MVGYOSZ hírlevél 5/2024 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 4

Meghívó ünnepélyes székházmegnyitóra

Az elmúlt év decemberében befejeződött az MVGYOSZ székházának felújítása, amelynek köszönhetően a szövetség újra méltó körülmények között biztosítja a látássérült emberek életvitelét megkönnyítő szolgáltatásait. A felújított épületegyüttes 2024. február 20-21-én a tagság számára szervezett székházbejárással és ünnepi gálaműsorral nyitja meg kapuit.
TOVÁBB
 
Állásajánlat: Könyvelő

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Pénzügyi csoportja bővülő csapatába felvételt hirdet könyvelő munkakörbe.
TOVÁBB
 
Bér- és pénzügyi területre keres ügyviteli munkatársakat az MVGYOSZ

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége felvételt hirdet bér- és munkaügyi feladatokat ellátó ügyviteli munkatárs felvételére. Előnyt jelent az akkreditációs bértámogatási rendszer ismerete.
TOVÁBB
 
Öntsünk tiszta vizet a pohárba! – folyadékszint ellenőrzése vizuális kontroll nélkül

Ha az ember csak keveset, vagy egyáltalán nem lát, érdemes néhány praktikát ismernie ahhoz, hogy magabiztosan és a környezete rendszeres eláztatása nélkül tudjon folyadékot önteni. Az MVGYOSZ mindennapos tevékenységekről szóló sorozatának következő írása ezt a témát járja körül.
TOVÁBB
 
A bolt kínálatából – 2024-es vakvezetőkutyás naptár (síkírású) 

Kizárólag az MVGYOSZ webáruházában vásárolható meg a 2024-es vakvezetőkutyás naptár, amelynek különlegessége, hogy az MVGYOSZ vakvezetőkutyái most nem munka közben láthatóak a képeken. A naptár fotói képzett és kiképzés alatt álló vakvezetőkutyák jól megérdemelt pihenésének pillanatait örökítették meg. Mert bizony, ha lekerül a hám, minden vakvezetőkutya imád a négylábú barátokkal futkározni, úszni, kirándulni vagy éppen havat túrni…
TOVÁBB
 
Narrálva ajánljuk – A Magyar Zene Háza állandó kiállítása

Két újabb idegen nyelvvel, valamint a látássérült látogatókat segítő hanganyaggal bővült a Magyar Zene Háza állandó kiállításának innovatív hangrendszere. Február 1-től francia és német nyelvű narráció is választható a Hangdimenziók - Zenei utazások térben és időben című állandó, interaktív kiállításon, amely a zene történetének legfontosabb állomásait mutatja be európai, illetve magyar fókusszal. Az új választható nyelvek mellé egy akadálymentes látogatást segítő hangsáv is bekerült, amely megkönnyíti a látássérült vendégek kiállításon való tájékozódását.
TOVÁBB
 
A Gépházban kipróbáljuk a nem csak budapestieknek hasznos Budapest Go alkalmazást

A Budapest Go számos olyan trükköt tud, amely nagymértékben könnyítheti meg a tömegközlekedést használó személyek mindennapjait, a Gépházban ezeket kíséreljük meg csokorba szedni.
TOVÁBB
 
Igényeljen Gondosórát!

A Gondosóra program Magyarország Kormánya által elindított ingyenesen igénybe vehető, 65 év felett alanyi jogon hozzáférhető jóléti szolgáltatás, amelynek célja, hogy az idősek szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat. A Gondosóra pótolhatatlan segítséget nyújthat az idősebb látássérült embereknek is, akik otthonukban egyedül élnek. Részletek a gondosora.hu weboldalon.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Beszélnünk kell a mesterséges intelligenciáról!

A mesterséges intelligencia napjainkban egy pár perces hangminta alapján megközelítő pontossággal képes a beszélő hangján megszólalni. A figyelmes hallgatót ugyan még nem tudja maradéktalanul megtéveszteni, de nem kétséges, hogy néhány hónapon, éven belül tökéletes lesz az illúzió. Vajon a hangoskönyvtárban is átveszik az irányítást a robotok? Állandó kolumnistánk egyértelmű válasza az alábbiakban olvasható.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640 
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email