MVGYOSZ hírlevél 33/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Visits: 1

Tabletet adományoz az MVGYOSZ az online szolgáltatásait használók és a látássérült tanulók részére

Az MVGYOSZ használt tabletet adományoz azon látássérült személyek részére, akik aktívan használják az MVGYOSZ online szolgáltatásait (Távszem, hangoskönyvtár). Az adományozás kedvezményezettjei azon látássérült tanulók is, akik igazolják a tanulmányi jogviszonyukat.
TOVÁBB
 
Látássérült utasok ország- és vármegyebérlettel való utazásának kiemelt segítése

Az MVGYOSZ levélben fordult a Volánbusz Zrt.-hez, miután látássérült utasok jelezték, hogy az autóbuszos felszállásnál a vármegyebérlet leolvasásánál gondjaik voltak a beolvasó készülék használata során. A cég nem zárkózik el az egyeztetéstől, de javasolja nagyobb időintervallumban vizsgálni a tapasztalatokat.
TOVÁBB
 
Az MVGYOSZ is véleményezte a Budapesti Mobilitási Tervet

A szövetség akadálymentesítéssel foglalkozó munkacsoportja 2023 júliusában megküldte észrevételeit, javaslatait a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) részére a Budapesti Mobilitási Tervvel, valamint a társadalmi egyeztetésre bocsátott közlekedésfejlesztési és beruházási programmal és a Budapesti Mobilitási Terv célrendszerével kapcsolatban.
TOVÁBB
 
A székházfelújításról szólt az e heti Akadálymentesen műsor

A Kossuth Rádió Napközben című műsora 2023. augusztus 7-én az Akadálymentesen rovatban számolt be az MVGYOSZ székházának felújításáról. Az épületegyüttes tereit Bartha Bernadett riporter járta be Böröczffy István műszaki ellenőrrel, telefonon Erhart Péter, az MVGYOSZ akadálymentesítési munkatársa csatlakozott a beszélgetéshez. Az összeállítás 10 óra 15 percnél indul.
TOVÁBB
 
A bolt kínálatából – Távirányító hangjelzést adó közlekedési lámpákhoz

Az MVGYOSZ segédeszközboltjában és webáruházában újra megvásárolható az a praktikus, zsebben hordható kisméretű távirányító, amely a hangjelzést adó közlekedési lámpák aktiválásához nyújt segítséget a látássérült közlekedőknek. A négygombos, közlekedést segítő távirányítón lévő bármelyik gomb megnyomásával aktiválhatók a hangos tájékoztató berendezéssel felszerelt gyalogos átkelőhelyeknél lévő lámpák, valamint lekérdezhetők a FUTÁR (Forgalomirányítási és Utastájékoztatási Rendszer) projekt keretében telepített FUTÁR-kijelzőkön megjelenő információk is. További előnye a készüléknek, hogy a metró területén található mozgólépcsők ATS rendszerét is ezzel tudjuk aktiválni, megtudhatjuk, hogy éppen melyik mozgólépcső üzemel, és hogy melyik távolodik tőlünk. Karabinerének köszönhetően akár táskánkra is fel lehet akasztani. A távirányító tagi kedvezményes ára 1744 Ft.
TOVÁBB
 
Augusztus 11-én az okosmosógépről készült adást ismétli a Gépház

A Gépházas csapat két hétre pihenni tért, így a mai ismétlő adásában újra egy olyan mosó- és szárítógépről lesz szó, amely az érintőkijelzőn túl nyomó- és tekerőgombokkal is rendelkezik, illetve a megfelelő beállítási folyamat elvégzését követően egy mobilapplikáció segítségével is működtethető.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Nobel-díjas regényünk a Louis Braille Könyvtárban

Kertész Imre: Sorstalanság (1975)
Braille rövidírás (44): 4 kötet
Hangoskönyv időtartam: 8 óra 7 perc
Felolvassa: Tóth Barnabás

„A legnagyobb problémát persze az első regényem okozta, a Sorstalanság – nyilatkozta egyszer még a világhír előtt Kertész Imre (1929-2016) – Azzal kellett szembesülnöm, hogy sokan megírták már, amelyek között nagyon sok rossz változat volt, és egy-két jó. De a lényeg az volt, hogy nem szabad azonosulni. Jól kellett ismerni a nyelv határait. Nagyon világosan kellett tudni azt, hogy az, aki itten beszél, egy regényfigura, akinek nyelve van, nem hús-vér valóság. És ahogy hús-vér valósággá próbáljuk tenni, elfuserálódik az egész.”
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640 
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email