MVGYOSZ hírlevél 50/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 1

Megjelent a Vakok Világa év végi lapszáma

Érdekfeszítő interjúk, jubileumi visszaemlékezés, fényképes beszámoló a székház-felújítás utolsó heteiről, technikai újdonságok, érdekképviseleti történések, többek között ezeket tartogatja olvasóinak a Vakok Világa idei negyedik lapszáma.
TOVÁBB
 
Intézményi takarító munkakörbe keresi új munkatársát az MVGYOSZ

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége takarítási feladatokat ellátó munkatársat keres. A munkahely jól megközelíthető helyszínen, a Városliget mellett helyezkedik el.
TOVÁBB
 
Decemberi sajtótükör

A napokban leginkább a Hermina úti székházba történő visszaköltözés előkészítése foglalta le az MVGYOSZ munkatársait, ennek ellenére szép számmal kijutott a héten a szövetséget érintő sajtómegjelenésekből is. Ezekből gyűjtöttük össze a legfontosabbakat.
TOVÁBB
 
Együtt a jövőnkért 2023. december - Videójátékok akadálymentesen?

Az Együtt a jövőnkért idei záró alkalmán kaput nyitunk az akadálymentesen játszható Playstation és más elérhető videójátékok világába. A karácsonyi ajándékok sorába is egyre több olyan videójáték illeszthető, amelyek a látássérült játékosoknak is teljes értékű élményt adnak. Még 2023. december 11-én (hétfő) délig lehet jelentkezni a programra.
TOVÁBB
 
Narrálva ajánljuk: Vándorszínészek (2018) Magyar játékfilm

Időpont: 2023. december 12. 21:00 óra
Csatorna: M5
Időtartam: 102 perc
Egy maroknyi vándorszínész játéka dühös verekedést robbant ki. A kavarodásban egy ifjú katona beszáll a bunyóba. Miután a fiú bujdosni kényszerül, a társulat befogadja, és együtt zötyögnek faluról falura Pest felé. Azt hiszi, megmenekült, pedig, ha sejtené, hogy lesz itt még akasztás, csábítás, párbaj meg szerelem és nem csak a színpadon, talán... talán akkor is minden áron velük tartana. Rendező: Sándor Pál.
TOVÁBB
 
Majdnem emberi hangon beszél, majdnem mindent megért, és majdnem jól válaszol – mi az?

Ez az OpenAI féle Chat GPT mobilapplikáció, amely egy ideje nem csupán írásban képes kommunikálni felhasználójával, hanem hangban is, mégpedig oda és vissza. A Chat GPT-vel most már beszélgetni is lehet, akár magyarul is. A Gépház mai adásában ezzel fogjuk tölteni az időt.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Kortárs német írók a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban 

Német körúton Melindával – Lenz, Heim, Handke, Seethaler

Szerencsés Melinda németet tanít egy jászberényi gimiben, gyakran jár szakmai továbbképzésekre Ausztriába és Berlinbe. Önkéntes felolvasóként pedig egyebek mellett a kortárs német irodalmat népszerűsíti. Semmi kétség, hamarosan a német kultúra lovagjává ütik. Addig is tartsunk vele egy irodalmi körútra az Északi-tengertől Lipcsén át az osztrák Alpokig!
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640 
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email