MVGYOSZ hírlevél 18/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Visits: 2

Elnökségi üléssel zárta az MVGYOSZ az áprilist

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöksége 2023. április 26-án 10:00 órai kezdettel online elnökségi ülést tartott. A találkozó egyik kiemelt témája az MVGYOSZ 2022. évi szakmai beszámolójának megvitatása és a küldöttgyűlés elé terjesztése volt.
TOVÁBB
 
Színházi élmény látássérült embereknek: Kőszívű – A Baradlay-legenda 

Audionarrációval kísérve mutatják be a Kőszívű – a Baradlay-legenda című musicalt 2023. május 21-én 19.00 órakor az Erkel Színházban. Az előadásra a látássérült emberek 30 % kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet.
TOVÁBB
 
A Vakok Kertje újdonságai 

Mint azt már korábban megírtuk, az idei évtől az MVGYOSZ üzemelteti a látássérült emberek kedvelt szabadidős parkját, a Vakok Kertjét. Változás nem csupán az üzemeltetés terén tapasztalható, a kertben egyre több színvonalas szolgáltatás érhető el!
TOVÁBB
 
Áprilisi Okosmorzsa: Üzenetek jelzésének testreszabása 

Amikor üzenetet kapunk, az iPhone készülékünk hangjelzéssel értesít minket róla, de ha nem tekintjük meg azonnal, akkor nagy valószínűséggel két perc múlva ismét értesíteni fog minket.  E havi okosmorzsánkban a jelzés testreszabását tekintjük át.
TOVÁBB
 
Heti Gépház: Utánajárunk az elektronikusan megvehető ország- és vármegyebérleteknek

A helyközi és távolsági buszokon, vonatokon, esetenként a HÉV-járatokon használható új bérletkonstrukciók májustól lesznek elérhetőek, de elővételben már lehetőség van megváltani azokat, a Gépház pénteki adásában pedig azt is megnézzük, hogyan.
TOVÁBB
 
A bolt kínálatából

Az MVGYOSZ segédeszköz boltjában számos motiváló jutalomfalat vásárolható házi kedvenceinknek, legyenek azok hobbikutyusok vagy képzett vakvezetőkutyák! A bolt.mvgyosz.hu oldalon, illetve időpontfoglalás mellett személyesen is megvásárolhatja az alábbi finomságokat négylábú kedvencének.
TOVÁBB
TOVÁBB
TOVÁBB
 
Narrálva ajánljuk – Apró mesék

Magyar romantikus thriller
2023. április 30. 21:00
Duna Tv

A történet szerint hónapokkal a II. világháború után zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonjaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról…
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Hiteles amerikai disztópia a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Margaret Atwood: A szolgálólány meséje (1985)

Időtartam: 12 óra 25 perc

Felolvassa: Mikó Zsuzsanna Eszter

A hetvenes évek végére a költő, könyvkiadó, irodalomtörténész, esztéta – sőt karikaturista – Margaret Atwood a kanadai kultúra „mindenesévé” vált. Ekkorra már több realista regény állt a háta mögött, az írónő titkos passziója azonban a sci-fi volt. 1984 tavaszán, egy inspiráló európai körút során bele is fogott disztópiájába. Hotelszobájából remek kilátás nyílt a berlini falra…
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email