MVGYOSZ hírlevél 35/2022 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 6

Könyv/Támasz irodalomterápiás, önismereti csoport

Megtapasztalta már az irodalom jótékony hatását? Hisz ön a történetek gyógyító erejében? Szeretne egy elfogadó, támogató közösség tagja lenni? Tartalmas kikapcsolódásra vágyik? Csatlakozzon a szeptemberben induló irodalomterápiás, önismereti csoporthoz! Olvassunk együtt a sorok között önmagunkról, a világról, az élet kérdéseiről!
TOVÁBB
 
Okosmorzsa: A Kép a képben funkció beállítása

A címben szereplő funkció használatával videót nézhet vagy a FaceTime-ot is használhatja, miközben más alkalmazásokban dolgozik. A Kép a képben funkció használatáról az alábbiakban olvashat.
TOVÁBB
 
Távszem-kvízjáték 6. feladvány

Elérkezett a hathetes Távszem-kvízjáték utolsó feladvány, de mielőtt elárulnánk, hogy mi az, lássuk a múlt heti kérdést és annak megoldását. A kvíz ötödik kérdéseként arra vártunk választ, hogy hány darab készüléket osztottunk ki a tagság részére a Távszem projekt keretében, és milyen típusúak voltak a készülékek? A helyes válasz: az MVGYOSZ 800 iPhone 7-es készüléket osztott ki a projektben. Az ötödik forduló után változatlanul 8-an esélyesek arra, hogy közöttük sorsoljuk ki az iPhone SE 2022 készüléket, valamint az Apple AirPods2 vezeték nélküli fülhallgatót. A hatodik és egyben utolsó Távszem-kvíz feladvány: Milyen eszközt osztott még ki az MVGYOSZ a 800 darab iPhone mellé tesztelés céljából? A hatodik kérdésére adott választ 2022. augusztus 25. (csütörtök) éjfélig kell beküldeni az info@mvgyosz.hu e-mail címre.
 
Hobby Rádió – emlékeztető

Augusztus 19-én egy kevésbé ismert, de rendkívül akadálymentes lejátszószoftvert népszerűsítő márciusi adást ismétlünk. Windows rendszeren működik, látássérült embereknek készült szolgáltatásokat is tartalmaz, és a feliratos videóanyagok egy részét is hozzáférhetővé teszi. Ez a Pot Player.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Hideglelős novellák a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Stephen King: Rémálmok és lidércek (1993)
Játékidő: 31 óra
Felolvassa: Michaletzky Krisztina

Legbelső félelmeinket jellemzően nem egy-egy hullafoltos zombi vagy gennyes, mocorgó dudorokkal teli földönkívüli testesíti meg, bár őbelőlük is sok mászkál ebben a kiváló novelláskötetben. Náluk sokkal idegborzolóbb lehet a globális demencia gondolata vagy az, ha szeretett otthonunk lassan űrhajóvá változik. De olykor egy telefonban hallott jajkiáltással vagy egy túl élénknek ható régi emlékkel is nehéz dűlőre jutnunk.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email