MVGYOSZ partnerszervezeteinek hírlevele 24. szám 2019.11.08.

Views: 9

 Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion 2020 
 Örömmel jelentjük be, hogy elérhetővé vált a JAWS, a ZoomText és a kettőt egyesítő Fusion szoftverek új, 2020-as főverziója. Mindhárom program teljes körű magyar nyelvi támogatással bír és másfél havonta fog frissítéseket kapni, ahogyan azt a 2019-es szoftver verzióknál már megszokhatták a felhasználók.
 Az új telepítőkészletek az INFOALAP honlapján érhetők el.
 Azon felhasználóinknak, akik az ország licenc program keretében egyetemes hitelesítő kódot kértek, nem szükséges új licencet igényelniük, mert az a meghosszabbított egyéves periódusa alatt megjelenő valamennyi támogatott szoftver verziófrissítését hitelesíti. Akik azonban még nem vették igénybe az ingyenes licencet, éljenek ezzel a lehetőséggel, és egy egyszerű webes űrlap kitöltésével igényeljék a használni kívánt szoftverhez a hitelesítési kódot az ország licenc weboldalán: http://akadalymentes.magyarorszag.hu
 Kérjük, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz. 
 TOVÁBB A RÉSZLETEKRE 
   
 LESEK 2019. – Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciája 
 Idén új kiállítókkal, érdekes előadásokkal ismerkedhetnek meg, melyek a legújabb magyarországi segédeszközöket és fejlesztéseiket mutatják be! 
 Folytatjuk 2017-es előadássorozatainkat, amelyek segítségével olyan lehetőségekkel, szolgáltatásokkal ismerkedhetnek meg, melyek a szabad információhoz jutást könnyítik meg a mindennapokban! 
 TOVÁBB A RÉSZLETEKRE 
   
 Hobby Rádió – Gépház extra műsor a LESEK-ről 
 Némi szünet után a Net-média Alapítvány által üzemeltetett rádió informatikai műsora a LESEK-ről jelentkezik először egy teljes napnyi műsorral. 
 A LESEK-konferencián a Hermina terem színpadán várja a stáb az érdeklődőket ajándékokkal és nyitott stúdióval. Az eddigi évekhez hasonlóan élőben zajlik a műsor, valamint száguldó riportereink a rendezvény teljes területén beszélgetésbe elegyednek nemcsak a kiállítókkal, hanem a látogatókkal is. A színpadon lévő nyitott stúdióban lehetősége lesz megismerkedni az érdeklődőknek az online rádiózás kulisszatitkaival, beszélgetni a Gépház műsor csapat tagjaival, akár csatlakozni a rádió stábjához is.
 Az online műsorban a rádió nem a LESEK-konferenciát közvetíti, csupán hangulatjelentést ad a rendezvényről folyamatosan, valamint a látássérülteket érintő, érdeklő témákat dolgoz fel a konferencia helyszínéről adott élő műsorában.
 A Hobby Rádió műsora a www.hobbyradio.hu weboldalról folyamatosan hallgatható a nap 24 órájában, így a rendezvény ideje alatt is. 
   
 A Vakrepülés Színtársulat az év utolsó előadását duplán tartja 
 Általános információk: Figyelem!
 A darabok teljes sötétségben zajlanak, és a nézők ülőpárnákon foglalnak helyet.
 Az előadás alatt hangot és fényt kibocsátó tárgyakat szükséges mellőzni.
 Donáti István: Az Éjszaka Tapintása
 Helyszín: Zuglói Civil Ház. Cím: 1144 Budapest, Csertő park 12
 Időpont: 2019. november 15. (péntek) 16:00-tól és 18:00-tól Misztikus, romantikus történet, amely nem a szokványos módon kerül bemutatásra.
 A sötét színházban ülő néző két, látszólag mindennapi fiatal szerelmi románcának lesz tanúja. Mégis van benne valami rejtélyes. Az író a néző fantáziájára bízza a szálak kibogozását. Reggeli telefonhívás: egy fiú eltűnt. Nővére és – úgy sejtjük – volt kedvese keresésére indulnak. Péter felkutatásában a nézőtéren ülők is részt vesznek. Izgalmas utazás ez Görögországba, sok kalanddal. Az utazókat népes kísérőtársaság veszi körül, akik minden pillanatban rendelkezésükre állnak, enni-, innivalóval kínálják őket, táncolnak velük.
 Az utazás és a megérkezés során a "nézőközönség" minden érzékszervét igénybe veheti a látásán kívül. A gyönyörű görög tengerparton végül a szerelmesek sorsa is megpecsételődik, a darab az élet nagy igazságainak kinyilatkoztatásával végződik.
 A "néző" számára sok, addig homályos dolog válik világossá, ahogy a besötétített teremben is hirtelen felgyúlnak a fények.
 Szereposztás: Kira - Hényel Annamária, Péter - Pál Zsolt (Pille), Mariann - Borics Nikolett, Kalliopi - Máj Kriszta, Idegenvezető - Nagy László, Csillag - Borics Nikolett, Tenger - Keskeny Anita, Hangmester - Pál Zsolt (Pille)
 Rendező - Sallai Zoltán
 Bemutató videó és hangok a megújult www.vakrep.hu weboldalon! 
   
 Móricz Zsigmond irodalmi műveltségi vetélkedő 
 A Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesületének Horizont Kultúrcsoportja
 2019-ben is megszervezi irodalmi műveltségi vetélkedőjét. 
 TOVÁBB A PROGRAMRA 
   
   
 „Muzsikánál nincs jobb barát” 
 Kisnémedi Varga Pál és barátai zenés műsort adnak a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége székházában 2019. november 16-án. 
 A műsorban fellépnek: Kisnémedi Varga Pál, Hlavátsch László, Kovács Böske,
 Németh Károly, Ódor Vera, Németh Nikoletta, Hegyi Erzsébet.
 Konferál: Bodrogi Zsuzsi
 Zenei kíséret: Reményi Géza és zenekara
 A műsorban magyar nóták, operettek, örök zöldek is elhangzanak.
 Időpont: 2019. november 16. 14:30
 Helyszín: MVGYOSZ székház (1146 Budapest, Hermina út 47.)
 Belépő: 1200 Ft Jegyeket az MVGYOSZ székház portáján lehet kapni.
 2019. szeptember 10-től. 
   
 Vakfoci, illetve sítábor a Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete szervezésében 
 Vakfoci 
 A Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete (LÁSS) 2011 óta heti rendszerességgel szervez vakfoci edzéseket minden pénteken, 17:00-19:00 óra között a Mom Sportközpontban (1123 Budapest, Csörsz utca 14.). 
 A csapat legutóbb a Budapest Honvéd vendége volt, ahol egy rövid bemutató után az nb 1-es játékosok ellen játszottak a srácok:
 https://honvedfc.hu/hirek/jol-
csak-a-szivevel-lat-az-ember/2019-10-16
 Ha kíváncsi vagy, hogyan lehet vakon kergetni a labdát, gyere el, nézz meg egy edzést, vagy próbáld ki. Ha további kérdésed lenne, vagy szükséged van segítségre a helyszín megközelítésében, írj bátran a forgacs.szabolcs@lassegyesulet.hu e-mail címre.
 Sítábor
 2020.01.19-23., Praebichl, Ausztria. Tizedik alkalommal szervezünk sítábort, ahová szeretettel várjuk az érdeklődő látássérültek jelentkezését.
 A programon mindenki egyéni oktatást kap, így azoknak is bátran ajánljuk, akik még életükben nem álltak sílécen, de szeretnének biztonságos körülmények között megismerkedni egy számukra új sportággal. A helyszín ehhez a legideálisabb, ugyanis pályaszállásunk lesz, vagyis az apartmanoktól 50 méterre találhatóak a pályák. A program költsége 60000 Ft, ami tartalmazza az utazást, szállást, felszerelést (síbakancs, síléc, síbot), síbérletet és a 3,5 napos egyéni oktatást.
 Az ellátásról a jelentkezőkkel egyeztetünk, hogy a csapat közösen főz-e, vagy félpanziós ellátást vesz igénybe. A részvételi díj mértéke ne tartson vissza senkit, írjatok bátran, ha érdekel a program, keresünk megoldást.
 További információkért, illetve felmerülő kérdésekkel Svéd Gábort, a program szervezőjét keressétek a sved.gabor@gmail.com e-mail címen. 
 
   
 Bieber Mária novemberi programajánlója 
 Kedves Érdeklődők!
 2019 novemberében 5 különböző programra invitáljuk önöket szeretettel.
 Ezek az alábbiak:
 1. Interaktív hittanóra keretében elcsendesedés, elmélyülés, majd Szentmise és mécsesgyújtással egybekötött emlékezés elhunytjainkra – 2019. nov. 8. péntek, 17:00—19:00 óra között.
 2. Boldog Ember Klub: témája: kapcsolataink – 2019. nov. 9. szombat, 15:00—18:00 között.
 3. „Zene füleimnek”, dr. Kovács Péter kántor úr előadássorozata, téma: Werner Alajos – 2019. nov. 12. kedd, 18:00—20:00 között.
 4. Interaktív hittanóra keretében adventi előkészületek, közös kézműveskedés: adventi koszorúk, karácsonyi díszek és tapintós képeslapok készítése – 2019. nov. 22. péntek, 17:00—19:30 között.
 5. Játékklub látó és látássérült játszótársak részére: Bieber József által adaptált új, izgalmas stratégiai játékokkal, pl. Piroska és a farkas, a Három kismalac és az OVO játékkal lehet megismerkedni! – 2019. nov. 23. szombat, 15:00—18:00 között. 
 TOVÁBB A RÉSZLETEKRE 
 
 
 Partnerszervezeteink híreit nem ellenőriztük, azok valóság tartalmáért 
 a szerkesztő felelősséget nem vállal! 
   
 Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!
  
 A hírlevelet szerkesztette: 
 Sztakó Krisztina, Sebesi Éva, Szabó Gergely 

Print Friendly, PDF & Email