MVGYOSZ hírlevél 23/2021 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 7

Adjuk össze! Adományozzon Ön is 500 forintot a Braille- és a Hangoskönyvtárra! 
 A látássérült emberek ugyanúgy szeretnek olvasni, mint látó társaik, csak más módon teszik: Braille-írásos és hangoskönyvek segítségével. Az MVGYOSZ könyvtárainak továbbfejlesztéséhez most a látássérült olvasók által is könnyen használható audio-lejátszó eszközöket, illetve Braille-kijelzőket tervezünk vásárolni, hogy a Braille- és hangoskönyvek kölcsönzése még akadálymentesebb legyen. 
 TOVÁBB 
   
 Pályázatot hirdetett a Vakok Lakásgondjainak Megoldását Támogató Alapítvány 
 A Vakok Lakásgondjainak Megoldását Támogató Alapítvány meghirdette 2021. évi pályázatát. A maximálisan elnyerhető támogatási összeg 2021-ben 500.000 Ft, a pályázatok benyújtási határideje 2021. június 18. 
 TOVÁBB 
   
 EU fogyatékosságügyi stratégia – egyenlő esélyű hozzáférést az egészségügy és az oktatás területén 
 Mit tesz az Európai Unió azért, hogy a fogyatékossággal élő személyek ugyanolyan eséllyel jussanak hozzá az egészségügyi szolgáltatásokhoz és a minőségi oktatáshoz, mint mások? 
 TOVÁBB 
   
 Együtt a jövőnkért május – online fórum látássérült diákok és szakemberek számára 
 Májusban az Együtt a jövőnkért online találkozón a Hajdú-Bihar Megyei Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, mint látássérült diákokra specializált oktatási intézmény mellett két szervezet: a Buda-Környéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete és a Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete is bemutatkozik. 
 TOVÁBB 
   
 Videóanyagból gyártunk hanganyagot a Gépházban! 
 A május beköszöntésének és a járványhelyzet javulásának köszönhetően sokakban érik meg a kimozdulás gondolata, illetve a várva várt kiruccanás dokumentálásának igénye. 
 TOVÁBB 
   
 Nem vagyok író, csak megpróbáltam… – interjú Szabó Istvánnéval 
 A Benedek Elek meseíró pályázat díjazottjaival készült sorozat záró interjújában Sztakó Krisztina a pályázat különdíjasával, Szabó Istvánnéval beszélgetett, aki Az utca című meséjével lopta be magát a zsűri szívébe. 
 TOVÁBB 
   
 Hangról hangra – Retró kvíz – 4. 
 Játékunk harmadik feladványára (Mi az együttes neve?) a helyes válasz ez volt: Kedd Band. Negyedik heti feladványunkban arra várunk választ, hogy az elhangzó bejátszás miből hallható, mi volt a játék címe?
 A feladványt a múlt hetihez hasonlóan az MVGYOSZ YouTube-csatornáján hallgathatja meg. A válaszokat most is az info@mvgyosz.hu e-mail címre várjuk csütörtök éjfélig. 
 TOVÁBB 
   
 Heti könyvajánlók 
 Boszis mesekönyv a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban 
 Heti hangoskönyv ajánlatunk egy magyar szerző, Dániel András 2012-ben publikált első mesekönyvére, nevezetesen Matild és Margaréta, a két boszorkánypalánta kalandjaira hívja fel a figyelmet. A közel kétórás művet Polgár Judit olvassa fel. 
 TOVÁBB 
   
 Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható
 az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt,
 továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban
 és a Hobbyrádió adásában.
 A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
 Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
 A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play 
 

  
 Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!
  
A hírlevelet szerkesztette:
Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email