MVGYOSZ hírlevél 5/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 3

Fontos kérdésekben döntöttek az MVGYOSZ idei első elnökségi ülésén

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöksége 2023. január 31-én 09:00 órai kezdettel online keretek között tartotta meg az idei év első elnökségi ülését. A megbeszélésen a 2023. évi küldöttgyűlésről, az SZJA 1%-ok tagegyesületek közötti felosztásáról és a Rithnovszky-díjak adományozásáról is szó esett.
TOVÁBB
 
A mozgás mindenkié! – Együtt a jövőnkért 2023. február

Az Együtt a jövőnkért sorozat idei első alkalmán a testnevelés, a gyógytestnevelés és a sportolás lesz a középpontban. A téma tapasztalt szakembereivel a módszertanok ismertetésén túl arra is szeretnének rámutatni, milyen lehetőségeket jelenthet az aktív mozgás a látássérült fiatalok életében.
TOVÁBB
 
Az MVGYOSZ 2023-ban is várja vendégeit a balatonboglári üdülőbe

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége hosszú évtizedek óta biztosít kedvezményes üdülési lehetőséget az érdekképviseleti szervezet látássérült tagjainak, kísérőiknek és családtagjaiknak a Balatonbogláron elhelyezkedő üdülőjében. Alább az idei, a 2023-as szezon üdülési feltételeiről adunk tájékoztatást.
TOVÁBB
 
Önt is vacsorázni hívja a Gépház csapata!

Péntek este nyolckor kezdődő adásunkban megpróbáljuk szemléltetni, miként fonódik össze az informatika, a digitalizáció olyan műveletekkel, mint egy étel elkészítése. Tesszük ezt egy Xiaomi fritőz segítségével, amely okostelefonnal vezérelhető.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Briliáns írói életrajz a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Henry Troyat: Dosztojevszkij (1940)
Időtartam: 15 óra 20 perc
Felolvassa: Albert Csilla

Henri Troyat (1911–2007) orosz származású francia regényíró, színpadi szerző és biográfus lebilincselő életrajzai a mai napig a közkönyvtárak rongyosra olvasott kötetei közé tartoznak. Itthon ugyan nem, hiszen negyvennél több regényes portréjából alig pár került lefordításra. A Tolsztoj-életrajz után végre megérkezett katalógusunkba a Dosztojevszkij gyötrelmes évtizedeit feltáró kötet is.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email