MVGYOSZ hírlevél 37/2022 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 4

Segédeszközboltjába keres munkatársat az MVGYOSZ

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége felvételt hirdet segédeszköz-értékesítő munkakör betöltésére.
TOVÁBB
 
Ingyenesen elvihető Braille-könyvek

Az MVGYOSZ Braille-könyvtárából még mindig díjmentesen lehet igényelni pontírású könyveket. Az augusztusi felhívás óta már sok kötet gazdára talált, de még mindig van miből csemegézni azoknak, akik otthoni Braille-könyvtárukat szeretnék bővíteni.
TOVÁBB
 
Szeptember 5-éig lehet jelentkezni a Könyv/Támasz irodalomterápiás, önismereti csoportba

Megtapasztalta már az irodalom jótékony hatását? Hisz ön a történetek gyógyító erejében? Szeretne egy elfogadó, támogató közösség tagja lenni? Tartalmas kikapcsolódásra vágyik? Csatlakozzon a szeptemberben induló irodalomterápiás, önismereti csoporthoz! Olvassunk együtt a sorok között önmagunkról, a világról, az élet kérdéseiről!
TOVÁBB
 
Irodalmi kibeszélő? Csatlakozzon a könyvklubhoz!

Ön is szeret hangoskönyveket hallgatni? Felmerült már a kérdés, hogy a gazdag kínálatból mi legyen a következő olvasmánya? Figyelemmel kíséri a heti könyvajánlót? Szívesen beszélgetne olvasmányélményeiről, esetleg ajánlana kedvenc olvasmányaiból? Kíváncsi mások véleményére is? Ha a kérdésekre gondolatban igennel válaszolt, szeptember 5-éig még elküldheti a jelentkezését.
TOVÁBB
 
Kezdődik az őszi szezon a Gépházban!

Az új évad első adásába friss informatikai híreket és egy igen különleges laptop számítógépet hoz a visszatérő Gépház-csapat.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Újrafordított orosz klasszikus a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Lev Tolsztoj: Anna Karenyina (1878)
Időtartam: 37 óra 30 perc
Felolvassa: Haranginé Simon Tímea

„A regény egyrészt Anna és Vronszkij, másrészt Anna és Lev Nyikolajevics szerelmének a története” – írta Henry Troyat könyvtárunkban is megtalálható Tolsztoj-monográfiájában. A főhősnő az első vázlatokban még csúnya arcú, jól megtermett menyecske volt, az író azonban maga sem tudott ellenállni teremtménye vonzerejének, s végül földöntúli szépséggel és eleganciával ajándékozta meg. Az időtlen történetet ezentúl Gy. Horváth László remek új fordításában élvezhetjük.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email