MVGYOSZ hírlevél 16/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 4

Együtt a jövőnkért április – Utazni jó!

Egyre több, a látássérült fiatalokat is fogadó tábor, akadálymentes szálláshely válik elérhetővé. Hamarosan itt a nyár, ideje hát elkezdeni szemlézni, hogy milyen programok várnak a fiatalokra 2023 nyarán.
TOVÁBB
 
Praktikus billentyűzet okoseszközökhöz

Az MVGYOSZ folyamatosan arra törekszik, hogy olyan segédeszközöket forgalmazzon, melyek minél inkább támogatják a látássérült emberek önálló életvitelét. A legújabb termékünk a RIVO2 Bluetooth billentyűzet, segítség azoknak, akik nehezen tudják kezelni az érintőképernyőt, de azoknak is hasznos, akik nem akarják elővenni okostelefonjukat az utcán.
TOVÁBB
 
Kövesse 1%-os kampányunkat a Facebookon!

Több ezer lájkkal és több száz megosztással jutalmazták az MVGYOSZ idei 1%-os kampányának második posztját a Facebook-felhasználók, amelyben Üde, az ébenfekete labrador a Távszem szolgáltatást mutatta be. A posztot a tovább gombra kattintva olvashatja el. Ha kíváncsi arra is, hogy mit gondol Üde a hangoskönyvekről, akkor térjen vissza Facebook-oldalunkra a jövő héten is. 
TOVÁBB
 
Pénteki Gépház: Mennyire hasznos a mesterséges intelligenciával felturbózott Bing kereső?

A Chat GPT nevű csevegőrobotot alig fél év alatt ismerte meg a világ, az egyik igen népszerű internetes keresőbe pedig már bele is integrálták. Az ígéret szerint azzal, hogy írásos vagy szóbeli formában cseveghetünk a keresővel, hatékonyabban és egyszerűbben találhatjuk meg a kívánt információkat az interneten. A Gépházban ezt is kipróbáljuk.
TOVÁBB
 
Narrálva ajánljuk - Becsúszó szerelem

Romantikus vígjáték, Duna TV, 2023. április 23. 21:00

Gyula, az elkötelezett fociultra és felesége, Mariann gyereket szeretnének. Miután kiderül, hogy a férfi meddő és az örökbefogadás lehetősége is elszáll, Mariann utolsó esélyként megállapodik egy roma lánnyal, Lüszivel, hogy a hamarosan születendő gyermekét magukhoz veszik. A terv mindannyiuk életét fenekestül forgatja fel…
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Nápolyi regények: a teljes sorozat elérhető a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Elena Ferrante: Az elvesztett gyerek története (2014)
Időtartam: 23 óra 35 perc    
Felolvassa: R. Juhász Judit


Elkészült a mitikus Nápolyi regények negyedik, befejező kötete is. Sokan várták izgatottan a folytatást, sokan pedig most, hogy a teljes sorozat elérhető, nyugodt szívvel kezdenek bele az első kötetbe. Az írónő és sok rajongója szerint az egyes részek külön regényként is megállják a helyüket: ez annyira igaz, hogy „Az elvesztett gyerek története” a sorozattól függetlenül több neves irodalmi elismerésben is részesült.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email