MVGYOSZ hírlevél 32/2021 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 12

Félidejéhez érkezett a Vak és gyengénlátó költők és írók antológiájára való jelentkezés 
 Ugyan folyamatosan érkeznek a művek a meghirdetett pályázatra, de azért jelezzük, nehogy valaki kimaradjon, hogy már csak bő két hónap, pontosabban 84 nap áll rendelkezésre arra, hogy az, aki szeretné magát megmérettetni az irodalmi pályázaton, elküldje a jelentkezési lapot, az alkotó fotóját és az alkotásokat az info@mvgyosz.hu címre. 
 TOVÁBB 
   
 Projektzáró esemény a Vakok Kertjében 
 Június 30-án rendezte meg az MVGYOSZ a Reál(is) jövő – Látássérült középiskolások reál tantárgyi tanulását támogató ismeretek átadása (IFJ-GY-20-A-0291) projekt záró eseményét a Vakok Kertjében. A plenáris előadások mellett, inspiráló szakmai beszélgetés és speciális oktatási segédeszközök interaktív bemutatói is színesítették a programot. 
 TOVÁBB 
   
 Online társasjátékot mutatunk a pénteki Gépházban! 
 A nyári pihenő önmagában is igen jó dolog, a Gépház legújabb adásából pedig kiderül, miként lehet még szórakoztatóbbá tenni! Adásunkban bemutatjuk az RS Games nevet viselő alkalmazást, amely számítógépen és okostelefonon is elérhető és számos online játszható társasjátékot kínál a látássérült felhasználók részére. 
 TOVÁBB 
   
 Elindult az MVGYOSZ TikTok-oldala 
 Néhány nappal ezelőtt azt kérdeztük egy forgatás werkfotója kapcsán Facebook-oldalunk követőitől, hogy vajon hova töltjük fel a fotón megjelenített rövid videót. A megfejtésre már nem kell tovább várni, hiszen időközben elindult az MVGYOSZ TikTok-oldala. A platform célközönségére szabott, rövid, 10-15 másodperces videókban mutatjuk be a helyes (és helytelen) segítségnyújtás legjellemzőbb eseteit. Kövessenek minket a TikTok-on is, ahol magyar_vakok névvel lehet megtalálni az oldalunkat! 
 TOVÁBB 
   
 Nyári webshop-kínálat négylábúaknak 
 Webshop újdonságaink között a vakvezetőkutyával közlekedő és a szobakedvenceket tartó gazdik is találhatnak hasznos ajándékokat kutyusaiknak. Játékok, finom falatok, utazáshoz használható itató és még sok egyéb termék várja, hogy boldog farkcsóválással vegye birtokba egy-egy négylábú. 
 TOVÁBB 
   
 Heti könyvajánló 
 Magyar novellista életmű-válogatása a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban 
 Lázár Ervin nevéről legtöbbünknek a Négyszögletű Kerek Erdő, Mikkamakka vagy éppen Berzsián és Dideki ugrik be, azonban a népszerű író más műfajban is alkotott. Heti könyvajánlónkban a szerző 1994-ben, Hét szeretőm címmel megjelent válogatott novelláskötetét ajánlja figyelmükbe Iván Péter. 
 TOVÁBB 
   
 Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható
 az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt,
 továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban
 és a Hobbyrádió adásában.
 A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
 Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
 A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play 
 
 
  
 Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!
  
 A hírlevelet szerkesztette:
 Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email