. és november 24. között ezt a terméket is kedvezménnyel vásárolhatják meg a segédeszközboltban az MVGYOSZ 20%-os akciós napjainak keretében a készlet erejéig, így még kedvezményesebb áron juthatnak hozzá.
TOVÁBB
 
Narrálva ajánljuk – Madagaszkár (musical)

Dátum: 2023. 11. 11. 15:00 óra
Helyszín: Pesti Magyar Színház

Alex, az oroszlán és állatkerti barátai nagy kalamajkába keverednek, amikor Marty, a zebra, a pingvinek segítségével megszökik a New York-i Central Park állatkertjéből. Barátaik az első döbbenet után útra kelnek, hogy megkeressék, ám a betondzsungelben mászkáló víziló, oroszlán és zsiráf nem kis feltűnést keltenek. A kaland azonban tovább bonyolódik, amikor a kis csapat dobozokba zárva egy hajóra kerül, amelynek úti célja a nagy és vad Afrika. A musical a Dreamworks Animation Motion Picture azonos című filmje nyomán készült!
TOVÁBB
 
Nagyinterjú: könyvtárak, informatikai fejlesztések és az MVGYOSZ megújult székháza 

A péntek esti Gépház vendégségbe hívja dr. Nagyné Berke Mónikát, az MVGYOSZ szolgáltatásvezetőjét, hogy az MVGYOSZ körüli legfrissebb eseményekről, tervekről és aktualitásokról kérdezzük őt. 
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Modern brit klasszikus a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Ian McEwan: Vágy és vezeklés (2001)
Játékidő: 14 óra 55 perc
Felolvassa: Haranginé Simon Tímea

Ian McEwan (1948) fura gótikus mesékkel kezdte írói karrierjét, de hamar stílust váltott. 98-as kisregénye, a Thatcher-korszak nagyembereit kifigurázó „Amszterdam” már elnyerte az Egyesült Királyság legrangosabb irodalmi díját, a skót származású író pedig azóta is ontja a regényeket: hol egy sci-fivel, hol egy kémhistóriával, hol egy rejtélyes Hamlet-átirattal lepi meg rajongóit. Legismertebb műve azonban a Vágy és vezeklés, melyből 2007-ben könnyfakasztó film is készült.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640 
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email