MVGYOSZ hírlevél 33/2021 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 14

Második születésnapját ünnepli a Távszem 
 Pontosan két évvel ezelőtt, 2019. július 16-án kezdte meg nyilvános működését a látássérült emberek számára távoli segítségnyújtást biztosító szolgáltatás, a Távszem. Az MVGYOSZ által fenntartott szolgáltatás éjjel-nappal folyamatosan elérhető, és közel 1300 látássérült felhasználónak nyújt segítséget a mindennapokban. 
 TOVÁBB 
   
 Aktuális információk a pénztár és a könyvtár nyitvatartásáról 
 Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy 2021. július 19-től 23-ig az MVGYOSZ házi pénztára szabadság miatt zárva tart. Kérjük, hogy ki- és befizetéseiket, illetve más pénztári szolgáltatásokat július 26-tól a megszokott időben, hétfőtől-csütörtökig 9 és 14 óra között vegyék igénybe. AZ MVGYOSZ Braille- és hangoskönyvtára augusztus 3-tól újra a megszokott rendben tart nyitva, addig a nyári szabadságolás miatt a könyvtári szolgáltatás csak az MVGYOSZ hangoskönyvtára alkalmazásban érhető el. 
   
 Bemutatjuk az OTP Bank vadonatúj netbankját! 
 A Gépház soron következő adásában az itthon talán legtöbbek által használt pénzintézet, az OTP Bank frissen megújult felületét mutatjuk be. Ebben az adásban az úgynevezett netbankra koncentrálunk, azaz a bank honlapján elérhető, webböngészővel működő bankolást tekintjük át. 
 TOVÁBB 
   
 Hangomat adom – „Úgy nem megy, ha nekem nem okoz örömöt” 
 Ülök egy tabáni padon felolvasónkkal, Michaletzky Krisztinával, és miközben családról, pedagógiáról, írókról és olvasókról folyik a szó, végig tűhegynyi nyugtalanság munkál bennem. A kétgyerekes, háromdiplomás terapeuta – volt iskolapszichológus és főiskolai tanár – olyan friss, fesztelen és szlenggel teletűzdelt vagány pesti dialektusban nyilatkozik, amit nehéz lesz írásban érzékeltetni. 
 TOVÁBB 
   
 Heti könyvajánló 
 Michaletzky Krisztina könyvkolosszusai 
 A júliusi Hangomat adom interjúban Iván Péter Michaletzky Krisztina önkéntes felolvasóval beszélgetett. Heti könyvajánlójában Krisztina nagylélegzetű hangoskönyv-adaptációit mutatja be az olvasóknak. 
 TOVÁBB 
   
 Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható
 az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt,
 továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban
 és a Hobbyrádió adásában.
 A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
 Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
 A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play 
 

  
 Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!
  
 A hírlevelet szerkesztette:
 Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email