MVGYOSZ hírlevél 17/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 8

Kilenc önkéntes kölyöknevelő vett át Rithnovszky-díjat

Április 22-én, szombaton tíz órától nagy érdeklődés mellett rendezte meg az MVGYOSZ az Országos Vakvezetőkutya Találkozót a szövetség nagy múltú csepeli Vakvezetőkutya-kiképző Központjában. A hagyományokhoz híven az országos szervezet az esemény keretében adta át az önkéntes kölyöknevelők munkájának elismeréseként a Rithnovszky-díjakat.
TOVÁBB
 
Visszatér a Kutyajó kvíz  

A vakvezetőkutyák világnapja alkalmából tavaly szemléletformáló kvízjátékon mérhették össze tudásukat a vetélkedőbe bekapcsolódó játékosok. A hathetes versengés igen népszerű volt, és mivel kérdés még bőven maradt, semmi sem akadályozhat meg minket abban, hogy idén is szellemi tornára hívjuk a játékos kedvű olvasókat a világnap alkalmából.
TOVÁBB
 
Médiaajánló a vakvezetőkutyák világnapjához kapcsolódó megjelenésekből

A világnaphoz kapcsolódva az MVGYOSZ vezetői, munkatársai és a vakvezetőkutyával közlekedő gazdik több interjút is adtak. Most azokat szedtük össze egy csokorba, amelyeket olvasóink már elérhetnek az interneten. 
TOVÁBB
 
Üde blogol az egy százalékokért 

A népszerű ébenfekete labrador újabb blogbejegyzéssel hívja fel a figyelmet a Facebookon arra, hogy milyen fontos, hogy a magyar adózók rendelkezzenek az adójuk 1%-áról. A Távszem szolgáltatás után most a hangoskönyvek jelentőségére mutat rá és arra, hogy mit gondolt elsőre a pontírású könyvekről. No, de hogyan kerül két hal is a figyelme fókuszába? Az MVGYOSZ Facebook-oldalán elérhető bejegyzésből ez is kiderül.
TOVÁBB
 
Győri vakvezető páros vizsgázott tegnap

Április 25-én, egy nappal a vakvezetőkutyák világnapja előtt sikeres vakvezetőkutya közlekedésbiztonsági vizsgát tett Pálmai-Matis Mónika és Mézi vakvezetőkutya Győr utcáin.
TOVÁBB
 
Újabb vakvezetőkutyás bögre érhető el a webáruházban

Gyűjti a vakvezetőkutyás bögréket? Akkor jó hírünk van, hiszen a fekete-fehér, a zöld-fehér után most újabb darabbal bővítheti a gyűjteményét! Már kapható a piros fülű és belsejű bögre, amit kívülről egy csodaszép fekete labrador vakvezetőkutya díszít. Az adománygyűjtő termék megvásárlásával Ön az MVGYOSZ vakvezetőkutya kiképzését támogatja!
TOVÁBB
 
VV-lapozó: Hogyan neveljelek? – Kisokos leendő kiskutya-tulajdonosoknak 

Szeretne kutyát, de nem tudja, hogyan választhatja ki a legmegfelelőbbet? Gyermeke folyton azzal nyaggatja, hogy vegyenek egy kutyát? Szereti a négylábúakat, de bizonytalan abban, hogy alkalmas-e egy kiskutya felnevelésére és ellátására? Kisokosunkban a szövetség Vakvezetőkutya-kiképző Központjának szakértő munkatársai adnak választ a kutyatartással kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdésekre.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email