Itt az eszköz, ami szemet ad a vakoknak

Views: 28

Az OrCam MyEye2 kifejezetten vakoknak és gyengénlátóknak készült: az apró szerkezet többek között képes szövegeket értelmezni és felolvasni, tárgyakat és embereket is felismer, a használata pedig kényelmesebbé teheti a fogyatékkal élők mindennapjait.

Január elején rendezték meg a CES-t, a világ legnagyobb tech expóját, amin immáron 51 éve gyűlnek össze a különböző cégek, hogy megmutassák a világnak a legújabb termékeiket és fejlesztéseiket. Idén 4500 vállalat tette tiszteletét az eseményen a világ minden tájáról: nemcsak olyan nagyágyúk, mint a Samsung, a Bosch, az LG vagy éppen az Intel, de egészen apró startupok is.

A CES 2019-es felhozatalában találkozhatunk egészen lenyűgöző, feltekerhető OLED-tévével, a jövő közlekedését előre vetítő önvezető járműkoncepcióval, és olyan okosságokkal is, mint a telefontokba hajtogatható szelfidrón, vagy a kifejezetten macskáknak készített arcfelismerős okostál. A kiállításon ugyanakkor nem csak szórakoztató elektronikai cuccokkal találkoztunk, de olyan eszközökkel is, amik az egészségmegőrzésre vagy a fogyatékkal élők segítésére helyezték a hangsúlyt.

A cikk teljes egészében az alábbi linken olvasható:

https://24.hu/tech/2019/01/17/orcam-myeye2-vakok-gyengenlatok-szemuveg-ces-2019/

Print Friendly, PDF & Email