MVGYOSZ hírlevél – Együtt formáljuk élhetőbbé a világot! 6. szám 2019.02.08.

Views: 32

Tartalom

Az MVGYOSZ hírei, közleményei

1. Álláshirdetés operátor munkakör betöltésére
2. Az MVGYOSZ ifjúsági referensének hírei
Együtt a jövőnkért
3. Nőnapi Operett és Kuplé 2019
4. Centenáriumi kvízverseny – 4. rész
5. Mi történt a kutyaiskolában?
6. Segédeszközbolt termékajánló
Újdonság
6.1. 32 Gb-os, mini, fém pendrive
Heti ajánlat
6.2. Sonic mp3-lejátszó
Takarékos ajánlat
6.3. Többféle típusú fejhallgató kapható Segédeszközboltunkban
7. A próbaüzem ideje alatt nem változik a bejárat
8. Heti könyvajánló, kerek évforduló tükrében

Vendégoldal

9. A Nem Adom Fel Alapítvány irodalmi pályázata
10. A Vakok Lakásgondjainak Megoldását Támogató Alapítvány közleménye
11. A Vakmisszió hírei
11.1. Havi 1 alkalmas találkozó meghívója
11.2. Nyári tábor hirdetése egyesületeknek

***

Az MVGYOSZ hírei, közleményei

1. Álláshirdetés operátor munkakör betöltésére

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége az EFOP-1.1.5-17-2017-00001 számú, Távoli segítségnyújtás látássérült emberek számára – Távszem projektjéhez határozott időre, (2019. április 1.-2019. december 31.) munkajogviszony keretében történő foglalkoztatással 13 főt keres operátori feladatok ellátására.

Főbb feladatok:
Az operátor feladata a Távszem szolgáltatás keretében online távsegítséget nyújtani az alkalmazáson keresztül hívást kezdeményező látássérült felhasználóknak. A segítség kizárólag a vizuális információszerzés támogatását jelenti, vagyis a feladat a felhasználó okostelefonjának kamerája által közvetített látvány leírása, egy-egy konkrét, elsősorban vizuálisan hozzáférhető információ közlése, írott szöveg felolvasása, stb.; továbbá
az operátori tevékenységhez kapcsolódó adminisztrációs feladatok ellátása.

Az operátor köteles a fenti feladatok pontos és szakszerű ellátása érdekében az MVGYOSZ által, a Távszem projekt keretében szervezett képzésben részt venni 24 + 270 óra időtartamban. A képzés a munkajogviszony időtartama alatt, munkaidőben ingyenesen biztosított a kiválasztott munkavállalók részére. A képzés helyszíne egyben a munkavégzés helyszíne is.

Munkavégzés helye: MVGYOSZ (1146 Budapest, Hermina út 47.)

Munkavégzés jellege: munkajogviszony keretében, határozott idejű munkaszerződéssel, teljes munkaidőben, többműszakos munkarendben, ami kiterjed a hétvégi és munkaszüneti napokon történő munkavégzésre is.

Várjuk jelentkezését ha:
– Középfokú végzettséggel rendelkezik,
– Legalább 3 éves tapasztalattal rendelkezik fogyatékossággal élő személyekkel kapcsolatos feladatok ellátásában,
– Legalább felhasználói szintű számítástechnikai ismerettel rendelkezik.

Előnyt jelent:
– Megváltozott munkaképesség,
– Kommunikációs területen szerzett végzettség,
– Látássérült személyekkel kapcsolatos kommunikációs ismeretek megléte,
– Hasonló munkakörben szerzett tapasztalat (recepciós, ügyfélszolgálati munkatárs, callcenter ügyintéző, személyi segítő).

Önéletrajzát és motivációs levelét a tavszem@mvgyosz.hu e-mail címre várjuk 2019. március 8-ig.

dr. Nagy Sándor
Elnök

***

2. Az MVGYOSZ ifjúsági referensének hírei
Együtt a jövőnkért

Találkozót tartott A jövő kilátásai munkacsoport Együtt a jövőnkért címmel 2019. január 30-án az MVGYOSZ székházában.
A találkozóra eljöttek tanárok, gyógypedagógusok, szülők, illetve volt és jelenlegi középiskolás diákok. A hozzászólásokat név nélkül rögzítettük. Ezzel próbáltunk teret adni a teljes őszinteségnek.
A találkozó dr. Nagy Sándor köszöntőjével kezdődött, majd Puskás Anett projektmunkatárs ismertette a nap céljait és menetét. A találkozó egyik fő célja volt, hogy bővüljön a munkacsoport, mely meg is valósult.
Az eseményen egy személyes példa keretében tárgyaltunk az egyéni érdekérvényesítésről. A különböző esetek megmutatták, hogy napjainkban is nagy problémát jelent még a gyengénlátó tanulók küzdelme a felett az előítélet felett, hogy megjátsszák látássérültségüket. Az emberek nagy része még mindig nem ismeri a gyengénlátó személy fogalmát. Erre világítottunk rá 2018-ban Németh Orsolyával, melyben javasoltuk egy Gyengénlátó Bizottság létrehozását. Ezt az elnökség elfogadta, de a bizottság tagjaiba azóta se jelentkeztek. Pedig az ügy nagyon sürgős.
A kör végén azt a következtetést vontuk le, hogy sok esetben teljesen személyfüggő az, hogyan alakulhat egy látássérült sorsa. Ezt kiküszöbölve, ha a személlyel való tárgyalás során nem jutunk eredményre egy olyan helyzetben, ahol az esélyegyenlőség hiányát tapasztaljuk, a hivatalos utat kell választanunk. Ha problémánk van egy ügyben, meg kell keresnünk az ahhoz kapcsolódó illetékes személyt hivatalos úton. Középiskolában először az adott tanárhoz, majd ha nem jártunk eredménnyel, az osztályfőnökhöz, s végül az igazgatóhoz kell fordulnunk hivatalos úton. Egyetemeken ebben nagy segítséget tud nyújtani az adott kar fogyatékosságügyi koordinátora. Ha az oktatási intézményben az adott tanuló nem jár sikerrel, segítségért fordulhat a lakóhelyéhez tartozó látássérült egyesülethez, illetve az MVGYOSZ-hez.
Az MVGYOSZ ugyanis fontosnak tartja, hogy minden szolgáltatás egyenlő mértékben elérhető legyen. Amely nem ennek megfelelően, vagy az adott látássérültre vonatkozóan hátrányosan működik, azon változtatni kell. Így fontos kiemelni azt is, ha valaki az MVGYOSZ szolgáltatásaiban (Tankönyvellátás, segédeszközbolt, stb.) tapasztal problémát, az hivatalos úton jelezze. Erre jelenleg a szakmaivezeto@mvgyosz.hu mail címen van lehetőség.
A találkozó második felében a résztvevőktől érdeklődtünk, mi az az egy dolog, melyet a legsürgetőbbnek tartanak az oktatás területén. A legtöbb válasz a megfelelő eszközök ingyenes biztosítása volt, illetve az akadálymentesség, kiemelten a weboldalakra, például az elektromos ellenőrző, vagy az elektronikus tanulmányi rendszer akadálymentessége. De ugyanúgy fontos a www.felvi.hu, és a középiskolák saját weboldalainak az akadálymentes elérése is.
A tankönyvellátás kapcsán beszélgettünk az adaptációs folyamat pénzügyi és humánerőforrás pótlásának, illetve az adaptált tankönyvek ingyenes elérhetőségének lehetőségéről, ennek megvalósítási formáiról.
Több külföldi tapasztalatot is behoztak a résztvevők a tutorálással kapcsolatban. A tutorálás elméleti, tanulmányi ismeretek és készségek gyarapítását jelenti, eredményközpontú tevékenység, időnként éppen a felzárkóztatás a célja. Ezt végezhetik felsőbb éves diákok vagy gyógypedagógusok. A Magyarországon működő iskolai közösségi szolgálati rendszer lehetőséget teremt ennek megvalósítására, de ennek is vannak hátulütői. Megtörténhet (s a megbeszélésen elhangzott példa alapján meg is történt), hogy csak kihasználják a segítettet egy-két leigazolt óráért cserébe. Ezért ennek megfelelő kialakítása komoly tervezést igényel. Ennek tárgyalása kapcsán az MVGYOSZ kapcsolatba fog lépni az Országos Diákönkormányzat képviselőjével.
A találkozón még szót ejtettünk az utazó tanárok mai helyzetéről. A középiskolás diákok ugyanis nincsenek megfelelő számú utazótanárral ellátva.
A megoldást sok esetben az jelenti, hogy az oktatási intézmény egy asszisztenst vesz fel a diák mellé, aki segíti őt a scannelésben, jegyzetek készítésében, vagy az intézményen belüli közlekedésben. Ez a megoldás viszont elszigetelheti a látássérült diákot osztálytársaitól. Az autizmus spektrumzavarral küzdő diákok számára már működik egy rendszer Magyarországon, melyet az MVGYOSZ meg fog vizsgálni, hogy milyen minőségben adaptálható át látássérült diákok számára. A rendszer 4-5 osztálytársat jelöl meg egyszerre a sajátos nevelési igényű diák segítésére, így elkerülhető a kirekesztés.
A megbeszélés végén a résztvevők különböző feladatokat vállaltak a következő találkozóig, mely két hónap múlva lesz. Így Ők is munkacsoportunk részeivé váltak. Ezúton is köszönjük!
Reméljük, minél többen így tesznek, s ezzel is segítik a látássérült diákok tanulását és tanítását.
A programról érdeklődni lehet: szervezes@mvgyosz.hu mail címen.

Puskás Anett
projekt munkatárs
érdekképviseleti előadó és ifjúsági referens

***

3. Nőnapi Operett és Kuplé 2019

A hatalmas sikert megélt Centenáriumi Év operett műsorainak köszönhetően a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége ismételten megrendezi a Nőnapi Operett és Kuplé című rendezvényét. A műsor folyamán megemlékezünk Siliga Miklósról, aki a tavalyi évben sok örömöt szerzett nekünk zenéjével.

A rendezvényen Kisnémedi Varga Pál és Barátai csodálatos hangjait hallhatjuk.
A fellépőkről és további részletekről későbbi hírleveleinkben olvashatnak.

A rendezvényre a belépő díja: 400 Ft.

A rendezvényre a jegyeket elővételben az MVGYOSZ székházában Puskás Anettől vehetik meg minden kedden 9:00-tól 18:00-ig valamint minden szerdán 9:00-tól 15:00-ig. Különleges esetekben más időpont is megbeszélhető. Megköszönjük, ha a jegyvételt előre jelzik a szervezes@mvgyosz.hu mail címen.

A rendezvény időpontja: 2019. március 9. (szombat) 15:00
A rendezvény helyszíne: A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Székháza, Hermina terem (1146 Budapest, Hermina út 47.)

Várjuk jelentkezéseiket 2018. március 6-ig.

Várunk szeretettel és meglepetésekkel minden kedves érdeklődőt!

Puskás Anett
szervező

***

4. Centenáriumi kvízverseny – 4. rész

Kedves Olvasóink!

Az MVGYOSZ a Centenáriumi Év örömteli pillanatainak felidézése-újraélése céljából egy Centenáriumi kvíz játékot hirdet a Hírlevél olvasói számára.

A tíz héten keresztül zajló rejtvényjáték során minden héten tíz-tíz kérdést teszünk fel a Szövetség Centenáriumi Évével kapcsolatosan hírlevelünkben, melyre minden héten a hírlevél megjelenését követő 5 napon át e-mailben várjuk olvasóinktól a helyes választ. Összesen tehát 100 kérdésre kell válaszolni. A résztvevők közül az lesz a nyertes, aki a legtöbb helyes választ adja.

De mi is a fődíj?

A legtöbb helyes választ beküldő személy 100.000 Ft értékű vásárlási utalványt nyer, melyet egy elektronikai üzletházban válthat be. Pontegyenlőség esetén sorsolással dől el, ki kapja a fődíjat. A főnyeremény mellett értékes ajándékok kerülnek kisorsolásra a versenyzők között.

A megfejtéseket hétről hétre e-mailben várjuk a szervezes@mvgyosz.hu e-mail címre.

A kérdésekre a válaszok megtalálhatóak a 2018-as Vakok Világában, Hírlevelünkben, Facebook oldalunkon, megújult honlapunkon (www.mvgyosz.hu), vagy a résztvevők emlékeiben 😉

A helyes válaszokat a verseny végeztével, áprilisban fogjuk nyilvánosságra hozni.
Aki lecsúszott az első 3 kör kérdéseiről, ne csüggedjen. Bár azokra már nem fogadunk el válaszokat, a versenybe lehet még csatlakozni.

Íme a negyedik kör:

31. Milyen programokon vehettek részt az érdeklődők az áprilisi Vakvezetőkutyák Világnapja rendezvényen?(minimum 2 db)
32. Milyen alakzatba álltak össze a résztvevők a Vakvezetőkutyák Világnapja rendezvényen?
33. Fennállásának hányadik évfordulóját ünnepelte az MVGYOSZ Csepeli Vakvezetőkutya Kiképző Központja?
34. Milyen színű ajándékpólót kapott az első 100 résztvevője a Vakvezetőkutyák Világnapja rendezvényen?
35. Mit adtak át hivatalosan a Vakvezetőkutyák Világnapja rendezvényen?
36. Kik voltak az énekesek, akik felléptek a Vakvezetőkutyák Világnapján?
37. Milyen (nem fogyasztható) ajándékot kaptak a kutyák az MVGYOSZ-től?
38. Milyen ételt kapott minden egyes jelenlévő “kétlábú” a Vakvezetőkutyák Világnapján az MVGYOSZ rendezvényén?
39. Hol tartotta az MVGYOSZ a Vakvezetőkutyák Világnapja című eseményét?
40. Ki az MVGYOSZ Csepeli Vakvezetőkutya Kiképző Központ vezetője?

A negyedik 10-es kérdéscsokor helyes megfejtését várjuk február 13. éjfélig a szervezes@mvgyosz.hu e-mail címre. Ugyanezen a címen szívesen válaszolunk kérdéseikre.

Kellemes emlékezést kívánunk Mindenkinek!

Puskás Anett
szervező

***

5. Mi történt a kutyaiskolában?
Szívből köszönjük
Hálás szívvel köszönjük Julcsinak, Pirkának és Montinak a 200.000.-Ft értékű ajándékot, amit a vakvezetőkutyusaink képzéséhez fogunk boldogan felhasználni.
Nagyon-nagyon szépen köszönjük!
Vakvezet
őkutyák nevében Radar vette át az ajándékokat.

Schiff Mónika
Központvezető

***

6. Segédeszközbolt termékajánló
Az MVGYOSZ Segédeszközbolt kínálatából

Újdonság
6.1. 32 Gb-os, mini, fém pendrive
Ár: 2.300 Ft.

Heti ajánlat
6.2. Sonic mp3-lejátszó
Bevezető ár: 22.990 Ft
Kifejezetten látássérültek számára fejlesztett MP3 lejátszó, hálózati töltővel. A készülék USB 2.0 digitális adathordozó (pendrive) csatlakozó aljzattal van ellátva. A pendrive-on tárolt hangfájlok lejátszására alkalmas. Beépített sztereó hangszórókkal, tölthető akkumulátorral, 3,5 mm átmérőjű sztereó jack fülhallgató csatlakozó aljzattal, jól kitapintható és egyértelműen felismerhető, kontrasztos színezetű kezelő gombokkal rendelkezik. A hálózati töltő USB C típusú csatlakozású. A lejátszás leállítását követően újbóli bekapcsolás esetén ugyanonnan folytatódik a lejátszani kívánt hanganyag, ahol kikapcsolás előtt abba lett hagyva (ahogy az a hangkazetták esetében megszokott volt).
Mérete kb. 5,5 x 5,5 x 16 cm. Egy teljes feltöltéssel kb. 4 órányi hanganyag lejátszására alkalmas. A készülék Bluetooth kapcsolattal rendelkező okostelefon kihangosítására is használható.

Takarékos ajánlat
6.3. Többféle típusú fejhallgató kapható Segédeszközboltunkban 890 és 1.890 Ft. közötti áron. Mindegyik készülék rendelkezik hangerőszabályzóval. A kábelek méretei különböző hosszúságúak, a hangszórókat védő szivacsok nagyságai típusonként eltérnek.

A Segédeszközbolt aktuális katalógusa az alábbi linken letölthető:
www.mvgyosz.hu/wp-content/uploads/2018/11/MVGYOSZ-seg%C3%A9deszk%C3%B6zbolt_term%C3%A9k-%C3%A9s-%C3%A1rlista-2018.11.28.xlsx
 

Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Balog Tamás, az MVGYOSZ új
Szolgáltató központjában, az alábbi nyitva tartás szerint:
kedden 10:00-től 18:00-ig,
csütörtökön 9:00-17:00-ig (ebédszünet: 12:00-12:30-ig) és
pénteken 8:30-12:30-ig.

A termékek utánvéttel is megrendelhetők! Felhívjuk a figyelmet, hogy az utánvéttel történő vásárlás során a termék vételárán és a csomagolási költségen
(150 Ft) kívül a postásnál történő fizetéskor a posta a pénzkezelésért felárat számít fel a csomag értékétől és a fizetendő díjtól függően.

Tájékoztatom a vásárlókat, hogy a vásárlás megkönnyítése érdekében bevezettük a bankkártyás fizetést.

Benedek Zoltán

***

7. A próbaüzem ideje alatt nem változik a bejárat

Tájékoztatjuk a kedves Érintetteket, hogy az MVGYOSZ új Szolgáltató próbaüzemének ideje alatt nem változik a bejárat. A Braille- és hangoskönyv kölcsönzés, valamint a segédeszköz értékesítés helyszínének megközelítése az évtizedek óta megszokott főbejáraton keresztül történik.
A szolgáltatások ügyfélfogadási ideje sem változott meg, tehát a nyitva tartási idő az alábbiak szerint alakul:

kedden 10-18 óráig,
csütörtökön 10-17 óráig és
pénteken 9-13 óráig
nyitva tart.

A Szolgáltató központ kiszolgáló pultja az egykori hangoskönyvtár ügyféltere helyén található. Egy légtérben vehető igénybe a Braille- és hangoskönyv kölcsönzés szolgáltatás, illetve itt vásárolhatók meg a segédeszközök is. A kiszolgáló pult bal oldalán található a Louis Braille könyvtár, közepén a Bodor Tibor hangoskönyvtár és jobb oldalán az MVVGYOSZ segédeszközbolt.
A próbaüzem közben felmerülő esetleges kényelmetlenségek miatt megértésüket az MVGYOSZ munkatársai előre is köszönik!

Angyal Gábor
szakmai vezető

***

8. Heti könyvajánló, kerek évforduló tükrében
Móra Ferencre emlékezünk

85 éve elhunyt Móra Ferenc író, újságíró, muzeológus.
(1879. július 19. – 1934. február 8.)

Tárcák, karcolatok a Louis Braille-könyvtárban.
Móra Ferenc: Egy cár, akit várnak
(7 kötet)
I. Miklós, a vas-cár, egyike volt a legboldogtalanabb embereknek. Egész életében fanatikusan kereste a női tisztaságot, de nem sok szerencsével. Mert ha szerencséje volt, akkor nem azt találta, amit keresett, ha meg rátalált, akkor nem volt szerencséje. A rettegett zsarnok nem az az ember volt, akit magáért is meg lehetett volna szeretni, ő pedig olyan nőről álmodozott, aki nem keresi, hogy arkangyal-e, vagy patkoló-kovács, csak a nyakába veti magát, hogy
„te az enyém, én a tied, édes szívem, ásó, kapa válasszon el bennünket egymástól”.
Ilyen nőt azonban egész birodalmában nem talált a vas-cár, pedig már kezdett rozsdásodni és a homloka már fölmagasodott a fejetetejéig. Még a cári udvar hölgyei is kezdtek már beteget jelenteni, ha a cár nagyon rajtuk felejtette a szemét. Volt olyan hercegnő is, aki annak a napnak a reggelén szökött meg a kocsisával, amelyiknek az estéjére a cár ígérkezett be teára. Ilyenkor aztán nem tehetett egyebet a nagy úr, mint hogy példát statuált az erkölcsök védelmére. Vagyis Szibériába száműzte a férjet, „mert nem vigyázott jobban a feleségére”. Annál nagyobb volt aztán szegény boldogtalan vascárnak az öröme, mikor egy esti sétáján a Néva-parton meglátott egy fiatal lányt, akit félreismerhetetlenül az ártatlanság glóriája ragyogott körül.

A Louis Braille-könyvtár aktuális katalógusa az alábbi linken letölthető:
http://mvgyosz.hu/wp-content/uploads/2018/12/Louis-Braille-k%C3%B6nyvt%C3%A1r-katal%C3%B3gus-2018-november.xls

Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Páll Erika, az új Szolgáltató központban, a
Louis Braille-könyvtár nyitva tartási idejében:
kedd: 10:00-18:00
Csütörtök: 9:00-17:00
péntek: 8:30-12:30

*

Történelmi regény a Louis Braille-könyvtárban és a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban.
Móra Ferenc: Aranykoporsó

A nagy katonacsászár Diocletianus idejében játszódik ez a remekül megírt történelmi regény, Móra egyik legsikeresebb, legnépszerűbb alkotása. Az utolsó keresztényüldözések és a római birodalom dekadenciájának korában vagyunk: tanúi leszünk régi és új harcának, a rabszolgatartó erkölcs és a keresztényi humanizmus összeütközésének.
A nagy körkép központi alakja egy fiatal pár, az ő finom eszközökkel elmesélt szerelmi történetük alkotja a mű cselekményének fő vonalát, de körülöttük ott lüktet az egész óriási birodalom élete. A császári palotától a társadalom perifériáján tengődő nincstelenek viskójáig mindenhová betekinthetünk – vezetőnk egy nagy író, aki egyben az ókor tudósa is. A kötet végén valóságos kis lexikon segíti elő a történelmi mitológiai és filológiai utalásokban gazdag mű megértését.

Idézhető idézetek:
“Az ember nem azt szereti, akit akar, hanem akit tud.”

“Köszönöm, hogy te vagy. Az órát köszönöm,
Amelyben fényül nyert e világtalan világ,
Köszönöm, hogy kezed kinyújtottad felém,
S árnyául elfogadtál sugárzó életednek.”

“A ti isteneitek nem tudnak vigasztalni, mert nem tudnak szenvedni. Ők csak örülni tudnak, s mit adhat az öröm azoknak, akik szomorúak? Az én istenem az egész világot meg tudja vigasztalni, mert szenvedett az egész világért.”

Adatok, elérhetőségek

A mű elérhető Braille-formátumban, (17 kötet),
CD-n és online változatban (17 óra).
Felolvassa: Bodor Tibor.
A Bodor Tibor Hangoskönyvtár aktuális katalógusa az alábbi linken letölthető:
www.mvgyosz.hu/wp-content/uploads/2019/02/Hangosk%C3%B6nyvt%C3%A1r-katal%C3%B3gus-2019-janu%C3%A1r.xls

Az MVGYOSZ új Szolgáltató központja az alábbiak szerint üzemel:
kedden 10-18 óráig,
csütörtökön 10-17 óráig és
pénteken 8:30-12:30 óráig tart nyitva.

A Szolgáltató központ kiszolgáló pultja az egykori hangoskönyvtár ügyféltere helyén található, a következő felosztásban. A kiszolgáló pult bal oldalán helyezkedik el a Louis Braille könyvtár, közepén a Bodor Tibor hangoskönyvtár és jobb oldalán az MVVGYOSZ segédeszközbolt.

Árvay Mária

***

Vendégoldal

9. A Nem Adom Fel Alapítvány irodalmi pályázata
„Ilyen a szerelem…”

A szerelem kétségkívül a világ legrejtélyesebb, legsokszínűbb érzése, és ahány ember él a Földön, mindenkinek más.  Neked mit jelent? Ez a pályázat arra is lehetőséget ad, hogy kimondd, amit nem mersz, vagy nehezen tudsz megfogalmazni. Most megteheted, hiszen a szerelem a szabadság jegyében áll.  Rejtegetsz egy verset, vagy novellát, esetleg fogalmaznál egy szerelmes levelet? Küldd el nekünk bátran!

A pályázat célja teljesebb képet mutatni a szerelem sokféleségéről, többek között arról is, hogy fogyatékossággal élőként milyen a szerelem.
Ki hogy éli meg, milyen gondolatok mozgatják, ki mit tesz, amikor szerelmes, mit gondol a szerelemről? Hogyan képzeli el magát párkapcsolatban, vagy ha már van társa, hogyan éli meg a mindennapokat? Mi jut eszébe, amikor azt hallja: szerelem?
Határon innen és túlról várjuk mindazok pályaműveit, akik megélték, megélik vagy jelen pályázat okán szívesen írnak ebben a témában, akár fogyatékossággal élnek, akár nem.

Pályázó nemre, életkorra, világnézetre tekintet nélkül bárki lehet.
A pályázat műfaja: vers vagy próza
Formai követelmények: Times New Roman 12-es betűméret, 1,5-es sorköz
Terjedelem minden esetben maximum 1-1,5 oldal.

A pályamunkák beküldési határideje 2019.február 24., amiket a regisztracio@nemadomfel.hu e-mail címen várunk. Az e-mail tárgya „Ilyen a szerelem”  legyen.

Az e-mail szövegében kérjük, add meg a neved, életkorod, értesítési címed, telefonszámod, e-mail címed, és egy szabadon választott jeligét.
A csatolt pályaművön pedig csupán a jeligét és az életkort tüntesd fel, mert a zsűri így fogja megkapni, hogy kiválassza a legjobbakat. A kiválasztás után derül ki számukra is a nyertesek pontos kiléte.

A zsűri tagjai:

Dr. Szőke László, a zsűri elnöke, az Országos Fogyatékosságügyi Tanács titkára
Garamvölgyi Annamária, a MÚOSZ Fogyatékossággal élők a Médiában Szakosztályának elnöke
Kocsis Nikolett, a Nem Adom Fel Alapítvány kommunikációs munkatársa
A nyertes pályázók értékes ajándékcsomagban részesülnek.

Az ünnepélyes eredményhirdetésről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

Pályázatra fel!

Kocsis Nikolett

***

10. A Vakok Lakásgondjainak Megoldását Támogató Alapítvány közleménye

Sajnálattal tájékoztatjuk a Tisztelt érdeklődőket, hogy alapítványunk  a kuratórium döntése szerint – az alapítvány megalapítása óta első esetben – tekintettel a kialakult gazdasági körülményekre 2019. év februárjában nem hirdeti meg szokásos éves pályázatát. Az alapítvány törzstőkéjének befektetése az utóbbi évben történt pénzpiaci változások miatt az eddig bevált módon már nem lehetséges, ezért szükségessé vált új befektetési gyakorlatot bevezetni az alapítvány további működtetéséhez.
Az alapítvány önkéntes munkatársaival folyamatosan dolgozunk a problémák megoldásán, és remélhetőleg hamarosan – talán még a 2019-es évben – pályázatot tudunk kiírni és az eddig megszokott módon támogatást tudunk nyújtani az arra rászorultaknak.

Megértésüket köszönjük!

Az alapítvány kuratóriuma

***

11. A Vakmisszió hírei
11.1. Havi 1 alkalmas találkozó meghívója

Szeretettel köszöntöm a vak-és látássérült Testvéreket!
Hirdetni szeretném mindannyiuknak, hogy a Vakmisszió elindítja a budapesti látássérültek számára a havi 1 alkalmas találkozót. Az első alkalom 2019. február 12-én 13:00 órakor lesz a Budapest, Alag utca 3. szám alatt. A Testvérek szállításában tudunk segíteni akár úgy, hogy egy belvárosi helyszínen felvesszük Önöket mikrobusszal, vagy a Keleti pályaudvartól jövő 20E jelzésű busz végállomásához megyünk ki Önökért.
Az alkalmon közös éneklésre, imádságra, igehallgatásra, beszélgetésre és szeretetvendégségre lehet számítani.
Mindenkit nagy szeretettel várunk!
Kérjük, hogy a szeretetvendégség könnyebb szervezése végett jelezzék részvételi szándékukat az alábbi e-mail címen: vakmisszio.rmk@gmail.com
Vagy az alábbi telefonszámon: 0630/5462753

Üdvözlettel:
Nógrádiné Kovács Alexandra
Vakmisszió lelkipásztora

***

11.2. Nyári tábor hirdetése egyesületeknek
Szeretettel köszöntöm a vak-és látássérült Testvéreket!

Hirdetni szeretném, hogy a Vakmisszió konferencia hete 2019. június 11. kedd ebédtől 2019. június 14. péntek ebédig fog tartani a Sion hegye Református Konferencia-központban Tahitótfalun. A hét címe: érintve olvass! Az első Braille írásban kiadott könyv 1829-ben jelent meg, 190 éve. A konferencián többek között Louis Braille életéről is hallhatunk majd, aki 210 évvel ezelőtt született és a Braille írás létrehozója volt. A konferenciára mindenkit nagy szeretettel várunk. A részvételi díj 17.800 forint ágynemű huzat nélkül, ha valaki ágyneműhuzatot szeretne igényelni, az a hétre 1.000 forintba fog kerülni, vagyis úgy a hét összköltsége 18.800 forint. Ez az ár tartalmazza a napi háromszori étkezést is. Az utazásban tudunk majd segíteni mikrobuszokkal, valamint kérelem megírása és egyedi elbírálás után segíteni tudunk a tábor díjának kifizetésében is.
Amire lehet számítani: elcsendesedés Isten Igéje felett, igemagyarázatok hallgatása, csoportbeszélgetések, délutáni közös programok, jókedvű testvéri beszélgetések, pihenés, Louis Braille életének megismerése.
Kérjük a Testvéreket, hogyha szeretnének részt venni a táborban, akkor részvételi szándékukat jelezzék az alábbi e-mail címen:
vakmisszio.rmk@gmail.com
Vagy az alábbi telefonszámon: 06305462753

Szeretettel:
Nógrádiné Kovács Alexandra
Vakmisszió lelkipásztora

***

A Vendégoldal rovat hirdetéseinek tartalmáért az MVGYOSZ nem vállal felelősséget!

***

Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

***

A hírlevelet szerkesztette: Árvay Mária és Sebesi Éva

Print Friendly, PDF & Email