MVGYOSZ hírlevél 34/2022 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 0

Felhívás retinitis pigmentosa szembetegséggel diagnosztizáltaknak

A Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete, az MVGYOSZ tagegyesülete, együttműködve a Debreceni Szemklinika tanszékvezető egyetemi docensével, dr. Fodor Mariann klinikaigazgatóval, várja azon látássérült személyek jelentkezését, akik degeneratio pigmentosa retinae vagy más néven retinitis pigmentosa szembetegséggel élnek.
TOVÁBB
 
Gazdagítsa saját Braille-könyvtárát!

Az MVGYOSZ Braille-könyvtárából ismét ingyenesen lehet igényelni pontírású könyveket. A nyári válogatásban – sok egyéb szerző mellett – Gabriel García Márquez, Szabó Magda, Lázár Ervin, Moldova György, Rejtő Jenő, David Salinger művei is megtalálhatóak, de most sincs hiány verseskötetekben sem.
TOVÁBB
 
Irodalmi kibeszélő? Csatlakozzon a könyvklubhoz!

Ön is szeret hangoskönyveket hallgatni? Felmerült már a kérdés, hogy a gazdag kínálatból mi legyen a következő olvasmánya? Figyelemmel kíséri a heti könyvajánlót? Szívesen beszélgetne olvasmányélményeiről, esetleg ajánlana kedvenc olvasmányaiból? Kíváncsi mások véleményére is?
TOVÁBB
 
Trendi színkavalkád, avagy adomány, ami öltöztet

Az MVGYOSZ webáruházába folyamatosan kerülnek fel az új adománygyűjtő termékek. A népszerű kulcstartó, naptár vagy szemüvegtörlő mellett már olyan termékeket is találunk, amelyeket számos helyzetben viselhetünk. Hordja a mindennapokban, legyen Ön is büszke rá, hogy a vakvezetőkutya-kiképzést támogatja!
TOVÁBB
 
Távszem-kvízjáték 5. feladvány

Már csak két hét, és kiderül, ki nyeri az iPhone-t! A hathetes Távszem-kvízjáték negyedik feladványaként azt kértük a játékosoktól, hogy soroljanak fel négy keresztnevet a jelenleg is Távszem-operátorként dolgozó munkatársak közül. A kérdés könnyűnek bizonyult, sokan sorolták fel többek között Kinga, Dávid, Andi, Veronika vagy éppen Zoli nevét, így a negyedik forduló után változatlanul 8-an esélyesek arra, hogy közöttük sorsoljuk ki az iPhone SE 2022 készüléket, valamint az Apple AirPods2 vezeték nélküli fülhallgatót. A kvíz ötödik kérdése: Hány darab készüléket osztottunk ki a tagság részére a projekt keretében, és milyen típusúak voltak ezek? Az ötödik forduló kérdésére adott választ 2022. augusztus 18. (csütörtök) éjfélig kell beküldeni az info@mvgyosz.hu e-mail címre.
 
Három népszerű műsorát ismétli a Gépház augusztusban

Bizony a pihenés nyáron mindenkinek jár, így a Hobby Rádió Gépházas csapatának is. Annak érdekében, hogy a hallgatók mégse maradjanak péntek esti Gépház nélkül, a beszélő okostévét, a PotPlayert és az okosporszívót népszerűsítő műsort megismételjük. Miről is szóltak ezek a műsorok?
TOVÁBB
Heti könyvajánló Válogatás Haranginé Simon Tímea könyvespolcáról Kedves hangú felolvasónk hatvanadik hangoskönyve e cikk megjelenése napján került be a könyvtár állományába. Ha hatvan nyomtatott könyvet egymás mellé rakunk egy polcon, az már barátok közt is megvan másfél folyóméter. A műfaji változatosság és a szerzők sokfélesége nem enged mást, mint hogy találomra kihúzzak egy-egy kötetet a sorból. Nézzük, mit dob a gép! TOVÁBB Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában. A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85 Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el. A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket! A hírlevelet szerkesztette: Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email