MVGYOSZ hírlevél 25/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Visits: 1

Együtt a jövőnkért – A zene összeköt

Hogyan lehet látássérült emberként zenélni akár klasszikus hangszereken, akár elektronikus úton a különböző szoftverek segítségével? Hogyan érdemes rögzíteni és megszerkeszteni a felvett zeneműveket? Az Együtt a jövőnkért júniusi alkalmán ez is kiderül a nyári illatokban és színekben tobzódó Vakok Kertjében, 2023. június 26-án. Az eseményre szeretettel várjuk a látássérült fiatalokat és szüleiket, gyógypedagógus szakembereket és hallgatókat, az oktatási intézmények képviselőit, az érdekképviseleti szervezetek munkatársait és önkénteseit, illetve más, a téma iránt érdeklődő személyeket. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
TOVÁBB
 
Akadálymentes kialakításról egyeztetett az MVGYOSZ 

Az MVGYOSZ a beruházóval és a tervezőkkel egyeztetett 2023. június 13-án a szövetség Thököly úti telephelyén a H5, H6 és H7 HÉV vonalak felújítása kapcsán a peronok akadálymentes kialakításáról.
TOVÁBB
 
Fogyatékos személyek jogai a légi járműveken történő utazásuk során

Annak érdekében, hogy a repülőútjukon a fogyatékos személyek is biztonságosan, mindenki mással azonos módon tudjanak utazni, a jogszabályok által biztosított jogok – a szállítás megtagadásának tilalma, érkezési és távozási pontok kijelölése, segítségnyújtás a repülőtéren és a gép fedélzetén, valamint a tájékoztatáshoz való jog – a repülőtér vezetése, továbbá a légi fuvarozók, utazásszervezők oldalán kötelezettségként jelentkeznek.
TOVÁBB
 
Júniusi Okosmorzsa - Üzenetek szerkesztése 

Az üzenet elküldése után kijavíthatjuk a hibásan leírt vagy téves információt tartalmazó üzenetet. Azonban rendszerint ennek 15 perces időkorlátja van, amelyen belül ezt megtehetjük, mielőtt az üzenet szerkesztésének módja végérvényesen befejeződne.
TOVÁBB
 
A bolt kínálatából – Karóra gyengénlátó személyeknek

Nagy kijelzős, csatos fémszíjas karóra. Átmérője 42 mm. Több modellben kapható. Megvásárolható fehér alapon fekete számokkal, fekete perc- és óramutatóval, valamint fekete alapon fehér számokkal és fehér színű perc- és óramutatóval.
A másodpercmutató sárga mindkét modellen. Tagi kedvezményes ár: 5200 Ft.
TOVÁBB
 
Narrálva ajánljuk – Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

Magyar romantikus dráma (2020)
Csatorna: Duna TV
Dátum: 2023. 06. 18. 21:00 óra
Időtartam: 95 perc 

A filmben valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt…
TOVÁBB
 
A pénteki Gépházban online filmezünk a Disney + platformján

A Disney + egy filmes streamingszolgáltató az egyre bővülő listában, amely animációs és mesefilmeken túl sok klasszikus filmet és érdekes ismeretterjesztő műsorokat is kínál. A Gépházban megnézzük, mennyire hozzáférhető a felülete képernyőolvasóval.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
A 20. század legjobb dán regénye a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Johannes V. Jensen: A király bukása (1901)

Játékidő: 8 óra 55 perc

Felolvassa: Csernenszky László

A „20. század legjobb dán regénye” megtisztelő címet egymástól függetlenül több skandináv irodalmi folyóirat is Jensen művének ítélte 1999-ben. Nem semmi! Az örök provokátor költő, író, esszéista, filozófus, múzeumalapító és darwinista természettudós 1944-ben a Nobel-díjat is kiérdemelte fáradhatatlan munkálkodásával.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640 
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!


A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email