MVGYOSZ hírlevél 4/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 2

„A látás elvesztése gyászfolyamat, amelyben sokat segíthet az írás is”

A tavaly októberben megjelent antológia, A fény az időben a vak és gyengénlátó költők és írók műveit gyűjtötte össze. A kötetről és még sok egyébről beszélgetett a Magyar Narancs munkatársa, Bolla Ágnes dr. Nagyné Berke Mónika szolgáltatásvezetővel. Az interjú a folyóirat Sorköz irodalmi rovatában olvasható!
TOVÁBB
 
Szívből, szeretettel, praktikusat! – Valentin-napi webáruház ajánló

Valentine’s Day ünnepe a múlt század vége felé indult világhódító útjára. Honnan ered az ünnep, hogyan kapcsolódik a látássérült emberekhez, és milyen praktikus ajándékokat kínál ez alkalomból az MVGYOSZ? Webáruházunk soron következő ajánlójában mindhárom kérdésre választ adunk.
TOVÁBB
 
Okosmorzsa: Fejlett adatvédelem

Az új szoftverfrissítés az iOS 16.3, amely ezúttal elsősorban a biztonság köré épült és több újdonságot is tartalmaz, elhozta a Fejlett adatvédelem lehetőségét, ezzel növelve a védett kategóriák számát, valamint kijavítja az iPhone-ok legkomolyabb hibáját.
TOVÁBB
 
A Gépházban megnézzük, mit tud az Android új kisegítő csomagja

A TalkBack képernyőolvasó új gyorsműveleteket, újfajta gépelési módot, megváltozott hangerőszabályzási metódust és rengeteg új Braille-kódtáblát kínál, köztük a magyart is.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Ifjú hölgyek füleinek szánt hallgatnivalók a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Három lányregény

Amikor a Jézuska negyvenfokos lázat és légúti panaszokat hoz karácsonyra a kicsiknek, a legelszántabb betűfalók is kénytelenek apukájuk hangoskönyvtár-alkalmazására fanyalodni. Említett apuka pedig hol bosszankodik a hallott könyvek bugyutaságán, hol álmélkodva csodálkozik rá egy-egy számára ismeretlen szerzőre. Ami biztos: a remek felolvasók minden esetben a hátukon vitték a szövegeket.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email