MVGYOSZ hírlevél 27/2021 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 12

Ismét változtak az egyesületekre vonatkozó átmeneti szabályok 
 Június elsejétől a tagok személyes jelenlétével is tartható közgyűlés, küldöttgyűlés. Az új szabályozás a május 31-én megjelent 289/2021. (V. 31.) kormányrendeletnek köszönhető. 
 TOVÁBB 
   
 Szépül és épül az MVGYOSZ székháza 
 Az áprilisi adás óta újabb jelentős változások történtek a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Hermina úti székházának építési területén. Az érdeklődők az aktualitásokról a Hobby Rádióban elhangzó beszélgetésből tájékozódhatnak június 11-én 19 órától. 
 TOVÁBB 
   
 LiDAR szkennerrel rendelkező iPhone érkezik a Gépházba! 
 A LiDAR szkenner képes közvetlen környezetünkről, illetve a körülöttünk lévő tárgyakról képet alkotni. A technológiát a látássérült felhasználókat segítő szoftverek bizonyos mértékig már most képesek használni. Nézzük meg, jelenleg mire képes ez az újdonság! 
 TOVÁBB 
   
 Hangról hangra – Retró kvíz – 8. 
 Játékunk hetedik feladványára (Ki játszik a harmonikán?) Weszely Ernő neve volt a helyes válasz. Sorozatunk következő, immár nyolcadik feladványára nem is egy, hanem négy nevet várunk. Kik a „nyolc kéz” gazdái? Figyelem, van egy kis csavar is a kérdésben! A feladványt az elmúlt hetekhez hasonlóan az MVGYOSZ YouTube-csatornáján hallgathatja meg. A válaszokat csütörtök éjfélig várjuk az info@mvgyosz.hu e-mail címre. 
 TOVÁBB 
   
 Heti könyvajánlók 
 Hátborzongató időutazás a boldog békeidőkbe 
 Heti könyvajánlónkban Kőrössi P. József szerkesztésében megjelenő Mélységek fölött – Magyar írók novellái a vakságról című válogatást ajánlja Iván Péter. A 4 óra 10 perc időtartamú hangoskönyvet Kálid Artúr, Kulka János és Ráckevei Anna előadásában hallgathatják meg. 
 TOVÁBB 
   
 Angol olvasnivalók kezdőknek és középhaladóknak a Louis Braille Könyvtárban 
 Péter Zsigmond kollégánk jóvoltából tizenhárom úgynevezett könnyített angol címmel bővült Braille-könyvtárunk katalógusa. Az Oxford University Press népszerű kiadványait most teljes pontírásos változatban veheti kézbe minden angolul tanuló, illetve a nyelvvel most ismerkedő olvasónk. 
 TOVÁBB 
   
 Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható
 az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt,
 továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban
 és a Hobbyrádió adásában.
 A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
 Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
 A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play 
 

  
 Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!
  
 A hírlevelet szerkesztette:
 Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email