MVGYOSZ hírlevél 6/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 4

Magasabb összegű családi pótlék folyósítása rendszeres jövedelem mellett

Több kérdést kapott a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége a súlyosan fogyatékos személyeknek járó magasabb összegű családi pótlékra vonatkozóan, az ezzel kapcsolatos tudnivalókat az alábbiakban foglaljuk össze.
TOVÁBB
 
Az Együtt a jövőnkért első alkalmára február 20-ig lehet jelentkezni

A sorozat idei első alkalmán a testnevelés, a gyógytestnevelés és a sportolás lesz a középpontban. A téma tapasztalt szakembereivel a módszertanok ismertetésén túl arra is szeretnének rámutatni, milyen lehetőségeket jelenthet az aktív mozgás a látássérült fiatalok életében.
TOVÁBB
 
"Kézzel fogható" matematika - Készüljünk az érettségire!

Videón tette elérhetővé az MVGYOSZ a 2021-es oktatási projektben készült matematikai kurzus anyagát, amely a matematika érettségire készülő valamennyi látássérült diáknak segítségére lehet.
TOVÁBB
 
Online veszünk buszjegyet a ma esti Gépházban

A Volán-csoport online jegyvásárlás szolgáltatása weben, illetve közvetetten mobilapplikációban is elérhető. A ma esti Gépházban a webes jegyvásárlást próbáljuk ki.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Nonkonform német nagyregény az NDK utolsó hónapjairól

Lutz Seiler: Krúzó (2014)
Időtartam: 17 óra 
Felolvassa: Szerencsés Melinda

A 63-as születésű Lutz Seiler kőművesből lett germanistává, költőből íróvá, vendéglátóipari idénymunkásból akadémikussá. Erősen önéletrajzi ihletettségű első regénye, (amit megjelenése évében megdobtak az ország legrangosabb irodalmi díjával) remekül ötvözi az „endékás” pincérzsargont, a német líra hagyományait és az értekező próza elemeit.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email