MVGYOSZ hírlevél 44/2021 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 9

„Hangomat adom” - Hatvanéves az MVGYOSZ Bodor Tibor Hangoskönyvtára

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége tisztelettel meghívja Önt a 2021. évi, Hangomat adom címmel meghirdetett fehérbot napi rendezvényére és a Braille-emlékérmek átadására.
TOVÁBB
 
Adja Ön is hangját! - Üzenjen az önkéntes felolvasóknak!

A Bodor Tibor Hangoskönyvtár online elérhető hangoskönyveinek száma mára meghaladja a 4700-at. Csak az elmúlt három év alatt kétezer új hangoskönyv született, amelyhez több mint 500 önkéntes adta a hangját. Most arra kérjük Önöket, lepjék meg az önkéntes felolvasókat, és üzenjenek nekik a fehérbot napja alkalmából.
TOVÁBB
 
Bér- és munkaügyi területre keres ügyviteli munkatársat az MVGYOSZ

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége felvételt hirdet bér- és munkaügyi feladatokat ellátó ügyviteli asszisztens munkakör betöltésére. Előnyt jelent az akkreditációs bértámogatási rendszer ismerete.
TOVÁBB
 
Októberben a tanulást segítő eszközöké a főszerep

Októberben is várjuk az érdeklődőket az Együtt a jövőnkért online kerekasztalra, ahol ezúttal a tanulást támogató digitális és kézzel fogható eszközök, illetve az akadálymentes elektronikus tankönyvek lesznek a középpontban.
TOVÁBB
 
Érintsd meg a Naprendszert! - A csillagászat több, mint hogy belenézünk a távcsőbe

Október első hétvégéjén a budapesti látássérült érdeklődők is megismerkedhettek a Bakonyi Csillagászati Egyesület Tapintható univerzum című kiállításával. Ivanics Rieger Klaudiával, az egyesület alapító tagjával az MVGYOSZ Thököly úti telephelyén, az interaktív tárlat fővárosi helyszínén beszélgettünk.
TOVÁBB
 
Tapintható univerzum kiállítás - egy látogató szemszögéből

A Bakonyi Csillagászati Egyesületről és a „Tapintható univerzum” elnevezésű projektjükről néhány hónappal ezelőtt olvastam először az interneten. Mindig is érdekeltek a minket körülvevő világ csodái, és amit lehet, azt vágyom is megérinteni, megtapasztalni, így természetes, hogy az interaktív kiállításról szóló cikk rögtön megragadta a képzeletemet. Ettől a naptól kezdve szerettem volna részese lenni ennek az „űrutazásnak”.
TOVÁBB
 
A Gépházba is megérkezik a Windows 11!

Az itthon legtöbbek által használt Windows operációs rendszer teljesen új verziója ezen a héten vált elérhetővé, a Gépház hallgatói pedig máris megismerkedhetnek vele.
TOVÁBB
 
Könyvről hangra kvíz utolsó feladvány

Kvízjátékunk negyedik kérdései ezek voltak: Ki olvassa fel az elhangzó részletet? Melyik műből? Kik olvasták még fel ezt a könyvet? Az összetett kérdés megfejtése a következő: Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című művéből elhangzott részletet Rudolf Péter színművész olvasta fel. Rajta kívül a népszerű könyv Bakonyi Orsolya, Lázár Csaba, Joó László felolvasásában is hallható. Az ötödik – és egyben a Könyvről hangra kvíz utolsó – feladványához nem tartozik hanganyag. Most arra várunk választ, mely felolvasótól érhető el a legtöbb felolvasott könyv az online hangoskönyvtárban? Kérjük, hogy a feladvány megfejtését az info@mvgyosz.hu e-mail címre küldjék meg kivételesen nem csütörtökön, hanem szerdán 16:00 óráig. A játék eredményhirdetésére és a nyeremények átadására 2021. október 14-én az MVGYOSZ „Hangomat adom” – Hatvanéves az MVGYOSZ Bodor Tibor Hangoskönyvtára fehérbot napi eseményén kerül sor.
 
Heti könyvajánlók
Háborús ikerregény a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

2000. november 23-án szülői bejelentés alapján rendőrök szakítottak félbe egy harmadikos gimnazistáknak tartott irodalomórát Abbeville városában, s bilincsben vezették a tanárt az örsre: a pedagógus állítólag pornográf tartalmú regény olvasására buzdította nebulóit. Számos francia író, gondolkodó és irodalmár állt ki azonnal a „Nagy füzet” mellett, az akkori oktatási miniszter pedig hosszú levelet írt a gimnázium igazgatójának: „- Agota Kristof könyve egyike modern klasszikusainknak, tehát az ifjúság számára megismerése fokozottan ajánlott.”
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email