MVGYOSZ hírlevél 49/2021 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 1

Több mint plüss, szatyor vagy kulcstartó

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége segédeszközboltjában mostantól adománygyűjtő termékek is kaphatóak, amelyek megvásárlásával Ön az MVGYOSZ vakvezetőkutya-kiképző programját támogatja.
TOVÁBB
 
Az MVGYOSZ újdonságai a Gépházban!

Új BlindShell telefon, hangoskönyvlejátszó és friss Távszem, az MVGYOSZ informatikai jellegű, a látássérült emberek mindennapi életét érintő legfrissebb információi a Gépház e heti adásában lesznek először hallhatóak.
TOVÁBB
 
„Egyetlen percemet sem áldozom többé értelmetlen munkára”

Tavasszal szúrt nekem először szemet Kollár László felolvasói termékenysége és két-három hetente katalógusba kerülő címeinek változatossága. A „Q ügyosztály” polársorozatot hol egy teremtéseposz, hol a „Rómeó és Júlia” tarkítja, Neil Gaiman fantasy-novellái kart karba öltve sétálgatnak Lisa Heathfield szívbemarkoló ifjúsági regényével, a Papírpillangókkal. Úgy éreztem, ideje megnézni, mi fő mostanában kedvelt felolvasónk nyíregyházi panellakásának boszorkánykonyhájában.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Aggasztó kortárs amerikai vízió a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

2003-ban Cormac McCarthy hároméves kisfiával El Paso egyik moteljében szállt meg. Az író éjfél után rémálomtól gyötörten riadt fel, elnézte ablakából a Black Mountain hegyet, tüzeket képzelt ormaira, s elgondolkodott, milyen lesz a vidék tíz-húsz év múlva. 2006-ban a texasi éjszakán feljegyzett gondolatai alapján pár hét alatt írta meg legismertebb regényét, melyet a rákövetkező évben Pulitzer-díjjal is jutalmaztak. McCarthy ez alkalomból, 73 évesen állt életében először kamerák elé, s a legendás riporternő, Oprah Winfrey kérdésére elismerte: „Az út” nem egyéb, mint egy fiához írott, szívszaggató love story.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgathatóaz MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email