MVGYOSZ hírlevél 45/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 10

Pénztárcanyitogató 20%-os napok a segédeszközboltban

Szeret időben felkészülni az ünnepekre? Akkor ennek a hírnek most örülni fog. Az MVGYOSZ 20%-os akciót hirdet a segédeszközboltban kapható termékekre 2023. november 13. (hétfő) és november 24. (péntek) között a készlet erejéig. Állítsa össze a bevásárlólistát időben, és veszítse el az árak egyötödét!
TOVÁBB
 
Ha november, akkor újra itt a LESEK

Ebben az évben is megrendezi a Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége fővédnökségével a Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciáját, a LESEK-et. Az idei eseményre november 18-án 10 órától 16 óráig kerül sor a Vakok Általános Iskolája Nádor termében.
TOVÁBB
 
Fehérbot napi összefoglaló az M1-en

Az Esély magazin október 28-i adása számolt be az MVGYOSZ fehérbot napi eseményéről. A közel ötperces összefoglalóban több díjazott is nyilatkozik. Az ünnepségről szóló összeállítás 9:39-nél kezdődik.
TOVÁBB
 
Székház-kvíz félidőben: a negyedik feladvány

A fehérbot napján indította el az MVGYOSZ a szövetség székházával kapcsolatos kvízjátékot. Harmadik heti feladványként annak az építésznek a nevét vártuk, aki a Sipeki-villát tervezte. A helyes megoldás Lechner Ödön neve volt. A negyedik kérdéssel most pár évtizedet utazunk az időben, mert az első nagy épület-átalakításról szól a feladvány. Mikor építették a villához a szocreál stílusú mellékszárnyat? A megoldást 2023. november 9-én (csütörtök) éjfélig kell elküldeni az info@mvgyosz.hu e-mail címre.
 
Narrálva ajánljuk - Kék róka 

(Magyar tévéfilm, 88 perc, 2021)
Dátum: 2023. 11. 12. 21:00 óra
Csatorna: Duna Tv
Herczeg Ferenc legnagyobb színpadi sikeréből, a Kék róka című darabból készült Pacskovszky József új tévéfilmje. A franciás stílusban írt művet eredetileg a Vígszínházban mutatták be 1917-ben, Párizsban is műsorra került. A történet az 1900-as évek elején játszódik, egy középosztálybeli szerelmi háromszög szereplői között. Cecile, a gyönyörű menyasszony vőlegényéhez sietve egy pillanat alatt beleszeret egy ismeretlen férfiba az utcán, akiről hamarosan kiderül, ő Sándor, jövendőbelije sokat emlegetett barátja és tanúja. 
TOVÁBB
 
A bolt kínálatából – Tejőr és egyéb hasznos konyhai eszközök

A tejőr nevével ellentétben nemcsak a tej, hanem egyéb folyadék forralásához is kitűnő segítség lehet a látássérült embereknek. Helyezzük a kerámiából készült, lapos, kör alakú tárgyat a forralandó folyadék aljára a fazékba, a tejőr pedig hanggal jelzi, ha a folyadék felforrt. Az egyszerű, de nagyon praktikus eszköz tagi ára: 715 Ft. További ajánlott konyhai eszközök még a hétre: a különböző méretben kapható fűszerlabdák, amelyek segítségével nem maradnak felesleges fűszerdarabok az ételben, valamint a könnyen tisztítható, szilikonból készült sütőlapát, amely akár a palacsinta forgatásához is használható. Ha pedig önnek is nehézséget okoz a folyadék kiöntése olyan edényből, melynek nincsen csőre, akkor válassza a szilikon kiöntő csőrt, amely lábas, tál vagy akár a serpenyő szélére is illeszthető, így a folyadék cseppmentesen önthető.
TOVÁBB
 
Heti Gépház-svédasztal: Új Jaws, új DEX, új NVDA beszédhangok

Számos újdonsággal foglalkozunk ezen a pénteken, többek közt a Jaws 2024 debütálásával, a program néhány jelentős újításával, illetve három új magyar beszédhangot is telepítünk az NVDA képernyőolvasóhoz.
TOVÁBB
 
Igényeljen Gondosórát!

A Gondosóra program Magyarország Kormánya által elindított ingyenesen igénybe vehető, 65 év felett alanyi jogon hozzáférhető jóléti szolgáltatás, amelynek célja, hogy az idősek szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat. A Gondosóra pótolhatatlan segítséget nyújthat az idősebb látássérült embereknek is, akik otthonukban egyedül élnek. Október végére már 250.000 időskorú állampolgár igényelt Gondosórát. Részletek a gondosora.hu weboldalon.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Felejthetetlen magyar elbeszélések a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Örkény István: Novellák I. (1937-1956)
Játékidő: 21 óra 40 perc
Felolvassa: Mach András
Örkény István (1912–1979) három évtizednyi novellatermésének javát maga a szerző válogatta két vaskos kötetbe. Az irodalmi köztudatba erősen beágyazódott szövegek és a felfedezésre váró kevéssé ismert darabok Mach András ihletett, értő előadásában szólalnak meg. Állandó kolumnistánk ez alkalommal az első kötetet méltatja. 
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640 
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email