MVGYOSZ hírlevél 55. szám 2019.11.08. Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 12

 Az MVGYOSZ rendezvényei 
 Módosult a helyszíne Roska Botond előadásának 
 Tájékoztatjuk önöket arról, hogy a professzor úr november 19-i előadására olyan nagy az érdeklődés, hogy nem férünk el az MVGYOSZ székházában, ezért külső helyszínt kellett keresnünk.
 A helyszín keresése során figyelemmel voltunk arra, hogy a 700 fős közönséget le tudjuk ültetni, illetve arra, hogy minél könnyebben megközelíthető legyen az épület. Így esett a választás a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontra (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.) A Lurdy Ház a Könyves Kálmán krt. és a Mester utca találkozásánál, az 1-es villamos vonalán található.
 Kérünk minden érdeklődőt, aki leadta a jelentkezését, de mégsem tud eljönni az előadásra, hogy ezt jelezze a szervezes@mvgyosz.hu e-mail címen, mert sokan várnak a felszabaduló helyekre.
 A megközelíthetőségről és a további részletekről alább olvashat. 
 TOVÁBB A RÉSZLETEKRE 
   
 Az MVGYOSZ hírei 
 Mi történt a kutyaiskolában? 
 Rózsa Kata, Gazsó Krisztina, Renkó Zsuzsanna és József Anna az MVGYOSZ vakvezető kutya kiképzői részt vettek a két napos Maja Golob Workshop-on 2019. november 2-3-án, mely a NEO Magyar Segítőkutya Egyesület szervezésében zajlott le. Köszönet érte! 
 A programon kiképzőink az alábbi témákban hallhattak tájékoztatást és láthattak gyakorlati bemutatókat:
 - glutén-jelző kutya kiképzése
 - vércukorszint-jelző kutya kiképzése
 - epilepszia-jelző kutya kiképzése
 - autista segítőkutya kiképzése
 Schiff Mónika 
 a VKK vezetője 
   
 Az MVGYOSZ szolgáltatásai 
 Értékelje ön is a Távszem szolgáltatást! 
 Már több mint 170-en töltötték ki a Távszem szolgáltatás értékelésére szolgáló kérdőívünket. Kérjük, szánjon ön is néhány percet az alkalmazással, az operátorok és a mentorok munkájával, valamint a szolgáltatással kapcsolatos tapasztalatainak megosztására! 
 A kérdőív kitöltése nagyjából negyed óra, a felület képernyőolvasó szoftverrel akadálymentes. https://online-kerdoiv.com/
index/view/hash/
71a9af6bd17ee45ff4b6f835fb12d442
 Köszönjük, hogy válaszaival segíti munkánkat és a Távszem szolgáltatás továbbfejlesztését!
 A Távszem használatához további sikeres hívásokat és eredményes perceket kívánunk!
 A Távszem projekt csapata 
   
 Akik a távolból helyettünk látnak – Bemutatkoznak a Távszem operátorok 
 Beszélgetés Fazekas Eszter Távszem operátorral 
 „Korábban teljesen más területen, a kulturális szférában dolgoztam. Ugyanakkor múzeumi munkám során többször tartottunk a kollégáimmal speciális tárlatvezetést, illetve főleg hallásra és tapintásra épülő múzeumpedagógiai foglalkozásokat gyengénlátók számára. Emellett édesanyám szemész, az ő munkáját és elhivatottságát látva már egészen kicsi koromban megérthettem, hogy a vizualitás teljes vagy részleges hiánya mennyi nehézséget okozhat a mindennapok során a vak és gyengénlátó emberek számára. Így amikor teljesen véletlenül megláttam az operátori álláslehetőséget egy állásportálon, nagyon felkeltette az érdeklődésemet ez a számomra alapvetően új feladatot jelentő munka. Kicsit tartottam is tőle, mennyi esélyem lehet viszonylag tapasztalatlanként ezen a területen, mégis úgy éreztem, érdemes megpróbálni, jelentkeztem, és nagyon örülök, hogy így tettem! Nagyon jó érzés olyasmivel foglalkozni nap mint nap, amivel mások mindennapi életét megkönnyíthetem.
 Számomra talán az MVGYOSZ csepeli Vakvezetőkutya-kiképző Központjába tett látogatásunk volt a legemlékezetesebb, ahol belepillanthattunk abba a folyamatba, melynek során ezek a kutyák olyan csodálatos segítőtársakká tudnak válni. Nagyon megérintett, el is gondolkodtam rajta, hogy a jövőben esetleg jelentkezzek önkéntes kölyöknevelőnek.” 
 TOVÁBB A BESZÉLGETÉSRE 
   
 Év végi akció a segédeszközboltban 
 2019. november 4. és 2019. november 22. között 
 a készlet erejéig 5% kedvezmény minden termékre 
 az MVGYOSZ segédeszközboltjában! 
 Telefonon történő megrendelés vagy a termék lefoglalása nem lehetséges!
 Nyitva tartás: kedd 10-18 óra, csütörtök 9-17 óra, péntek 8.30-12.30 óra.
 Koczkásné Tóth Csilla 
 szolgáltatásvezető 
 
 Napló a gyerekkorról a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban 
 75 éve elhunyt Radnóti Miklós költő, műfordító
 (1909. május 5. - 1944. november 9.)
 Radnóti Miklós: Ikrek hava 
 Radnóti Miklós egyetlen prózai műve 1939-ben keletkezett, mikor a világ haladó erői már egyre fojtogatóbban érezték a fasizmus embertelen szorítását. S a spanyol polgárháború vérzivatara után, Csehszlovákia rút elárultatásának évében a költő gyermekkorának emlékeit gyűjti naplószerű visszaemlékezésbe. A napló forma módot adott arra is, hogy művészeti, műfordítási műhelytitkokat is papírra vessen, s hogy egyszerre lásson a felnőtt férfi elemző látásmódján s a gyermek múltat szépítő szemüvegén keresztül. Az Ikrek hava prózai írásműve tele van költészettel, azzal a nemes lírával, amit úgy szeretünk Radnóti Miklós verseiben. 
 TOVÁBB AZ AJÁNLÓRA 
   
 Elbeszélések a Louis Braille Könyvtárban 
 90 éve született Kertész Imre Nobel-díjas író, műfordító.
 A Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.
 (1929. november 9. - 2016. március 31.)
 Kertész Imre: Az angol lobogó 
 Az angol lobogó Kertész négy rövid prózai művét tartalmazza. A címadó, 1956-ban játszódó elbeszélés mellett olvasható az 1977-ben kiadott, majd 1988-ban átdolgozott Nyomkereső; a szintén 1977-ben megjelent Detektívtörténet, mely egy képzeletbeli, dél-amerikai diktatúrában játszódó negatív utópia, valamint az 1991-es, naplószerű Jegyzőkönyv. 
 TOVÁBB A KÖNYVAJÁNLÓRA 
  
  
 Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!
  
 A hírlevelet szerkesztette:
 Sztakó Krisztina, Sebesi Éva, Szabó Gergely 

Print Friendly, PDF & Email