MVGYOSZ hírlevél 38/2022 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 2

Összehangoltuk az MVGYOSZ és a DITAL szolgáltatásait!

Nagy örömünkre szolgál, hogy az olvasás világnapján jelenthetjük be, hogy az MVGYOSZ hangos- és Braille-könyvei mostantól elérhetőek a DITAL oldalán is, így egyetlen felületen valamennyi könyvformátumot megtalálnak az olvasók.
TOVÁBB
 
Kik használhatják jövőre díjmentesen az MVGYOSZ szolgáltatásait?

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége már 2018-ban, a szövetség centenáriumi évében online is elérhetővé tette az addig felolvasott műveket az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazás elindításával. Az egyre népszerűbb applikációban már 6000 művet érhetnek el az olvasók online.
TOVÁBB
 
Együtt a jövőnkért szeptember – fókuszban a látássérült fiatalok oktatása

Az Együtt a jövőnkért online rendezvénysorozat 2022/23-as szezonjának első alkalmán az elmúlt öt év jó gyakorlatait és a Jövő kilátásai program tudásbázisának legfontosabb elemeit elevenítjük fel, amelyben a program megújult weboldala lesz segítségünkre. A szeptemberi Együtt a jövőnkért online esemény időpontja: 2022. szeptember 28. (szerda) 16:00-18:00 óráig. Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet 2022. szeptember 26. (hétfő) 23:59-ig lehet elküldeni a cikkben szereplő online űrlap kitöltésével.
TOVÁBB
 
Sokrétű és akadálymentes diktafon alkalmazás érkezik a Gépházba

Az applikáció iOS rendszer alatt fut, és kiaknázza a modern iPhone-ok teljesítményét is.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
A világ legismertebb gyerekkönyv-sorozata a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

J. K. Rowling: Harry Potter 1–7. (1997–2007)
Braille: teljesírás, 80 kötet
Hangoskönyv: Kb. 120 óra
Felolvassák: Kern András és a Hangoskönyvek Tárháza projekt

Kilencéves kislányom ezen a nyáron rágta át magát a Harry Potter-összesen, és igen stílusosan augusztus 31-én ért el az utolsó kötet utolsó lapjáig. Amikor kéthetente a soron következő részért mentünk a könyvtárba, a pult mögött ücsörgő lányok fapofával vették át az ormótlan, sok-sok kölcsönző által salátává olvasott előző kötetet… és rögvest visszamerültek Instagram-profiljukba.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play
 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email