MVGYOSZ hírlevél 32/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 3

Sirokai Mátyás kötetbemutató a Vakok Kertjében

Csütörtök este különleges irodalmi programnak adott otthont a Vakok Kertje. A Füst Milán-díjas költő, zenész, Sirokai Mátyás Lomboldal című kötetéből olvasott fel, keretes dobokon megszólaltatott, rövid zenei kommentárok kíséretében. A látássérült emberek pihenőparkja, a Vakok Kertje az esemény ideje alatt a látó vendégek számára is nyitva állt. Az est moderátora Szilágyi Ildikó, az MVGYOSZ könyvtáros munkatársa volt, a vendégeket dr. Nagy Sándor elnök köszöntötte. Az eseményfotókat az MVGYOSZ Facebook-oldalán lehet megtekinteni.
TOVÁBB
 
VV-lapozó: „Nem én vagyok a fontos, hanem az ügy, amit képviselünk” – Interjú Butu Arnold Csabával 

Az Erdélyi Magyar Látássérültekért Alapítvány elnöke, kétszeres paralimpikon, három gyermek édesapja. Az elmúlt években a neve összeforrt azzal a küzdelemmel, amit azért folytatott, hogy száz év kihagyás után újra legyen Erdélyben magyar tannyelvű iskola a vak és gyengénlátó tanulók számára. Butu Arnold Csabát az iskola aktualitásairól és az elmúlt évek kihívásairól kérdeztük.
TOVÁBB
 
A bolt kínálatából - Kitűző, kör alakú, érzékszervi fogyatékos nemzetközi jelzéssel 

Nyár van, egyre többen és több helyre kirándulnak, utaznak, nagyobb a forgalom a vasútállomásokon és a közkedvelt turisztikai célpontok környékén. A látható helyen hordott kör alakú kitűzővel embertársainknak segíthetünk abban, hogy megértsék, miért nem tudjuk egyértelműen eldönteni egy üvegfal előtt, hogy hol a bejárat, miért kell segítséget kérnünk az áthelyezett buszmegálló megtalálásához vagy miért kérünk segítséget az utastájékoztató kijelző olvasásához. A felsőruházatra helyezett kitűző egyértelmű és nemzetközi szinten ismert jelzést nyújt a környezetnek a látássérültség tényéről. A kör alakú kitűző fémből készült, „látássérült” felirattal és nemzetközi jelzéssel. Tagi kedvezményes ár: 231 Ft.
TOVÁBB
 
Nyári szünet előtti élő adást tart a Gépház!

A Gépházas csapat két hétre pihenni tér, előtte azonban egy kötetlen, jó hangulatú élő adást tartanak ezen a pénteken, amelyre most is várják a hallgatóktól érkező véleményeket, kérdéseket és leveleket. A kínálatban többek között nyári zenék, laza hangulat és „informatikás” beszélgetés szerepel, de e-mailjeivel ön is alakíthatja az esti műsort!
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
My Vass-list 3.0 – Még több kortárs magyar szerző Vass Istvántól 

A hangoskönyvtár-alkalmazás minden felhasználója gyűjtöget címeket „Kedvencek” fedőnevű egyéni kívánságlistájára. Az enyém tele van kortárs magyar szerzők műveivel Vass István tolmácsolásában. Nyár elején meg is kértem kedves hangunkat, hogy a felolvasásuk időrendjében haladva váltsunk szót mindegyikről, ezzel is népszerűsítve kicsit a köztünk élő, alkotó irodalmárokat. Íme a beszélgetés befejező része!
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640 
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email