MVGYOSZ hírlevél 38/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot

Views: 4

Tabletigénylés tagok részére

Tabletet igényelhet minden olyan látássérült személy, aki érvényes tagsági jogviszonnyal rendelkezik az MVGYOSZ 21 tagegyesületének egyikében. Kérelmében indokolja meg, hogy miért van szüksége az eszközre (pl.: munkavégzés, tanulás, akadálymentes okosotthon-rendszer üzemeltetése, nagyképernyős tartalomfogyasztás, az MVGYOSZ online szolgáltatásainak igénybevétele stb).
TOVÁBB
 
Álláshirdetés: könyvelő

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Pénzügyi csoportja bővülő csapatába felvételt hirdet könyvelő munkakörbe.
TOVÁBB
 
Kérdőív a bankolási szokások felméréséhez

Az MBH Bank (volt Takarék, MKB és Budapest Bank) megújult felületei kapcsán több olyan problémát jelzett az MVGYOSZ, amely megakadályozta, hogy elsősorban a vak és aliglátó lakossági ügyfelek megfelelően tudják használni a Bank ügyfélszolgálati felületeit. A Bank a jelzésre reagálva felmérést végez a látássérült személyek bankhasználati szokásairól.
TOVÁBB
 
A bolt kínálatából – Uno kártya Braille-felirattal (angol)

Őszi esték? Hangulatos családi-baráti összejövetelek? Ezekre az alkalmakra is ajánljuk a népszerű kártyajátékot, az Uno-t. A szabály egyszerűnek tűnik, hiszen csak számra számot, színre színt kell rakni. Azonban különleges lapokkal, például a „visszafordító” vagy „a cseréljetek lapot!” kártyával megzavarhatjuk a játékostársaink terveit, izgalmassá tehetjük a játékot. Amikor a játékosnak már csak egy lapja van, azt az „uno” kiáltással jelzi, ezzel meg is nyeri a partit. A kontrasztos, nagy jelzésekkel és Braille-felirattal is ellátott kártyának köszönhetően látó és látássérült játékosok egyszerre tudnak játszani. A pakli 108 db lapot tartalmaz. A kártyákon a jelölés angol nyelvű (pl.: piros=red=r). A játék tagi kedvezményes ára: 11365 Ft
TOVÁBB
 
Narrálva ajánljuk – Az ember tragédiája 

Színházi előadás felvételről
Dátum: 2023. szeptember 21., 21:00 óra
Csatorna: Duna Tv

Mádl Ferenc köztársasági elnök 2002. március 15-én nyitotta meg a Nemzeti Színház első állandó épületét. Az épületavatón Madách Imre Az ember tragédiájának felújítását mutatták be, amelyet a Magyar Televíziónak és a Duna TV-nek köszönhetően nemcsak a helyszínen jelen lévők, hanem a tévékészülékek előtt ülők is láthattak határon innen és túl. A darabot Szikora János állította színpadra. A főbb szerepekben: Szarvas József (Ádám), Pap Vera (Éva) és Alföldi Róbert (Lucifer), továbbá Raksányi Gellért, Bodrogi Gyula, Bitskey Tibor, Berek Katalin, Hirtling István és még sokan mások…
TOVÁBB
 
Népszerű navigációs alkalmazás jelent meg a BlindShellre, a Gépházban kipróbáljuk!

Nemrég vált elérhetővé BlindShell Classic 2 telefonra a sokak által kedvelt Lazarillo alkalmazás, amely vak felhasználók számára igyekszik segítséget nyújtani a mobilkészülék helymeghatározó rendszerét használva. A Gépház csapata ezzel foglalkozik péntek este.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Világhírű magyar regény a Braille- és hangoskönyvtárban

Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk (1907)
Braille rövidírás (44): 3 kötet
Hangoskönyv: 5 óra 25 perc
Felolvassa: Tóth Barnabás

Molnár Ferenc (1878–1952) első komédiáit már nagy sikerrel játszották a pesti színházak, mikor huszonhét évesen – volt gimnáziumi irodalomtanára javaslatára - megírta egyetlen ifjúsági regényét. A Pál utcai fiúk kalandjait jelenleg ötven nyelven, köztük mongolul és vietnámiul is olvassák, Brazíliában és Lengyelországban pedig szintén kötelező tananyag az általános iskolákban. 
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640 
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email