MVGYOSZ hírlevél 26/2021 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 7

Folyamatos a jelentkezés a Vak és gyengénlátó költők és írók antológiája II. szépirodalmi pályázat felhívására 
 Április 11-én, a költészet napján hirdette meg az MVGYOSZ a Vak és gyengénlátó költők és írók antológiája II. szépirodalmi pályázatot. A felhívásra folyamatosan érkeznek a jelentkezések, a műveket és a személyes ismertetőt továbbra is 2021. szeptember 30-ig várjuk az info@mvgyosz.hu email címre. 
 TOVÁBB 
   
 EU fogyatékosságügyi stratégia – központi cél a jogok előmozdítása 
 Mi garantálja a fogyatékossággal élő emberek jogainak érvényesülését? Mit tehet az Európai Unió azért, hogy az elméletben létező jogok a gyakorlatban is elősegítsék az érintettek esélyegyenlőségét? 
 TOVÁBB 
   
 Gyere velünk a Füvészkertbe! – Kirándulás látássérült középiskolásoknak 
 A pandémia miatt az elmúlt évben kizárólag virtuálisan találkozhattunk a Jövő kilátásai programhoz kapcsolódó diákokkal. Mivel a közösségi élmények már mindenkinek nagyon hiányoznak, most egy kellemes kirándulásra hívjuk a látássérült középiskolás diákokat és kísérőiket, hogy személyes találkozással zárhassuk ezt a szokatlan tanévet! 
 TOVÁBB 
   
 Alkalmazások áthelyezése és mappák létrehozása iPhone készüléken 
 Májusi Okosmorzsánkban bemutatjuk, hogyan rendezheti tetszés szerint az alkalmazásokat az iPhone készüléke főképernyőjén, valamint a mappákba helyezésre, illetve más oldalakra vagy képernyőre való mozgatáshoz is adunk tanácsokat. A folyamatban az oldalak sorrendjének meghatározására is lehetőség nyílik. 
 TOVÁBB 
   
 Beszédszintetizátorok és informatikai aktualitások – heti Gépház ajánló 
 Informatikai magazinműsorunk e heti adása is tartogat érdekes témákat: kipróbáljuk a Microsoft új beszédszintetizátorát, szó esik egy megszűnő webböngészőről és persze most sem maradnak el az informatikai aktualitások. 
 TOVÁBB 
   
 Játszani jó! Nem csak gyereknapon… 
 Klasszikus logikai, ügyességi vagy kártyajáték? Egyéni vagy társas? Bármelyiket is választjuk, az MVGYOSZ segédeszközboltjában kapható játékok hozzáférhetően segítik a látássérült gyermekek és felnőttek aktív szabadidőeltöltését. 
 TOVÁBB 
   
 Hangról hangra – Retró kvíz – 7. 
 Játékunk hatodik feladványára (Ki a költő?) Miks Mária volt a helyes válasz, a részlet az alkotó 1999-es könyvbemutatóját idézte meg. Sorozatunk következő, immár hetedik feladványaként, most újra egy előadó nevét várjuk. Az a kérdés, hogy ki játszik a harmonikán az elhangzó felvételen. A feladványt az elmúlt hetekhez hasonlóan az MVGYOSZ YouTube-csatornáján hallgathatja meg. A válaszokat csütörtök éjfélig várjuk az info@mvgyosz.hu e-mail címre. 
 TOVÁBB 
   
 Heti könyvajánlók 
 Újrafelfedezett amerikai elbeszélő a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban 
 Heti könyvajánlónkban egy olyan műről olvashatnak, amely egy éjszaka alatt tette híressé szerzőjét. Lucia Berlin a Bejárónők kézikönyvében regényes élete válogatott történeteit osztja meg az olvasókkal a negyvenhárom novellát tartalmazó gondolatfüzérben. 
 TOVÁBB 
   
 Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható
 az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt,
 továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban
 és a Hobbyrádió adásában.
 A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
 Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
 A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play 
 
  
 Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!
  
 A hírlevelet szerkesztette:
 Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email