Szemfüles magazin 2018. augusztus

Views: 27

Ez a Szemfüles, a vakok és gyengénlátók vas megyei egyesületének a magazin műsora. Ebben  a műsorunkban hallhatnak riportot az FSZK munkatársaival. Az idén rendezte meg a harmadik családi napját a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesülete. Van, aki látását elvesztve is képes tenni álmaiért, erről beszél Kulcsár László. A 20-dik Joskar Ola főzőversenyen 4-dik helyezést értek el a Vakmerő Szakácsok. Az egyesület kérdez, a szemorvos válaszol rovatunkban dr. Bátor György osztályvezető főorvos úrral  a három dimenziós szemüveg előnyeiről beszélgetünk a szemészeti beavatkozások során.  Bősze Györgytől, az egyesület elnökétől hallhatjuk az augusztus végi-szeptember eleji program ajánlót.

Az FSZK volt a vendége a Vakok vas megyei egyesületének. Riportunkban arról beszélgetünk Hegyi Erzsébettel és Kovács Alexandrával az FSZK tanácsadóival, hogy milyen kérdésekben lehet hozzájuk fordulni, hogyan tud a két szervezet együtt, egymást segítve dolgozni.

Attól, hogy valaki elveszti a látását még megvalósulhatnak az álmai, vágyai. Kulcsár Lászlóval arról beszélgetünk, hogy neki milyen álmai vágyai voltak, vannak. Egyik szerelme meg is valósult, hisz verset ír. Ebben a riportban Kulcsár László beszél életéről, és arról, hogyan is jött az életébe a versírás, mit jelent a számára a szabadság. A riport végén saját versét mondja el, melyet önmagáról írt.

Az egyesület kérdez, a szemorvos válaszol rovatunkban dr. Bátor György osztályvezető főorvos úrral beszélgetünk a munkájáról, és arról az új módszerről, melyet itt, Szombathelyen használtak először. a három dimenziós szemüveg megkönnyíti az orvos munkáját, és elviselhetőbbé teszi a beteg számára a műtéti beavatkozásokat.

A Vakmerő Szakácsok az idén is részt vettek a Joskar Ola napok főző versenyén. az idén volt 20-dik Joskar Ola napok. Riportunkban hallhatunk arról, hogy ki mit főz, és hogyan készül az étel. A Vakmerő Szakácsok szomszédságában fiatal önkéntes tűzoltók is főztek. 2018. augusztusában tartotta a Vakok Vas Megyei Egyesülete a családi napot. Bősze Györggyel az egyesület elnökével beszélgettünk a család szerepéről.

Az augusztus végi és szeptemberi programajánlót Bősze György, a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesületének elnöke ismerteti.

 

 

Print Friendly, PDF & Email