MVGYOSZ hírlevél 21/2021 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 2

Vakvezetőkutyák világnapja – Április 28-án online ünnepel az MVGYOSZ 
 Április utolsó szerdája 1994 óta a vakvezetőkutyák világnapja. A járványhelyzet miatt 2020 után idén is virtuálisan emlékezünk meg erről a jeles napról. 
 TOVÁBB 
   
 Ünnepi beszélgetés a vakvezetőkutyákról – elérhető a link 
 A Vakvezetőkutyák világnapja alkalmából vakvezetőkutya-kiképzőkkel, önkéntes kölyöknevelőkkel és vakvezetőkutyával közlekedő látássérült személyekkel beszélgettünk. Az ünnepi videót holnap, április 28-án szerdán reggel 9 órakor lehet megtekinteni az MVGYOSZ YouTube-csatornáján az alábbi linken. A beszélgetés visszanézhető. 
 TOVÁBB 
   
 Rólunk írták – Fókuszban a vakvezetőkutya-kiképzés 
 A vakvezetőkutyák világnapja alkalmából az MVGYOSZ munkatársai számos sajtóorgánumnak adtak interjút. Válogatásunkban a megjelent cikkekből nyújtunk át egy csokorra valót. 
 TOVÁBB 
   
 A 100%-os munkához már csak 1% kell! 
 Áprilisban elindult az MVGYOSZ egyszázalékos kampánya, melyben egy vakvezetőkutya-jelölt, Szeder életén keresztül mutatjuk be, hogy hogyan lesz az egykori szőrgombócból kiképzett vakvezetőkutya. Az MVGYOSZ Facebook-oldalán hétről hétre újabb részletek derülnek ki Szeder kiképzéséről, s arról, hogy milyen célokat szolgál a felajánlók személyi jövedelemadójának 1%-a. Kövesse az MVGYOSZ Facebook-oldalát a részletekért! 
 TOVÁBB 
   
 Segítő- és terápiás kutyákat kiképző szervezeteknek nyílt pályázati lehetőség 
 Fogyatékossággal élő embereket segítő kutyák és terápiás ebek kiképzését végző civil szervezeteknek nyílt meg támogatási lehetőség - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. 
 TOVÁBB 
   
 Köszönetnyilvánítás 
 Köszönjük, hogy Magyarország Kormánya is felhívja a figyelmet a vakvezetőkutyák pótolhatatlan hivatására és kiképzőik áldozatos munkájára! 
 TOVÁBB 
   
   
 Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható
 az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt,
 továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban
 és a Hobbyrádió adásában.
 A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
 Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
 A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play 
 

  
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!
  
A hírlevelet szerkesztette:
Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email