MVGYOSZ hírlevél 39/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 4

Közel 5 millió forinttal nőtt az 1%-os felajánlások összege

Szeptember 13-án a NAV közzétette az SZJA 1%-os felajánlásban részesült szervezetek idei listáját. Idén 2705 adózó döntött úgy, hogy az MVGYOSZ-nek adja az adója 1% százalékát. Segítségükkel 24.920.464 Ft gyűlt össze, 25%-kal több, mint a tavalyi évben.
TOVÁBB
 
A Vakok Kertjében lesz az idei fehérbot napi esemény

Az MVGYOSZ minden évben a szövetség tagegyesületeinek képviselői, partnerei és önkéntesei aktív részvételével ünnepli meg a fehérbot nemzetközi napját, amely keretében többek között a Louis Braille emlékérmek átadására is sor kerül. Az idei esemény október 13-án 10:00 órakor kezdődik a Vakok Kertjében.
TOVÁBB
 
Megjelent a Vakok Világa 3. lapszáma

A folyóirat idei harmadik lapszámában többek között beszámolunk a tabletadományozásról, a székházépítés utolsó szakaszáról, a Dital megvásárlásáról, valamint számos olyan érdekképviseleti történésről és szolgáltatásról, amelyek valamilyen módon hatással vannak a látássérült emberek életére.
TOVÁBB
 
Még néhány napig kitölthető a bankolási szokásokat vizsgáló kérdőív

Az MBH Bank (volt Takarék, MKB és Budapest Bank) megújult felületei kapcsán több olyan problémát jelzett az MVGYOSZ, amely megakadályozta, hogy elsősorban a vak és aliglátó lakossági ügyfelek megfelelően tudják használni a Bank ügyfélszolgálati felületeit. A Bank a jelzésre reagálva felmérést végez a látássérült személyek bankhasználati szokásairól. A kérdőív szeptember 24-én éjfélig tölthető ki.
TOVÁBB
 
Narrálva ajánljuk – Memento mori – A váci legenda

Dátum: 2023. október 1., 21:00 óra
Csatorna: Duna TV
A váci Fehérek templomának felújításakor, 1994-ben 265 díszes koporsót találtak, amelyekben a halottak spontán mumifikálódtak. A felfedezés világszenzációnak számít, de ahhoz, hogy egy ilyen világszenzációról a világ is tudomást szerezzen, sokat kell tenni. Kiss-Stefán Mónika producer-filmrendező ötlete az volt, hogy a valós történetet fikciós cselekménnyel kiegészítve kellene feldolgozni egy játékfilmben.
TOVÁBB
 
A bolt kínálatából – BlindShell Classic 2 okostelefon (fekete)

A készlet erejéig még 75.000 Ft-os tagi kedvezményes áron vásárolható meg a népszerű, kifejezetten vak és gyengénlátó felhasználók számára fejlesztett nyomógombos, magyarul beszélő mobiltelefon. A telefont a fizikai billentyűzet segítségével és hangutasításokkal lehet kezelni. A telefonon több speciális alkalmazás érhető el, amelyek kifejezetten a látássérült emberek mindennapjait hivatottak segíteni. Ilyen többek között a színfelismerő, az elveszett tárgyak keresése, a címkéző alkalmazás. Ezen túl az MVGYOSZ Hangoskönyvtár alkalmazása, zenelejátszó, FM rádió, TXT formátumú könyvfelolvasó is elérhető a készüléken. A telefon memóriája 128 GB-ig bővíthető.
TOVÁBB
 
Heti Gépház: Vadonatúj Facebook Messengert kaptak a BlindShell felhasználók

Úgy tűnik, idén ősszel különösen gyorsan történnek a dolgok a BlindShell háza táján, a nemrég megjelent GPS app után egy új Messenger is érkezett a készülékre. A Gépházban megmutatjuk, miként kell kezelni, és milyen újdonságokat hozott.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
A cseh irodalom fekete gyöngyszemei a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Csehek a cserben – Kundera, Fuks, Páral

A legnépszerűbb cseh alkotók – Hasek, Capek, Hrabal – melankolikus humanizmusában legfeljebb annyi keserűség van, mint egy nagy korsó pilzeni sörben. De a Prágai Tavasz környékén baljósan bűzölgő, cuppogó prózaszörnyetegek másztak elő az indulat és kiábrándultság cserzőverméből, hogy fekete lábnyomaikkal összejárkálják Európa akkortájt igencsak rendezett irodalmi térképét. Placcs, placcs, placcs!
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640 
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 
A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email