MVGYOSZ hírlevél 6/2024 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 14

Ön már regisztrált a székházmegnyitó ünnepségre?

Akadálymentesített terek, kívül és belül megújult épületegyüttes, a hagyomány és a modernitás találkozása. Mint arról a múlt heti hírlevelünkben hírt adtunk, az MVGYOSZ felújított székháza 2024. február 20-21-én nyílik meg a tagság számára szervezett székházbejárással és ünnepi gálaműsorral. A helyek folyamatosan fogynak, ha nem tette még meg, akkor február 16-áig küldheti el a jelentkezését az info@mvgyosz.hu e-mail címre. Szeretettel várjuk!
TOVÁBB
 
Akinek a zene volt az élete – Elhunyt Késmárki-Krisch György

Az MVGYOSZ mély fájdalommal tudatja, hogy Késmárki-Krisch György zeneszerző, karmester, a Vakok Általános Iskolája egykori pedagógusa, kórusvezető életének 87. évében 2024. január 31-én elhunyt. A család, tanítványai és barátai 2024. február 21-én 14:00 órakor kísérik utolsó útjára a Farkasréti temetőben.
TOVÁBB
 
A bolt kínálatából – Zseblámpa

Kulcs zárba illesztése? Elgurult tárgy megkeresése? Egy kivilágítatlan hely megközelítése? Többek között ilyen helyzetekben nyújthat segítséget a bolt kínálatában újra megtalálható termék. Más zseblámpáktól eltérően ez a hordozható lámpa két fényforrással rendelkezik, az egyik egy nagyméretű lámpa az oldalán, amely bevilágítja a teret, az eszköz tetején található 3 LED-izzó pedig lehetővé teszi, hogy nehezen hozzáférhető helyeket, például sarkokat és szűk hasadékokat is láthassunk vele. A 17,5 cm x 4,5 cm x 1,5 cm lámpa lapos, téglalap alakú, így könnyen elfér a táskában vagy egy nagyobb zsebben is. Az eszköz mind formájában, mind feliratozásában egyedi, az MVGYOSZ logójával van ellátva. Fekete, piros és kék színben kapható.  A színek a készlet erejéig választhatóak. Tagi kedvezményes ára 2355 Ft.
TOVÁBB
 
Narrálva ajánljuk – Ezeregy éjszaka

Dátum: 2024. február 26. 19:00 óra (további alkalmak a honlapon)
Helyszín: Pesti Magyar Színház
Az Ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről, gyarlóságról is. Az izgalmas world musical kezdetén Sahriár király szerelmi bánatban szenved, de elé vezetik Seherezádét, a rabnőt, aki – hogy életét mentse és a királyt felvidítsa – mesélni kezd. Meséiben megelevenedik a varázslatos kelet világa, különleges hőseivel, vicces vagy épp félelmetes figuráival; királyfival, hercegnővel, tolvajjal és gonosz varázslóval, no és persze mindannyiunk kedvencével, a nagydumás Dzsinnel. 
TOVÁBB
 
A Gépházba érkezik a ma kapható legolcsóbb beszélő Samsung tévé!

A Hobby Rádió mai Gépház adásában megismerkedünk egy Samsung smart televízióval, amely magyarul beszélő kisegítő funkcióval is rendelkezik. A magyar üzletek árait összehasonlító oldalak szerint pillanatnyilag ez a legolcsóbb ilyen Samsung modell.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Kehlmann újabb görbe tükrei 

Ha a német irodalomra gondolunk, előszörre talán nem a humor, az önfeledt szórakozás ugrik be róla. Pedig az irónia, a játékosság már a Mannok és Böll, Kästner, Dürrenmatt vagy Grass szövegeiben is jelentős szerepet kapott: a 75-ös születésű Daniel Kehlmann egyértelműen a kortárs német irodalom legmulattatóbb szerzője. Az elmúlt évben három új mű jelent meg tőle a katalógusban, és kolumnistánk mindegyiket el is olvasta szorgalmasan.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640 
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!
 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email