MVGYOSZ hírlevél 36/2022 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 0

Keressük a hibás gyógyszeres dobozokat!

Nem megfelelően tapintható a Braille-felirat a gyógyszeres dobozon? Egy utólag a dobozra ragasztott matrica letakarja a pontírást? A felirat nem a magyar pontírás szabályai szerint készült? Juttassa el tagegyesületéhez!
TOVÁBB
 
Árzuhanás!

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége elnökségének döntése alapján 2022. szeptember 1-től az MVGYOSZ segédeszközboltjában kapható fehérbotok mindenkori árából 75%-ot a szövetség finanszíroz.
TOVÁBB
 
Értékes nyereményekkel zárult a Távszem-kvíz

Az MVGYOSZ 2022. július 15-én hirdette meg legújabb fejtörőjét, a hathetes Távszem-kvízjátékot, abból az alkalomból, hogy három éve indult el a hiánypótló szolgáltatás tesztidőszaka. Nézzük át együtt a kérdéseket és a helyes válaszokat, mutatjuk azt is, hogy ki nyerte az iPhone SE 2022 készüléket, az Apple AirPods2 vezeték nélküli fülhallgatót és a vásárlási utalványt.
TOVÁBB
 
„Itt van az ősz, itt van újra” – webáruház-ajánlatok iskolakezdésre

Nyáron másként telik az idő. Úgy érezzük, szinte tegnap volt, amikor az „ációból” vakáció lett, de már hullanak a levelek, ami biztos jele annak, hogy az iskolatáskákat új taneszközökkel kell megtölteni. Az MVGYOSZ segédeszközboltja számos tanszert és tanulást segítő terméket kínál a vak és gyengénlátó tanulóknak a tanévkezdéshez.
TOVÁBB
 
VV-lapozó: „Lelkesek és motiváltak voltunk. Hittünk abban, amit csináltunk...”

Prof. Dr. Csocsán Emmy gyógypedagógus, a neveléstudományok doktora, a látássérült gyermekek matematikára való oktatásának igazi úttörője. Pedagógus, tanító, a szó legnemesebb értelmében. Személye a Vakok iskolájától és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségétől elválaszthatatlan. Pályafutása és eredményei több kötetet is megtöltenének, a Vakok Világa idei első lapszámának egy interjúban foglalta össze munkássága mérföldköveit. Az interjút a közelgő tanévkezdésre való tekintettel tesszük online elérhetővé.
TOVÁBB
 
Augusztus 26-án újra az okosporszívóé a főszerep a Hobby Rádióban

Májusi első adásunk ismétlésében egy olyan eszközt prezentáltunk, amely korábban még soha nem járt a Gépházban, ez pedig egy Xiaomi okosporszívó. Rendeltetése, hogy a takarítást minél egyszerűbbé tegye. Látás nélkül persze még inkább kihívást jelenthet lakókörnyezetünk tisztán tartása, egy okos takarítógép pedig rengeteget segíthet ebben. Műsorunkban kipróbáljuk ezt az új szerzetet, tapasztalatainkat pedig minden kedves érdeklődővel megosztjuk. Mikor? Augusztus 26-án, pénteken 20:00 órától. Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Német klasszikus a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Theodor Fontane: Effi Briest (1896)
Időtartam: 9 óra 6 perc
Felolvassa: Barna Emese

Fontane 125 éves regénye szerves része a mai német identitásnak. Készült belőle musical, képregény, rajzfilmsorozat, számítógépes játék, száznál több színpadi feldolgozás, sőt sokan magukra is tetováltatják a sorsüldözött leányzó nevét. Hogyan sikerült Effinek, a német realizmus emblematikus nőalakjának a 20. század nyomasztó színfalai mögött átsasszéznia egy új évezredbe?
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email