MVGYOSZ hírlevél 34/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 2

Változik a segédeszközök szervizelésének díja

A segédeszközszerviz az MVGYOSZ egyik legnépszerűbb szolgáltatása, melynek díja 2023. augusztus 21-től változik.
TOVÁBB
 
Tájékoztató a Budapesten lakó, fogyatékossággal élő embereknek járó lakásrezsi-támogatásról

A Budapesten lakó személyek bizonyos feltételek teljesülése esetén lakásrezsi-támogatásra jogosultak havi 2000 vagy 4000 Ft összegben. Többek közt azok is igényelhetik, akik fogyatékossági támogatásban vagy vakok személyi járadékában részesülnek.
TOVÁBB
 
Igényeljen Gondosórát! 

A Gondosóra program Magyarország Kormánya által elindított ingyenesen igénybe vehető, 65 év felett alanyi jogon hozzáférhető jóléti szolgáltatás, amelynek célja, hogy az idősek szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat. A Gondosóra pótolhatatlan segítséget nyújthat az idősebb látássérült embereknek is, akik otthonukban egyedül élnek. Részletek a gondosora.hu weboldalon.
TOVÁBB
 
Az MVGYOSZ székházából tudósított az Esély 

A műsor augusztus 12-i adásában összefoglalót láthattak a nézők a székházfelújításhoz kapcsolódó júliusi sajtótájékoztatóról. A kiegészítő támogatás jelentőségéről Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár és dr. Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke nyilatkozott, a munkálatok aktualitásairól Böröczffy István műszaki ellenőr beszélt. Az összeállítás különlegessége, hogy az Esély kamerája az épületegyüttes megújult külső és belső tereibe is bepillanthatott. Az archív műsor a Médiaklikk.hu oldalon érhető el.
TOVÁBB
 
A bolt kínálatából – Aragonit, féldrágakő szögletes medál

Születésnap, névnap, évforduló? Válasszon egyedi ajándékot szeretteinek, lepje meg őket egy különleges ékszerrel. Az aragonit egy sajátos mészkő fajta, amelyet Orbán Balázs erdélyi író, néprajzi gyűjtő nevezett először székely gyémántnak. A kész féldrágakő a megmunkálás után semmilyen egyéb anyaggal nincs kezelve vagy fényezve, az áttetsző, opálos, időnként mély tónusú színek fénye természetes. A medál többféle formában, méretben és színárnyalatban kapható. Az ékszert látássérült személyek csiszolták. Megvásárlásával ön a látássérült gyermekek erdélyi magyar nyelvű iskolájának létrejöttét támogatja.  A szögletes vagy ovális medál tagi kedvezményes ára 16458Ft.
TOVÁBB
 
Narrálva ajánljuk – Átjáróház

Magyar romantikus vígjáték (2022)
Dátum: 2023. augusztus 20., vasárnap 22 óra 20 perc
Csatorna: RTL
Sokan mondják, hogy az igazi szerelem a síron túl is kitart, de kevesen hiszik el. És igazuk van: a szerelem addig tart, amíg az élet. Pár ritka kivételtől eltekintve.
Krisztián (Bárnai Péter) vagány, laza srác, és végre szerzett magának állást: egy hullaház portása lett. És halál szerelmes – volna. De a kiszemelt lány, Ági (Rujder Vivien) az első találkozásuk után nem sokkal ügyfélként bukkan fel: balesetet követően hozzák a fagyasztóba. Csakhogy a szerelmes szív akkor is harcra kész, ha már nem dobog. Krisztián és Ági – bár egy világ választja el őket – nem nyugszik békében. 
TOVÁBB
 
Az Excel alapokról szóló műsorát ismétli a Gépház

A Microsoft Excel táblázatkezelőről szinte mindenki hallott már, de jónéhányan vannak olyanok, akik már a program nevét sem szeretik hallani, mert úgy tartják, számukra túl bonyolult. Augusztus 18-án este a Hobby Rádió a Gépház egyik márciusi adását tűzi újra műsorra, amelyben a műsorvezetők a népszerű táblázatkezelő szoftver alapjaira irányították a figyelmet.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Újrafordított francia lélektani regény a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Albert Camus: Az idegen (1942)
Játékidő: 3 óra 46 perc
Felolvassa: Csernenszky László

Albert Camus (1913-1960) legismertebb regénye, mint tudjuk, a „Közöny”. Csakhogy a kötet eredeti címe „L’étranger”, azaz magyarul „Az idegen”. Akkor minket félrevezettek? A kultuszkönyv újrafordítói, Ádám Péter és Kiss Kornélia nem kevesebbet állítanak, mint hogy Gyergyai Albert évtizedeken át mérvadónak tekintett magyarításának egyetlenegy mondatát sem tudták egy az egyben átrakni saját változatukba. Azért ez kemény. Aki veszi a fáradságot és meghallgatja a régi és új fordítás első fejezetét hangoskönyvtárunkban, eldöntheti, hogy az avíttabb, az író stiláris és tartalmi szándékait sok alkalommal félreértelmező, mondatait túlcizelláló „Közöny” vagy a szöveghű, modernebb új verzió mellett marad. 
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640 
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email