MVGYOSZ hírlevél 48/2021 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 2

Adóvisszatérítés, vannak, akiknek hamarosan célszerű lesz nyilatkozni

A rokkantsági járadékban, illetve a saját jogon családi pótlékban részesülők is jogosultak lehetnek a 2022 februárjában esedékes adóvisszatérítésre, alább olvashatják a részleteket.
TOVÁBB
 
Könyvelői állásajánlat

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége pénzügyi csoportja bővülő csapatába felvételt hirdet könyvelő munkakörbe.
TOVÁBB
 
Online térbe költözik egy időre a felolvasó-olvasó találkozó

Azok, akik az október 14-i felolvasó-olvasó találkozókon is ott voltak, már tudják, milyen élményt jelent az önkéntes felolvasókkal való személyes találkozás. Ha a földrajzi távolság vagy a mindennapi munka miatt nem lehetett részese az inspiráló, közvetlen beszélgetésnek, most újabb lehetőség nyílik a felolvasókkal, illetve olvasókkal való diskurzusra. Legyen online vendégünk november 19-én pénteken 18 órától!
TOVÁBB
 
Együtt a jövőnkért november – IKSZ, önkéntesség és diákmunka a látássérült fiatalok körében

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége A jövő kilátásai program keretében megszervezi idei utolsó Együtt a jövőnkért online kerekasztal-beszélgetését, melynek témája a látássérült fiatalok iskolai közösségi szolgálata, önkéntes és diákmunka lehetőségei Magyarországon.
TOVÁBB
 
Az MVGYOSZ-székház felújítása – bontás után jöhet az építés?

2018-ban, az MVGYOSZ centenáriumi évében indult el az a projekt, melynek keretén belül teljeskörűen felújítják a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Hermina úti székházát. A Hobby Rádió hangképes összeállításában az őszig történtekről beszélgetett a műsorvezető (Pille) Erhart Péter üzemeltetési vezetővel és Szávity Miklós építésvezetővel. A műsor meghallgatható 2021. november 5-én (pénteken) 19 órától a Hobby Rádióban.
TOVÁBB
 
Ajándékozzon vásárlási utalványt!

Közelednek az ünnepek, és Ön egy igazán hasznos ajándékkal szeretné meglepni látássérült családtagját, barátját, ismerősét? Válassza az MVGYOSZ segédeszközboltjának legújabb termékét!
TOVÁBB
 
„Az akadálymentes repülés mindenkinek érdeke” – Három kulcskérdés a látássérült emberek légiközlekedéséről

Hogy tájékozódik egy látássérült ember olyan tágas és bonyolult helyen, mint a repülőtér? Milyen segítségre van szüksége – például, hogy megtalálja a beszállókaput, a csomagját, a duty free-t –, és milyenre nincs? Milyen technológiai megoldások és jogszabályok biztosítják a hozzáférhető légiközlekedést a vakok és gyengénlátók számára, mekkora a távolság elmélet és gyakorlat között, és GPS-e a vakvezetőkutya? Október 7-én a Budapest Airport rendezett konferenciát a témában, a DANOVA nemzetközi projekt keretében.
TOVÁBB
 
A Gépház új adásában megismerkedünk a YouTube Music szolgáltatással

A szolgáltatáscsomag 1500 forintért korlátlan zenehallgatást kínál, kiegészítve néhány felettébb hasznos extra szolgáltatással. Weben, iOS és Android alatt is kipróbáljuk!
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email