MVGYOSZ hírlevél 45/2021 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 6

Fehérbot napja: fókuszban a hangoskönyvek

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Bodor Tibor Hangoskönyvtára idén 60 éves. A jubileumi évforduló alkalmából a „Hangomat adom” mottó jegyében megrendezett idei fehérbot napi ünnepségnek a Vakok Általános Iskolája Nádor-terme adott otthont, ahol az idei Braille-emlékérmek, valamint az MVGYOSZ elnöksége által alapított új elismerés, a Hangomat Adom Díj is átadásra került.
TOVÁBB
 
Hozzáférhetőbbé váltak egyes elektronikus ügyintézési felületek

Az MVGYOSZ az elektronikus ügyintézési felületek hozzáférhetőségi hiányosságai okán 2021-ben felkérte az üzemeltetőket a problémák megoldására. Ismertetjük a fejleményeket.
TOVÁBB
 
Októberben a tanulást segítő eszközöké a főszerep

Októberben is várjuk az érdeklődőket az Együtt a jövőnkért online kerekasztalra, ahol ezúttal a tanulást támogató digitális és kézzel fogható eszközök, illetve az akadálymentes elektronikus tankönyvek lesznek a középpontban.
TOVÁBB
 
A pénteki Gépházban folytatódik a Windows 11 szemléje!

Miután előző adásunkban képernyőolvasó segítségével beszereztük és feltelepítettük a vadonatúj operációs rendszert, eljött az ideje, hogy ki is próbáljuk azt.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
A kis herceg húsz nyelve

A héten az alkalmazásba került kínai-magyar változattal együtt húszra emelkedett a kétnyelvű "kishercegek" száma. Akár rekordkísérletként is felfogható a kezdeményezés: lehet, hogy hamarosan hangoskönyvtárunk büszkélkedhet majd a legbővebb állománnyal a témában? Célunk azonban nem a Guinness-évkönyvben való szereplés, hanem az, hogy hallgatóinknak legalább egy színvonalas olvasnivalót biztosítsunk minden egyes általuk tanulni kívánt vagy már ismert nyelven.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email