MVGYOSZ hírlevél 22/2021 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 29

Kérjen időpontot! Jöjjön személyesen! 
 Az MVGYOSZ szolgáltatásai 2021. május 3-tól időpontfoglalás mellett már személyesen is felkereshetők. 
 TOVÁBB 
   
 Új időpontban a jogi tanácsadás 
 Az MVGYOSZ által több éve biztosított ingyenes jogi tanácsadás új időpontban vehető igénybe személyesen. 
 TOVÁBB 
   
 Válaszolt az NNK – nem náluk kell kérni a látássérült személyek előre sorolását 
 A közelmúltban megkerestük a Nemzeti Népegészségügyi Központot (NNK) annak érdekében, hogy a látássérült személyek prioritást élvezzenek az oltási sorban. Íme, a válaszuk. 
 TOVÁBB 
   
 Volánbusz: május 1-jétől visszaáll az első ajtós felszállási rend 
 Május 1-jétől visszaáll a Volán járatokon az első ajtós felszállási rend, és ismét lehet jegyet vásárolni a buszokon. Ezzel párhuzamosan megszűnik a látássérült utasokra vonatkozó átmeneti díjmentesség a helyközi forgalomban. 
 TOVÁBB 
   
 Ismét terítéken a web-akadálymentesítés 
 Bár látszik már a fény az alagút végén, még sok probléma vár megoldásra. Cikkünkben a legutóbbi egyeztetés eredményeiről számolunk be. 
 TOVÁBB 
   
 Kézzelfogható matematika – online kurzus látássérült középiskolások számára 
 A matematikai programok és leíró nyelvek megismerése után visszatérünk a tantárgy hétköznapinak mondható részéhez: az MVGYOSZ ingyenes online kurzussal és tapintható ábrákkal támogatja a látássérült középiskolásokat a függvényismeretek elmélyítésében. 
 TOVÁBB 
   
 Beszámoló az Együtt a jövőnkért márciusi alkalmáról 
 Az Együtt a jövőnkért online találkozósorozat márciusban is folytatódott a Reál(is) jövő – Látássérült középiskolások reál tantárgyi tanulását támogató ismeretek átadása (IFJ-GY-20-A-0291) című projekt keretén belül. A tavaszi online kerekasztal-beszélgetések már nem csak a szakemberek, hanem a látássérült diákok, valamint szüleik előtt is nyitva állnak. 
 TOVÁBB 
   
 Nemzetközi támogatást várnak a svéd vakvezetőkutyával közlekedők 
 Az Európai Vakvezetőkutyás Szövetség (European Guide Dog Federation, EGDF) hírlevelében intéztek felhívást a vakvezetőkutyával közlekedő svéd látássérült személyek az európai közösséghez. Kérésüket a vakvezetőkutyák világnapjához kapcsolódóan ezúton adjuk közre. 
 TOVÁBB 
   
 Hangról hangra – Retró kvíz – 3. 
 Játékunk második feladványára (Ki a telefonközpontos?) a helyes válasz: Rózsa Dezső. Harmadik heti feladványunk kérdése: Mi az együttes neve?
 A feladványt a múlt hetihez hasonlóan az MVGYOSZ YouTube-csatornáján hallgathatja meg. A válaszokat most is az info@mvgyosz.hu e-mail címre várjuk csütörtök éjfélig. 
 TOVÁBB 
   
 Játékbemutató készülődik a péntek esti Gépházban! 
 A különböző eszközök, weboldalak, szoftverek akadálymentességének megismerésén túl időnként szükség van egy kis kikapcsolódásra is. Pénteki műsorunkban most erről lesz szó. 
 TOVÁBB 
   
 Heti könyvajánlók 
 Elmés nyelvtankönyv a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban 
 Milyen nehézségei vannak egy külföldinek, ha magyarul tanul? Romlik vagy fejlődik a nyelvünk? Iván Péter heti könyvajánlójában Nádasdy Ádám: Milyen nyelv a magyar? című művét boncolgatja. A könyv azt is bizonyítja, mennyire izgalmas tud lenni a nyelvészet tudománya… 
 TOVÁBB 
   
 Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható
 az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt,
 továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban
 és a Hobbyrádió adásában.
 A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
 Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
 A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play 
 

  
 Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!
  
 A hírlevelet szerkesztette:
 Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email