MVGYOSZ hírlevél – Együtt formáljuk élhetőbbé a világot! 46. szám 2018.08.03.

Views: 26

Tartalom

Az MVGYOSZ hírei, közleményei

1. Mi történt a kutyaiskolában?
2. Az MVGYOSZ Segédeszközbolt kínálatából
Heti ajánlat
2.1. Hunóra, az első magyarul beszélő karóra
2.2. Jutalomfalat kutyáknak, csirke hússal
2.3. Jutalomfalat kutyáknak, rágó ropi
2.4. Fogápoló jutalomfalat kutyáknak, préselt csont
2.5. Világító nyakörv
2.6. Kutya kulacs utazáshoz
2.7. Evést lassító műanyag kutyatálak
2.8. Összecsukható kutyatál, utazáshoz
2.9. Nyakörvek, kutyafésű- és kefék, pergőcsengő
Takarékos ajánlat
2.10. Közlekedést segítő négygombos távirányító
3. Heti könyvajánló, kerek évfordulók tükrében

***

Az MVGYOSZ hírei, közleményei

1. Mi történt a kutyaiskolában?

Gratulálunk!

Sikeres vakvezetőkutya Közlekedésbiztonsági vizsgát tett Vasas Viktor és Dorko vakvezető kutya. Gratulálunk a párosnak!
Köszönjük szépen László Krisztina, lányai és Cog Beáta kölyöknevelő munkáját és Gém Péternek /DORKO márka/ adományát, mellyel Dorko kutya képzését támogatták.

Köszönjük a vizsgabírók munkáját: Nyíriné Kovács Mária, Juhászné Mályi Edit és Rózsa Kata Dorko kutya kiképzője: Renkó Zsuzsanna

Schiff Mónika, központvezető

***

2. Az MVGYOSZ Segédeszközbolt kínálatából

Heti ajánlat

2.1. Hunóra, az első magyarul beszélő karóra
Az óra jobb oldalán három gombot találunk. A középsővel az analóg kijelzőn megjelenő pontos időt tudjuk beállítani. A másik két gombbal az alábbi funkciókat érhetjük el:
– idő-és dátumbemondás,
– óránkénti időbemondás,
– óra és dátum beállítása,
– ébresztő funkció.
A különböző beállítási lehetőségekről szóbeli visszajelzést kapunk.
Az óra kijelzője analóg, számlapja fekete, ill. fehér színű. A számok és a mutatók kontrasztos kialakításúak.
A termék férfi, ill. női változatban is kapható. Bőr, csattos, ill. rugós fémszíjjal kerül forgalomba.
Az óra két gombelemmel működik.
Az ár az elemeket tartalmazza.
Ár: 11.430 Ft.

2.2. Jutalomfalat kutyáknak, csirke hússal
A termék zacskós kiszerelésben kapható, a csomag csont alakú, kisméretű, keksz jellegű falatkákat tartalmaz.
Ára: 699 Ft

2.3. Jutalomfalat kutyáknak, rágó ropi
A termék 10 darabos kiszerelésben kapható. A csomag kb. 15 cm hosszú és 0,7 cm átmérőjű, rúd alakú ropogtatható jutalomfalatokat tartalmaz..
Ára: 199 Ft

2.4. Fogápoló jutalomfalat kutyáknak, préselt csont
A termék zacskós kiszerelésben kapható, a csomag 2 db fél tenyérnyi méretű, kemény, préselt csontból készült fogápoló terméket tartalmaz.
Ára: 599 Ft

2.5. Világító nyakörv
A textil bevonatú, hengeres nyakörv állítható méretű. Erős fényű, folyamatosan és villogó üzemmódban egyaránt tud világítani. Micro USB csatlakozóval rendelkező mobiltelefon töltővel tölthető az akkumulátora. Narancssárga és citromsárga színekben kapható. A hagyományos nyakörv kiegészítéseként alkalmazható.
Ára: 3.250 Ft

2.6. Kutya kulacs utazáshoz
A biztonságosan záródó, kihajtható itatótálkával egybeépített műanyag kulacs nadrágra akasztható karabinerrel is rendelkezik. Körülbelül fél liter víz fér bele.
Ára: 880 Ft

2.7. Evést lassító műanyag kutyatálak
Fehér, világoskék és neon zöld színben kapható a gyors evést lassító kutyatál. A tálban három, szájával lefelé fordított pohár alakú akadály gátolja a kutyát abban, hogy mélyen a tál aljáig belehabzsolhasson az ételbe. Ez által kénytelen kisebb adagokat felszedni, így az evés időtartama meghosszabbodik, a rágásra szánt idő megnő. Alacsony súlypontú kialakításának köszönhetően nem borítható fel. 900 ml-es hasznos űrtartalommal hozzuk forgalomba.
Ára: 1.450 Ft

2.8. Összecsukható kutyatál, utazáshoz
A szilikonból készült kutyatál szállítás közben néhány centiméteresre összecsukható, átmérője 18 cm. 1000 milliliteres űrtartalommal forgalmazzuk.
Ára: 1.520 Ft

2.9. Nyakörvek, kutyafésű- és kefék, pergőcsengő
Jó minőségű textil nyakörvek és 100 cm-es pórázok több színben, 629 Ft és 817 Ft közötti áron kaphatók.

Többféle kutyafésű és forgó fogazatú kutyakefe is kapható üzletünkben 1.513 Ft és 6.934 Ft közötti áron.

Különböző méretű, anyagú és színű pergőcsengőt is vásárolhatunk házi kedvencünknek 25 Ft és 180 Ft közötti áron.

*

Takarékos ajánlat

2.10. Közlekedést segítő négygombos távirányító
A készüléken lévő bármelyik gomb megnyomásával aktiválhatók a távirányítóval bekapcsolható, hangos tájékoztató berendezéssel felszerelt gyalogos átkelőhelyeknél lévő lámpák, valamint a FUTÁR-kijelzőkön lévő feliratokat is ezzel a távirányítóval olvastathatjuk fel (amennyiben a berendezés működik és felolvasóval felszerelt), ezen kívül az M4-es metrónál az éppen üzemelő, a tőlünk távolodó mozgású mozgólépcsőt hangjelzéssel jelző berendezést (ATS-t) is bekapcsolható vele.
Ára: 1.585 Ft.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Balog Tamás, a Segédeszközbolt nyitvatartási idejében, kedden 10:00-től 18:00-ig, csütörtökön 9:00-17:00-ig (ebédszünet:
12:00-12:30-ig) és pénteken 8:30-12:30-ig.

A termékek utánvéttel is megrendelhetők! Felhívjuk a figyelmet, hogy az utánvéttel történő vásárlás során a termék vételárán és a csomagolási költségen
(150 Ft) kívül a postásnál történő fizetéskor a posta a pénzkezelésért felárat számít fel a csomag értékétől és a fizetendő díjtól függően.

Tájékoztatom a vásárlókat, hogy a vásárlás megkönnyítése érdekében bevezettük a bankkártyás fizetést.
Érdeklődni telefonon, munkanapokon a 06 (1) 384-8440/110 számon, vagy e-mail-ben, a
rendeles@mvgyosz.hu
 e-mail címen lehet.

Benedek Zoltán

***

3. Heti könyvajánló, kerek évfordulók tükrében

200 éve született Emily Brontë angol írónő,
(1818. július 30. – 1848. december 19.)

Lélektani- és családregény a Braille-könyvtárban.
Emily Bronte: Üvöltő szelek
(14 kötet)

A korabeli kritika értetlenül fogadta ezt a „rendhagyó” regényt, Emily Brontë egyetlen prózai alkotását. Még nővére, Charlotte is jóformán mentegetni, magyarázni, szépíteni próbálja ezt az elemi erejű, jóformán a semmiből kiszökkent alkotást – az Üvöltő szelek második kiadásához, 1850-ben írt előszavában „primitív műhelyben, egyszerű szerszámokkal” készült, gránittömbből durván faragott szoborhoz hasonlítja immár halott húga regényét. Ma már a Brontë nővérek közül a kritika is, az olvasói közvélemény is Emilyt tartja a legnagyobbnak, az Üvöltő szelek-et nemcsak jobbnak, mint akár a Jane Eyre-t, hanem világirodalmi rangú műnek, a 19. század egyik reprezentatív nagy regényének. Gyűlölet és szerelem együttélését, egymást erősítő-romboló hatását Emily Brontë előtt talán senki, azóta is csak kevés alkotó érzékeltette ilyen elemi erővel. Emily Brontë – írja Ruttkay Kálmán – „nem moralizál, nem a büntető törvénykönyv paragrafusaiban gondolkozik, nem gondol a társadalom működését szabályozó erkölcsi normákkal, nem hívja segítségül az isteni igazságszolgáltatást, s ő maga sem szolgáltat költői igazságot. Nála, mint minden más, a jó és a rossz is a “lenni vagy nem lenni” nagy alapkérdésének függvénye.”

Idézhető idézetek:
“Mi az, ami nem őt juttatja eszembe? Nem nézhetek erre a padlóra anélkül, hogy lábának nyomát ne látnám rajta. Minden felhőben, minden fában az ő arcát látom, őt rejti az éjszaka, ő bukkan elém a nappal csalóka fényeiben. Jelentéktelen férfi- és női arcok, a saját arcom, mind gúnyosan őrá emlékeztetnek. Az egész világ körülöttem azt bizonyítja szüntelen, hogy létezett, és én elvesztettem őt!”

“A rossz szív még a legszebb arcot is úgy elrútítja, hogy rosszabb lesz, mintha csúnya volna.”

A Braille-könyvtár aktuális katalógusa az alábbi linken letölthető:
http://www.mvgyosz.hu/braille-konyvtar-katalogus

Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Páll Erika a Braille-könyvtár nyitvatartási idejében:
kedd: 10:00-18:00
Csütörtök: 9:00-17:00
péntek: 8:30-12:30
Érdeklődni telefonon, munkanapokon a 06 (1) 384-8440/120. melléken lehet.

*

155 éve született Gárdonyi Géza író, szerkesztő,
(1863. augusztus 3. – 1922. október 30.)

Romantikus regény a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban.
Gárdonyi Géza: Aggyisten, Biri!

Gárdonyi ezen regénye szerelmi történet, melyben a két gyűlölködő család fiataljai hosszú várakozás és sok szenvedés után egymásra találnak. Egyúttal a mű csodálatos leírása a magyar falusi életnek és szomorú korképe az akkori tragikus eseményeknek. A kiegyezés utáni liberális politika következtében Oroszországból és Galíciából a felszabadult gettókból nagy tömegek érkeztek hazánkba, és kiszorították a magyar lakosságot földjükből, házukból. Emiatt „tántorgott ki Amerikába” másfél millió magyar a századfordulón. Pali, a főszereplő is erre kényszerül édesapjával. De Amerika nem hazájuk, rosszul érzik ott magukat.
Pali hazatérte alkalom Gárdonyinak hazaszeretete megvallására. Szívszorongató, ahogy Pali meglátja a hazai tájat, faluja határát, a csordát, az árokban játszó gyermekeket. Milyen meghitt, boldog a kép, ellentéte amerikai benyomásainak.
Az író beleszövi művébe az első világháború tragédiáját is, ami rengeteg magyar katonát kényszerített a háborúba. Sokuk soha nem tért haza, sokuk megrokkanva. Hazánk nagy veszteségeket szenvedett, annak lett eredménye a pusztító kommunista uralom és aztán Trianon. De Gárdonyi regényében a két fiatal egymásra talál, és a magyar élet is új hajtásba szökken.

“A sötét keserűséget földerítette már az a tükörbeli napsugár. Véletlenül nézett-e Biri is akkor a tükörbe? vagy már előbb is szemlélte őt? A fő az, hogy a szeme nem fejezett ki gyűlöletet. Sőt valami melegség volt a szemében, – legalább úgy tetszett, – valami olyan melegség, mint mikor a lány a leánypajtásának néz a szemébe.”

A könyv adatai
Felolvassa: Bodor Tibor.
Időtartam: 16 óra.
Adathordozó: 1 CD.

A Bodor Tibor Hangoskönyvtár aktuális katalógusa az alábbi linken letölthető:
http://www.mvgyosz.hu/hangoskonyvtar-katalogus

Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Koczkásné Tóth Csilla, a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban, (a portával szemben, a Sipeki terem hátsó részében), az alábbi nyitvatartás szerint:
Kedd: 10.00 – 18.00
Csütörtök: 9.00 – 17.00
Péntek: 8.30 – 12.30

Érdeklődni telefonon, a 06 (1) 384-8440/123. melléken lehet, vagy
e-mail-ben, a
hangoskonyvtar@mvgyosz.hu
 e-mail címen.

Árvay Mária

***

***

Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

***

A hírlevelet szerkesztette: Árvay Mária és Nagy-Virág Krisztina

Print Friendly, PDF & Email