MVGYOSZ hírlevél 26/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 3

Indul az új Távszem nyilvános tesztidőszaka

Az MVGYOSZ 2023. június 26-án hétfőtől indítja útjára az új Távszem szolgáltatást, melyet a tavszem.mvgyosz.hu oldalon érnek el a felhasználók. A szolgáltatás ez időtől kezdve a BlindShell 2-es készüléket használók részére is biztosítja a távoli segítségnyújtást!
TOVÁBB
 
MVGYOSZ Távszem használata BlindShell-en

Az elmúlt hónapok fejlesztésének köszönhetően mostantól az MVGYOSZ által honosított BlindShell 2-es készülékeken is használható az új, távoli segítségnyújtást biztosító szolgáltatás, a Távszem. Mivel ezeken a készülékeken még eddig nem volt elérhető, ezért összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat, lépéseket, amelyek a gördülékeny használathoz szükségesek.
TOVÁBB
 
Együtt a jövőnkért 2023. június – A zene összeköt   

Hogyan lehet látássérültként zenélni akár klasszikus hangszereken, akár elektronikus úton, különböző szoftverek segítségével? Hogyan érdemes rögzíteni és megszerkeszteni a felvett zeneműveket? Az Együtt a jövőnkért júniusi alkalmán ez is kiderül, a nyári illatokban és színekben tobzódó Vakok Kertjében, 2023. június 26-án. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az eseményre szeretettel várjuk a látássérült fiatalokat és szüleiket, gyógypedagógus szakembereket és hallgatókat, az oktatási intézmények képviselőit, az érdekképviseleti szervezetek munkatársait és önkénteseit, illetve más, a téma iránt érdeklődő személyeket.
TOVÁBB
 
Akadálymentesítési kérdésekben egyeztetett partnerszervezeteivel az MVGYOSZ

Az MVGYOSZ külföldi stratégiai partnerével, az olasz JKJ Srl céggel folytatott tárgyalásokat akadálymentesítési témakörökben 2023. június 20-23 között. A nápolyi székhelyű vállalatot a magyarországi egyeztetéseken Mariano Iervolino, a JKJ Srl ügyvezetője, Carmine D'Antuono a JKJ Srl munkatársa, valamint dr. Linczényi Endre, a JKJ magyarországi kapcsolattartója képviselte.
TOVÁBB
 
A bolt kínálatából – Konyhai mérleg applikációval

Ez a konyhai mérleg ugyan nem beszél, de a mobilalkalmazáson keresztül megtudhatjuk a mért súlyt. Az alkalmazás angol nyelvű, de a mért értékeket a telefonon lévő beszélő program magyarul mondja ki. A mérleg kiváló minőségű anyagból készült, amelyről könnyű eltávolítani a szennyeződéseket – csak egy nedves kendőre van szüksége.
Maximális terhelés: 5000 g. Pontosság: 1 g. Mértékegység: g / ml / oz / lb. oz.
A mérleg alján 4 darab műanyag csúszásgátló láb található. Tagi kedvezményes ár: 7862 Ft. 
TOVÁBB
 
Narrálva ajánljuk – Liliomfi

Magyar vígjáték (1954)
Dátum: 2023. 07. 01. 13:45
Csatorna: Duna TV
Időtartam: 109 perc

A magyar színjátszás hőskorát idéző történetben a vándorszínész trupp éppen Balatonfüredre érkezik, ahol is Szilvay professzor gyámleánya és a nevelőnő nyaral. Mariska és Liliomfi, az ünnepelt színész, aki valójában Szilvay unokaöccse, minden előítélet ellenére egymásba szeretnek. Azt sem tudják, hogy a professzor már rég egymásnak szánta őket, bár találkozásukat nem is sejtette. A házasság feltétele, hogy Liliomfi hagyjon fel a színészettel. A szerelmesek bájosan csúffá teszik az ájtatos képmutatást, a mohóságot, a zsarnokoskodást, majd együtt kelnek útra Thália szolgálóiként.

A Liliomfi Szigligeti Ede vígjátékából, Makk Károly rendezésében 1954-ben készített magyar film 2012-ben bekerült a legjobb 53 magyar film közé. A főbb szerepekben: Darvas Iván, Krencsey Marianne, Pécsi Sándor és Dajka Margit.
TOVÁBB
 
A Gépház csapata mobilon is kipróbálja a Disney + szolgáltatást 

Elmondható, hogy egy okostelefonnal és egy nagy adatforgalmú vagy korlátlan mobilinternettel felszerelkezve ma már majdhogynem bárhol nézhetünk filmeket, mégpedig számos különböző szolgáltató adatbázisából válogatva, teljességgel legálisan. A PC-s Disney + után a Gépházban most azt nézzük meg, miként használható vakon a Disney + streaming platform Apple, illetve Androidos mobilkészülékeken.
TOVÁBB
 
„Kezet szorítok a magyar irodalommal” - Németvölgyi beszélgetés Vass Istvánnal

Ha megszólal, könnyen azt hihetjük, komoly előadóművészi pálya, száz meg száz pódiumon, színpadon, tévéstúdióban töltött óra áll a háta mögött. Pedig Vass István szimplán őstehetség, aki nagy szerencsénkre éppen az MVGYOSZ hangoskönyvtárában kamatoztatja páratlan adottságait. Mindemellett pedig – ahogy talán a riportból is kiderül – művelt, szellemes beszélgetőpartner…
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
My Vass-list – Kortárs magyar szerzők Vass Istvántól 

Az MVGYOSZ hangoskönyvtára alkalmazás minden felhasználója gyűjtöget címeket „Kedvencek” fedőnevű egyéni kívánságlistájára. Az enyém tele van kortárs magyar szerzők műveivel Vass István tolmácsolásában. A napokban meg is kértem, hogy a felolvasásuk időrendjében haladva váltsunk szót mindegyikről, ezzel is népszerűsítve kicsit a köztünk élő, alkotó irodalmárokat. Íme az első szeánsz anyaga!
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640 
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email